Marea spovedanie

Sursa: EVZ

Fostul șef al PMP, Elena Udrea, a fost prezentă într+o emisiune prezentată de Sorin Avram la televiziunea publică.

Rămâi pe EvZ.ro pentru a urmări cele mai importante declarații ale Elenei Udrea.

Fostul șef al PMP a vorbit în exclusivitate pentru emisiunea “Evenimentul zilei”, la scurt timp după ce DNA-ul a cerut o cerere de arestare preventivă pe numele său. Elena Udrea a spus că nu a fost întrebată nimic timp de patru ani de procurori în dosarul Gala Bute și că va susține o intervenție în fața plenului Parlamentului unde va spune „ce știe” și că va trimite o declarație tuturor ambasadelor. Udrea a spus că va face mai multe dezvăluiri în legătură cu mai multe persoane care i-au cerut bani.

Sorin Avram – Ce spuneţi despre cererea de arestare în dosarele Microsoft şi Gala Bute?

Elena Udrea – Nu ştiu de unde să încep. Trebuie să remarcăm un lucru, în doar patru zile, de când eu am format acuzaţii la şeful SRI, generalul Coldea, am două cereri de urmărire pănală, joi în dosarul Microsoft, ieri în Gala Bute, ANI a anunţat că îmi controlează declaraţia de avere, trei cereri de arestare, la partid s-a anunţat încă un control pentru campania electorală. CSM a manunţat că declaraţiile pe care le-am făcut afectează independenţa justiţiei. Nu vorbesc despre instituţii, vorbesc despre oameni. Eu laud aceste instituţii, am fost în tabăra celor care au susţinut aceste instituţii, problema este că instituţiile sunt conduse de oameni, care au slăbiciunile lor, mai ales când stau mult timp într-o funcţie. Aceasta este şi situaţia generalului Coldea.

Aş vrea să reiau acuzaţiile pe care le-am făcut într-un denunţ penal. La interval de două ore s-a cerut arestarea preventivă, nu se poate întâmpla aşa ceva. Am spus că domnul Florian Coldea a solicitat fostului meu soţ să ducă 500 de mii de euro domnului Sebastian Ghiţă pentru televiziunea România TV.

Ar trebui întrebaţi donnul Dorin Cocoş, doamna Alina Bica, domnul Florian Coldea în primul rând.

S. A. – Ce are domnul Coldea cu Dvs?

E. U. – Este lupta pentru putere. Domnul Florian Coldea mi-a fost decriptată ostilitate a dânsului de chiar Sebastian Ghiţă. Domnul Sebastian Ghiţă mi-a povestit la o cafenea că domnul Coldea nu a dorit ca eu să candidez şi i-a spus să îmi transmită acest lucru, iar Sebastian Ghiţă mi-a spus când eu eram de ja în competiţie. Mă urăşte că am fost o sursă de informare a preşedintelui.

S. A. – De ce nu aţi spus aceste lucruri şi până acum?

Le-am spus vineri public, însă eu le-am spus în toată campania multora dintre colegii dvs . Sunt oameni care se pot indica că am spus acest lucru. Am spus domnului Coldea, în faţă, domnului Maior, în biroul său.

S. A. – Dacă nu aveaţi aceste necazuri, aţi fi spus ceva de domnul General?

În emisiunea doamnei Mădălina Puşcalău, am spus. Cred că aş spus oricum. Nu-mi puteţi cere mie să fiu mai curajoasă decât cei care se ascund sub apă acum. Sunt o femeie singură în bătălia asta. Evident că m-am gândit de  o mie de ori să spun sau nu. S-a spus că Elena Udrea a spus după chemarea la DNA.

S. A. – Se spune că v-aţi bucurat de protecţie prezidenţială 10 ani de zile şi necazurile pe care le aveţi sunt pentru că Traian Băsescu nu mai e preşedinte.

E. U. –  Ar fi rău dacă se crede aşa. În România poate deţine ţara cel care deţine cătuşele. De ce credeţi că tac cei care ar trebui să vorbească acum? Estre un om de servicii secrete care acţionează din umbră. Parlamentarii sau ziariştii ar trebui să-şi pună anumite întrebări.

