Radu Tudor – Antena3 si Arafat Raed – Capusele Smurd

radu-tudor1282045186Raed-ArafatJurnaliştii au observat că, de fiecare dată când e implicat într-o tragedie soldată cu pierderi de vieţi omeneşti, Raed Arafat (dreapta) dă fuga la Antena 3, în ziua următoare. Nu face o conferinţă de presă, nu invită principalele organizaţii media, nu dă un comunicat care să-l scutească de acuzaţii de partid-pris cu un anumit grup media. Nu, el alege doar Antena 3. Acolo îşi spune numai punctul său de vedere şi nu răspunde la acuzaţiile pe care i le aduce opinia publică.

Fundatia pentru SMURDExistă o explicaţie a acestei legături: Antena 3 s-a folosit de imaginea bună a lui Arafat pentru a demola „regimul Băsescu”, în 2012. Practic, Arafat şi Antena 3 au fost cei doi piloni pe care s-a construit USL, iar Antena 3 a cultivat în permanenţă imaginea de „erou” a „doctorului” ştiind că asta va fi o armă puternică pentru ca familia Voiculescu să preia controlul statului. „Căsătoria” Arafat-Antena 3 a dat rezultate. Şi astăzi partidul lui Voiculescu – PC- se află la putere alături de PSD şi de aripa penală a PNL grupată în jurul lui Tăriceanu. De atunci, nimeni nu a investigat ce se ascunde în spatele acestor aranjamente politico-mediatice, iar „aura” de salvator a lui Raed Arafat a fost suficientă pentru ca nici DNA, nici ANI, nici Curtea de Conturi să nu-i deranjeze imunitatea de stăpân absolut peste bugetele serviciilor medicale de urgenţă. Au făcut-o însă jurnaliştii de investigaţie, care au descoperit înainte de toate un grav conflict de interese între afacerile private şi responsabilităţile publice ale lui Raed Arafat, în care apare interpus, conştient sau nu, un om-cheie al Antenei 3 – Radu Tudor (medalion stânga sus).

Site-ul de investigaţii jurnalistice Dezvaluiri.ro a descoperit un motiv care explică interesul Antenei 3 pentru a-i lua apărarea lui Arafat. Radu Tudor, realizator de emisiuni la Antena 3, e menţionat în conducerea unei fundaţii a lui Raed Arafat care clonează practic serviciul public de urgenţă SMURD. Omul Antenei 3 figurează ca membru în Consiliul Director (vezi captura de mai sus) în „Fundaţia pentru SMURD”, controlată de Arafat! Aţi înţeles şmecheria. Un ONG a luat numele SMURD şi şi l-a pus în propria denumire, să creadă lumea că fundaţia e una şi aceeaşi cu statul! E ca şi cum ai face o fundaţie cu numele „Fundaţia pentru Ministerul Educaţiei” şi ai cere oamenilor să cotizeze pentru finanţarea învăţământului. Doar că, după ce ai încasat banii, nimeni nu mai ştie ce faci cu ei. Câţi bagi realmente în învăţământ şi câţi îi ţii pentru tine. O reţetă, să recunoaştem, imbatabilă, prin care sponsorizările curg fluviu către tine. Şi cum să nu vină când pe site-ul oficial al serviciului de stat SMURD (smurd.ro) veţi descoperi, în bază, sigla fundaţiei private a lui Arafat. Un fel de reclamă, prin care oamenii sunt invitaţi să cotizeze în puşculiţa lui Raed Arafat (vezi mai jos).

Smurd

 

Şi nu este singurul exemplu prin care Arafat a „căpuşat” denumirile publice. Iată ce mai scriu cei de la Dezvaluiri.ro:

O simplă căutare pe internet ne va duce pe pagina SMURD. Pe aceasta tronează, la loc de cinste, sigla SMURD, precum şi stema Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Oarecum ciudat, Inspectoratul este trecut la secţiunea „Colaboratori”. Pentru a lămuri acest lucru, am sunat la IGSU, unde ni s-a spus că site-ul respectiv nu reprezintă punctul de vedere al IGSU sau al SMURD, fiind operat de o Fundaţie. Este vorba despre Societatea de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă (SMUCR), care îl are ca preşedinte tot pe Raed Arafat. Pe acelaşi site, ceva mai jos, suntem îndrumaţi cum să direcţionăm bani „pentru SMURD”, printr-un link care duce nu către serviciul public, ci către site-ul Fundaţiei pentru SMURD.
Am întrebat la IGSU dacă este normal ca un site privat să folosească însemnele instituţiei, sau ale Statului, şi dacă Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice (editor al ziarului DEZVĂLUIRI) poate solicita, la rândul ei, donaţii, folosidu-se de aceste însemne. Reprezentanta Inspectoratului ne-a comunicat că vom fi contactaţi în cel mai scurt timp de purtătorul de cuvânt al instituţiei, care ne va răspunde la aceste întrebări.

Fundaţia pentru SMURD (FpS), condusă de medicul Arafat, strânge sume impresionante de bani, cu scopul de a le investi în dotarea şi perfecţionarea sistemului de urgenţă din România. Pentru aceasta, Fundaţia se foloseşte din plin de denumirea şi de imaginea serviciului public SMURD, ca şi de însemne ale Statului român. Banii obţinuţi astfel sunt direcţionaţi către diverse proiecte destinate SMURD, după cum decide Fundaţia, iar nu Statul. Sau, dacă ne luăm după cifrele puse la dispoziţie de Ministerul Finanţelor,  FpS distribuie doar o parte din bani, sume consistente rămânând în conturile Fundaţiei. Pe baza acestor cifre, dar şi a raportului de activitate pe 2010-2011, FpS ar fi trebuit să dispună, la jumătatea anului trecut, de circa 120 de miliarde de lei vechi – sume colectate în cursul ultimilor cinci ani, dar nedistribuite către proiecte. Această cifră este contestată de către reprezentanţii Fundaţiei.

Sursa: Reportervirtual.ro

 

Tagged , , , , , , ,