Fanteziile economice ale guvernului spulberate de Comisia Europeana

Economia Uniunii Europene se va contracta cu 7,5% în 2020 și va aduce cel mai rău șoc economic de la Marea Depresiune a anilor ’30, spune Comisia Europeană.

Este o revizuire de 9 (nouă) puncte procentuale de la precedenta prognoză din ianuarie (+1,4 până la -7,5%). In timp ce caderea imediata va fi mult mai severa pentru economica globala decat criza financiara, adâncimea impactului va depinde de evolutia pandemiei, capacitatea noastra de porni în siguranță economia si recuperarea care va urma.

Bun. Bruxelles-ul vede o cadere de 20% a economiei in prima jumatate a anului 2020, și scădere economica anuala de 9,5% pentru Italia și 6,5% pentru Germania – principalii parteneri comerciali ai noștri.

Pentru Romania, Comisia vede o cădere economică de 6%

Urmăriți primele pagini ale ,,presei din România” căreia guvernul i-a alocat 200 de milioane de lei, pentru a o cumpăra. Este cea mai puternică știre de astăzi din România (în condițiile în care nu a fost descoprit vreun vaccin anti-COVID), dar pentru că știrea contrazice fanteziile de cădere economică ale Guvernului doar cu -1,9% în 2020 (și creștere a PIB-ului cu 22,3 miliarde de lei în 2020, fundamentata pe doar 37.000 de șomeri în plus în 2020 față de 2019), știrea apare ca notă de subsol. Decât să mințiți încă 6 luni….