Max Roessler, un investitor privat elveţian, va prelua societatea de asigurare City Insurance

Sursa: Sfin.ro

City Insurance este o companie ce deţine o cotă de piaţă de circa 9%, cu un portofoliu solid, mai ales în ceea ce priveşte poliţele auto obligatorii.

„Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, s-a întâlnit cu Dr. Max Roessler, cunoscut investitor privat elveţian, cu ocazia vizitei pe care acesta a făcut-o în România în vederea finalizării negocierilor de preluare a Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance. Alături de Dr. Roessler, la această întâlnire au participat şi reprezentanţii Berlin London Holding AG, companie cu resurse şi expertiză, la nivel european, în domeniul managementului şi reorganizării societăţilor de asigurare”, se arată în document.

Potrivit acestuia, ASF va acorda tot sprijinul pentru facilitarea tranzacţiei şi va coopera atât cu compania City Insurance, cât şi cu investitorul, pentru restabilirea, într-un termen cât mai scurt, a indicatorilor financiari de capitalizare, solvabilitate şi lichiditate ai societăţii de asigurare.

„Avem convingerea că această investiţie va completa tabloul solid al asigurătorilor din România spre beneficiul consumatorilor români”, a declarat Mişu Negriţoiu.

Totodată, preşedintele ASF a salutat intrarea pe piaţa asigurărilor din România a unui nou investitor şi a subliniat, în cadrul discuţiilor, „evoluţiile pozitive şi sustenabile pe care acest sector le-a înregistrat în ultimii ani”.

„Cu o carieră bancară şi investiţională impresionantă, Dr. Max Roessler deţine un portofoliu substanţial de active în mai multe societăţi elveţiene. Este acţionar principal în compania de construcţii Implenia, deţine participaţii importante în compania de maşini unelte Starrang Group, şi în companii de servicii financiare, inclusiv în societăţi de asigurare înregistrate în Europa. Max Roessler este profesor, absolvent al Universităţii Harvard şi al Facultăţii Tehnice a Confederaţiei Helvetice din Zurich”, menţionează sursa citată.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, în luna aprilie a anului trecut, deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan la Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance SA (decizia nr. 901/18.04.2016 ), în urma unei analize diagnostic de supraveghere şi a unui raport de control inopinat care au scos în evidenţă o serie de deficienţe privind solvabilitatea şi nivelul capitalului societăţii.

Printre cele mai importante probleme identificate în situaţia societăţii sunt gradul ridicat de subadecvare a rezervelor de daună, de 43%, şi coeficientul de lichiditate de 0,83 pentru activitatea de asigurări generale, care nu respectă prevederile normelor în vigoare

Tagged , , , , ,