TvF SHORTS – primul festival de scurt metraj al Scolii de Televiziune “Tudor Vornicu”

files

Data de 1 aprilie 2013, atat de asteptata si intens mediatizata, a adunat, fara pacaleala, 200 de persoane la Scoala de Televiziune, printre care echipele participante, prietenii si rudele acestora, cursanti curiosi, membrii onorifici ai juriului si staff-ul Scolii. Impreuna am fost martorii primei editii a Festivalului de scurt metraje – TVF Shorts, organizata dupa modelul evenimentelor Oscar, in stil autohton: statuete Oscar, covor rosu, popcorn, Coca Cola si multa buna dispozitie.

Timp de 2 luni, cursantii de la specializarea Tehnic Artistic au avut ca tema realizarea unor scurt metraje pe baza unui scenariu scris de trainerul de curs, Bogdan Ionescu, intitulat “Bilete pentru doi”. Fiecare echipa si-a numit proprii regizori, producatori, operatori imagine, editori montaj, sunetisti si make-up artists. Cursantii si-au luat toate masurile pentru a duce la un bun rezultat acest proiect si s-au pregatit pentru o competitie fair play: au facut casting-uri pentru a-si alege actorii, au filmat cu echipamentele puse la dispozitie de Scoala in parcuri si institutii publice, apoi au montat materialele brute.
Pentru a crea o atmosfera demna de Hollywood, cursantii au facut un intreg demers de marketing pentru a-si promova scurt metrajul. Au realizat afise, trailere, teasere si si-au sustinut echipa prin evenimente si postari pe Facebook. Aceste eforturi au fost posibile doar prin colaborarea cursantilor de la toate specializarile oferite de Scoala de Televiziune “Tudor Vornicu”: Editorial Artistic, Marketing si Strategie Media, Make-Up.

Scoala de Televiziune si-a recompensat studentii si a organizat o adevarata gala de premiere in Platoul 2, care a fost special amenajat cu aceasta ocazie, devenind aproape neincapator pentru participanti. Cristian Andrei, a fost
prezentatorul evenimentului, rol pe care si l-a asumat cu naturalete si voie buna. Membrii juriului – Laura Georgescu Baron, Raluca Moianu, Dinu Tarnovan si Giani Croitoru, profesionisti de marca din sfera televiziunii si filmului, au evaluat cu rigurozitate toate cele 8 filme inscrise in concursul festivalului. Ei au votat cele mai bune ecranizari la urmatoarele categorii: regie, imagine, montaj, cea mai buna actrita, cel mai bun actor. Si publicul a avut un cuvant de spus, votand premiul de popularitate.

Iata si premiantii:
Cea mai buna regie:
Delia Budurca Catalin

Cea mai buna imagine:
Gabriel Radu

Cel mai bun montaj:
Ionut Alexandru Condoiu, Florin Trupina

Cea mai buna actrita:
Narcisa Mitran

Cel mai bun actor:
Razvan Panta

Cel mai bun film (premiul de popularitate):
Filmul ”Doo bilete”

Toate cele 8 filme inscrise in concurs pot fi vizionate accesand link-urile de mai jos:Vazand succesul de care s-a bucurat acest festival, dorim sa il transformam intr-o traditie anuala. Prima editie a generat competitie, implicare, spirit de echipa, fair play, profesionalism. Cursantii au demonstrat ca au invatat, au integrat si au stiut cum sa inoveze ceea ce li s-a explicat la cursurile si la proiectele implementate pana in prezent.

Scoala de Televiziune “Tudor Vornicu” este o companie Media Consulta International

Tagged , , ,