FĂȚĂRNICIA FAȚĂ DE DIASPORA: UDREA ȘI INIȚIATORII DIN PMP NU AU VOTAT LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENȚĂ. VEZI CE SPUN !

„Vor să voteze, lăsați-i să voteze!” au strigat românii din țară la amplele mitinguri organizate în marile orașe pentru ca diaspora să voteze măcar în turul al doilea. Ponta și guvernul PSD au refuzat acest drept românilor.

După turul al doilea toți politicieni s-au împăunat că vor face și vor drege pentru ca românii să voteze și în străinătate. În Parlament se afla deja un proiect de lege „privind exercitarea prin corespondenţă a dreptului de vot de către alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate” inițiat de deputații PMP Clement Negruț, Eugen Tomac, Mihaela Stoica și Valerian Vreme (între timp autosuspendat din PMP pentru inculparea sa în dosarul Microsoft). Respins de Senat, nesusținut de Guvern dar cu aviz pozitiv de la Consiliul Legislativ proiectul de lege a intrat pe ordinea de zi în urmă cu două zile. Și ce să vezi?

Niciunul dintre inițiatori nu și-a votat proiectul. Elena Udrea care demonstrativ s-a dus la Paris să voteze, nici măcar nu a fost prezentă la vot. Înțelegem că a avut și altă treabă la Paris în ziua aia de a meritat efortul să stea la coadă dar să-și miște mâna până la Parlament să voteze n-a meritat? Negruț a stat în Cameră și a votat până la ora 13.01.

Legea cu votul prin corespondență s-a votat la ora 13.23. Tomac spune că era plecat în terioriu, în colegiul pe care-l reprezintă și spune că nu știa că se va pune pe ordinea de zi, Mihaela Stoica n-a fost prezentă la Cameră din cauza unor probleme personale iar Vreme(suspendat din PMP) s-a abținut la vot la fel ca și deputații PNL-PDL și unii minoritari.

Așadar din toți deputații PMP a fost prezent doar Daniel Geantă care a votat împotriva votului prin corespondență. În fotografie puteți vedea cum a votat Geantă (DA, pentru că s-a votat respingerea proiectului) și că Tomac și Udrea nu au fost prezenți.

Cu nesimțirea care-o caracterizează, Elena Udrea a postat un mesaj pe facebook care dovedește că ea, în mediocritatea ei, crede că românii chiar sunt proști, ea fiind singura deșteaptă: ea acuză alianța PSD-PNL care limitează drepturile cetățenilor prin respingerea proiectului PMP, că PSD și PNL sunt două fețe ale aceleiași monede și plagiindu-l pe Iohannis, că PMP face altfel de politică. Deci să recapitulăm politica „altfel” a PMP: un singur deputat PMP prezent la vot care votează împotriva proiectului. Deci hoața strigă hoții. Oare Udrea chiar și-a închipuit că nimeni nu o să verifice cum au votat PMP-iștii? Că toți românii sunt proști? Că au uitat cine este ea de fapt? Haida-de!

Tagged , , , , ,