Mihai Craiu – Profilul economic al zilei

§  Prezent la conferinţa anuală a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România, guvernatorul Isărescu a spus că populaţia şi firmele ar trebui să urmărească mai ales dobânzile şi nu cursul, acesta fiind în prezent stabil. El a adăugat că BNR îşi menţine strategia de flotare controlată a cursului de schimb.

§  Petrolul Brent a scăzut ieri cu aproape 9% zilnic după ce OPEC a evitat o reducere a producţiei zilnice. Arabia Saudită s-a opus reducerii producţiei, în timp ce economii mult mai sensibile la evoluţia preţurilor precum Venezuela caută în continuare un consens pentru scăderea producţiei.

§  Ieri, leul a avut o sesiune calmă pe o piaţă cu tranzacţii comerciale în volume mici. Interesul minor pentru tranzacţionare a fost explicat de faptul că piaţa americană a fost închisă datorită Thanksgiving Day. Cursul comunicat de BNR a fost de 4,4199, neschimbat faţă de ziua anterioară.

§  Pe piaţa secundară a titlurilor de stat s-a manifestat un interes destul de redus pentru cumpărare iar curba randamentelor s-a mişcat în jos cu 2-3 puncte de bază.

Tagged , , , , ,