10 lecții de succes împărtăşite de Robert Kiyosaki în lucrarea „Tătic bogat, tătic sărac”

Robert Kiyosaki, este autorul cărţii despre finanțele personale, numărul unu din toate timpurile, „Tătic bogat, tătic sărac”. Om de afaceri american, investitor, vorbitor motivațional, activist de alfabetizare financiară și personalitate radio unanim recunoscută, Robert Kiyosaki este fondatorul companiei „Tătic Bogat” care are o valoare netă de piaţă estimată la 80 de milioane de dolari SUA.

Kiyosaki a crescut cu două tipuri de tată: „tată sărac” – tatăl său biologic, care a murit plătind facturi şi „tată bogat”, care a început de la foarte puțin pentru a deveni unul dintre cei mai bogați oameni din Hawaii. Ambii tați au avut succes în carieră lor, au muncit din greu întreaga viață și au câștigat venituri substanțiale, dar unul dintre ei s-a aflat întotdeauna într-un adevărat război,  din punct de vedere financiar. Robert a observat în timp diferențele semnificative existente între cei doi taţi, lucru care l-a determinat să scrie lucrarea devenită clasică „Tătic bogat, tătic sărac.”

Cele 10 Lecţii de succes ale lui Robert-Kiyosaki

  1. Schimbă-ţi crezurile

Este foarte important să-ţi schimbi modul de gândire vis-a-vis de anumite lucruri și să dezvolţi o atitudine pozitivă, sănătoasă. De exemplu, în timp ce majoritatea oamenilor de afaceri au o atitudine negativă față de sistemul de taxe şi impozite, Robert Kiyosaki folosește acest fapt drept motivație pentru a face mai mulți bani.

  1. Experiența te face mai inteligent

Robert Kiyosaki a început să facă afaceri fără a avea mulţi bani, ca majoritatea oamenilor. Prima sa investiție a fost de doar 18.000 de dolari, într-un condominiu din Hawaii, care ia adus ulterior 25 de dolari pe lună. Chiar dacă nu a făcut o mulțime de bani din acea afacere, de fiecare dată când a făcut o nouă investiție, Robert  a devenit mai inteligent pentru că experiența acumulată te face mai inteligent. Așa cum se spune, experiența este cel mai bun profesor.

  1. Nu mai economisiţi banii, speculaţii!

Cu toate că economisirea banilor este percepută ca fiind cel mai înţelept lucru, este foarte important să ne amintim că oamenii care economisesc bani nu pot ține pasul cu fluctuațiile de valoare ale monedei, care slăbesc puterea de cumpărare a acesteia. Este mult mai bine să speculezi şi să anticipezi aceste fluctuații prin investiții înțelepte.

  1. Fixează-ţi ca target acumularea de capital

O afacere bine construită va avea întotdeauna un capital în creştere. Dacă afacerea dvs. va fi centrată pe acumulare de capital, investitorii nu vor întârzia să apară.

  1. Nu-ți fie teamă de pierderi

Niciodată nu vei progresa, dacă te vei teme de pierderi. Cu toții am fost învățați la școală că dacă vom face greșeli, vom fi consideraţi nişte rataţi, dar acest lucru nu se întâmplă în viața reală. Dacă te vei teme de greşeli cu siguranţă nu vei avea nici succes.

  1. Să ştii pentru ce merită să munceşti din greu

Este foarte important să știi pentru ce venituri merită să munceşti din greu. Cele mai multe persoane lucrează pentru venituri care sunt considerabil impozitate în loc să se orienteze către câştigarea unui venit regulat, pasiv, dintr-o activitate antreprenorială.

  1. Proiectarea afacerii în mod corespunzător

O afacere proiectată şi construită în mod corespunzător, nu are nevoie de tine pentru a-şi menține creșterea de capital. Aceasta va avea capacitatea de a strânge bani, în mod automat. Nimeni nu va învesti în produsele tale, dacă afacerea ta are deficienţe de construcţie.

  1. Vremurile grele aduc noi oportunități

Cu toate că fluctuațiile în economia mondială i-ar putea determina pe mulţi să se simtă deprimaţi, este important să ne amintim că vremurile grele pot aduce, de asemenea, noi oportunități. Robert Kiyosaki a făcut o mulțime de bani din investiții în imobiliare, care au devenit mult mai ieftine din cauza crizei economice.

  1. Concentrează-te! (Focus)

Potrivit lui Robert Kiyosaki, cuvântul „FOCUS” reprezintă „urmeză o singură cale până la obţinerea succesului dorit.” Odată ce ai pornit pe calea antreprenoriatului, trebuie să rămâi acolo, mereu concentrat pe obiectivele fixate.

  1. Cu cât dai mai mult cu atât mai mult vei primi

Robert Kiyosaki crede în principiul biblic: „Cu cât dai mai mult, cu atât mai mult vei primi.” Unii oameni doresc să primească mult, în schimb ei nu oferă nimic. Dacă doreşti să primeşti mai mult, trebuie să munceşti mai mult și să oferi mai mult.

Tagged , , , ,