S.A. – Traian Băsescu nu ar trebui să vorbească?

E.U – Traian Băsescu va face ce va crede  de cuviinţă că trebuie să facă.

S.A – Domnul Coldea are ceva cu dvs sau şi cu alte persoane?

E.U – De exemplu, domnul Coldea nu a vrut-o pe doamna Bica pe DIICOT. A fost numită la propunerea premierului şi acceptarea preşedintelui. Domnul Florian Coldea a făcut presiuni asupra doamamnei Alina Bica. Ar trebui întrebată dânsa. Doamna Bica mi-a povestit la un moment dat că DIICOT nu a primit decât două informări de la conducerea SRI. Tot doamna Bica mi-a mai spus după scandalul fotografiilor de la Paris că trebuia să-i spună că a fost cu mine la Paris şi că 99% dintre probleme pe care le ai trebuie să le spui dinainte. Mi-a spus şi mie acelaşi lucru. Eu ştiam că vor merge până la închiderea mea. I-am spus că ştiu că Dorin Coocoş a făcut nişte serivicii la solicitarea dânsului, deşi sunt doar ei închişi în dosarul Microsoft.

S. A. – Unde e statul de drept de care am auzit în ultimii ani?

E.U – Sunt multe instituţii care funcţionează, însă sunt multe presiuni. Sunt oameni care se roagă să fie mai bine.

S.A. – Dacă s-ar întâmpla lucruri grave credeţi că se vor afla aceste lucruri?

E.U. – Cine să spună aşa ceva? Cine să aibă curajul? Spun eu astăzi cu costurile pe care le vedem. De ce îl punem noi pe generalul Coldea deasupra tuturor? Eu ca om politic pot să exercit puterea decât transparent. Mă includ în clasa politică, cu probleme de moralitate, dar, cu toate relele lor, oamenii politici sunt votaţi şi ajung să conducă ţara democratic.

Statul de drept a fost şi este şi acum. Pericolul este derapajul acestor oameni care au aceste pârghii. Nu sunt mulţi care au curajul să mă invite la emisiuni. Eu spun ceva, iar ei reacţionează arestându-mă.

Pentru arestarea mea mai trebuie un vot în Parlament. Am stat azi cinci minute şi le-am cerut colegilor să dea aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul meu.Una este să mă întrebi şi pe mine, alta e să trimiţi trei mandate de arestare.

Legat de lucrurile grave pe care le ştiu, le cunosc, cum să probez faptul că am fost să mă întâlnesc cu domnul Coldea, că doar nu l-am înregistrat.

Sebastian Ghiţă l-a vizitat în închisoare pe fostul meu soţ. M-a mai sunat din închisoare fostul soţ

Vineri, pe 19 decembrie, am avut o ultimă discuţie cu Maior în care i-am spus cu subiect şi predicat că ştiu că a făcut aceste lucruri, aceste comisioane şi că nu e înre gulă că domnul Coldea şi-a făcut o ţintă. A doua zi, domnul Sebastian Ghiţă a transmis că are acordul domnului Coldea să-l viziteze pe domnul Cocoş, că o să-şl pună liber, dar nu de Crăciun, ci în perioada următoare, şi că se va duce să vorbească cu el. S-a dus, ce au discutat  nu ştiu.

Eu am un mesaj de la domnnul Ghiţă. În acest mesaj eu îi sugerez domnului Ghiţă că eu ştiu că a luat bani de la fostul soţ, iar dânsul îmi spune că Dorin e un om bun. Dl Ghiţă acţionează sub presiune, are mai multe dosare penale.

Există un avocat, Rareş Dan, care a fost avocatul tuturor celor care l-au denunţat pe Dorin Cocoş. Este apropiat de Coldea. Ştiu asta de la Dinu Pescariu. Ştiu asta pentru că a venit la mine să vorbesc despre o stiuuaţie pentru el cu generalul Coldea. Avea un cont în Elveţia şi era blocat. Un alt om de afaceri a venit la fel , nu îi spun numele pe post. Astfel, domnul Pescariu m-a rugat să intervin la generalul Coldea pentru a-i debloca conturile din Elveţia.

S.A. – Există şi acuzaţia de luare de mită în dosarul Gala Bute

E.U. – Lucian Bute a avut discuţii cu toţi oficialii pentru a avea un meci în România. Decizia ca Guvernul Boc să se implice în Gala Bute a fost luată în Guvern, nu a luat-o Elena Udrea de nebună. Nu Elena Udrea a dat soluţiile legale. Eu îmi asum, spun că am vrut să îl aducem pe Bute acasă. Au fost mulţi români care s-au bucurat. Dl Obreja era singurul care avea dreptul de reprezentare asupra lui Bute.

Eu nu sunt acuzată că am luat bani în „Gala Bute”. Acuzaţia e că o firmă privată a sponsorizat o altă firmă privată. Presa, de multe ori, atunci când nu are toate informaţiile, poate să facă mult rău. Eu am făcut tot acest efort ca Bute să boxeze în România pentru un beneficiu de imagine al României. Şi care a fost imaginea de care am beneficiat eu?

S.A. – Ştiţi cum e , fum fără foc nu există. Şi-ar permite cineva să formuleze acuzaţii atât de dure fără să existe acoperire?

E.U. – În momentul în care denunţurile unor sunt motivele pentru care unii oameni sunt liberi. Am văzut denunţul domnului Gabriel Sandu în care spune multe lucruri, dar cineva trebuie să verifice.

Când eu m-am măritat cu Dorin Cocoş eu nu eram nimic, el era om de afaceri . Avea afaceri profitabile. De asta nu m-am mirat când a fost vorba de această sumă. Dorin Cocoş avea şi afaceri din care făcea bani. Vă uitaţi la mine, dar vă dau exemple de femei politicieni care au hainele mele, genţile mele, dar nu sunt aşa comentate.

Şi alte femei au fost sprijinite de preşedintele Traian Băsescu. Doamna Koveşi, de exemplu. Problema cu mine ar fi că am deranjat informaţiile care trebuiau sa ajunga la domnul preşedinte.

S. A. – Aţi mai face aceleaşi lucruri?

Aş face aceleaşi lucruri, dar aş schimba altele. NU aş sta atât de mult tip să spun ce ştiu de domnul Coldea.

S. A. – Astăzi cine mai este alături de dvs?

E. U. -Ştiam că aşa se va întâmpla. Oamenii merg acolo unde e iluzia puterii. Ştiam că aşa stau lucrurile, nu e nicio surpriză.

S. A. – Ştiu, jurnalişti, parlamentari şi Traian Băsescu.

E.U. – Fiecare are ce poate. Am dezamăgiri, dar nu pot să dau nume.

Mai sunt oameni care nu au ţinuta morală pe care să o afişeze. Sunt oameni care au venit la mine să plătesc informaţii pe bani. Uneori da. Acum fac pe moraliştii la televizor. De presă mă refer. Nu neapărat jurnalişti, oameni care apar la televizor. E prea mare războiul ca să vorbesc de nişte oameni, dar poate au ei căderea morală să vorbească despre mine.

S. A. – Ce veţi spune luni în Parlament

E.U. – Luni vreau să spun în faţa Parlamentului că oamneii politici au hibe şi sunt tentaţi de corupţie, vreau să merg să spun  lucrurile aşa cum sunt ele astăzi. Nu se poate, clasa politică trebuie să se reformeze, nici şeful SRI, nici şefa DNA, oamenii ăştia trebuie să se întoarcă şi să reformeze.

Evident, nu este cea mai bună perioadă a vieţii mele, însă stau cu moralul foarte bine. Sunt un om politic care are şi bune şi rele. Nu trebuie să dăm ţara unei persoane ca şi Koveşi care conduce cu cătuşele sau unuia cu secretele.

Tagged , , , , , , , , ,