Scrisoarea lui Vasile Cîtea catre Leonard Doroftei

Nu au platit rata de 23.000 RON catre Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) si Federatia Romana de Box ramane din nou fara finantare!

Daca Doroftei nu a platit 23.000 RON catre MTS, asa cum s-a angajat in calitate de Presedinte, atunci cand cu greu s-a deblocat finantarea de la MTS pe 2015 si singurul care poate si are competenta sa semneze toate platile din FRB este el, cum va putea sa plateasca datoriile de peste 100.000 de euro?
Federatia Romana de Box a trecut printr-o criza imensa dupa ce presedintele FRB a cerut un control al Ministerului Tineretului si Sportului. Controlul MTS a dus la constatarea unei datorii de peste 90.000 de euro pe care Federatia o are catre MTS in primul rand datorita greselilor facute de managerii actuali.


Ca urmare a acestui lucru, MTS a oprit finantarea si a cerut federatiei sa semneze un contract prin care sa-si asume plata acestor datorii cu penalitatile de rigoare. In fiecare luna FRB trebuie sa plateasca o rata catre MTS din datoriile constatate la acest control. Din acest motiv FRB nu a avut bani sa trimita echipa nationala de junioare si tineret in Taipei la Campionatul Mondial si echipa de juniori la Campionatul European de la Lvov.


Problema e acum ca am ramas din nou fara finantare!

Nu s-a platit prima rata catre MTS, 23.000 RON, si am ramas din nou fara buget. “Este incredibil cum Doroftei se joaca cu destinele federatiei. Federatia este practic jucaria lui pe care face experimente. Daca nu are solutii, nu intelegem de ce mai sta in fruntea federatiei. Cand a semnat contractul cu MTS s-a obligat la plata unor anumite sume de bani la anumite date”, a declarat un oficial al MTS.

Cert este ca finantarea este din nou blocata fara posibilitatea de a fi deblocata in scurt timp. “Nu platesc datoriile catre MTS, nu au buget, deci nu vor putea participa la nici o competitie internationala! Campionat European, Campionat Mondial, tot ce este in calendarul international. Din pacate nu este problema noastra ci a Federatiei Romane de Box. Eu nu stiu cum se vor plati datoriile!!! Daca nu au gasit 23.000 RON pentru prima rata cum vor plati peste 100,000 euro?”, a declarat oficialul MTS.


Partea proasta este ca nu vom putea participa la campionatele europene de seniori care sunt criteriu de calificare la Mondiale, Mondialele fiind criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. Nu se pot plati nici salariile angajatilor, nu se va putea sustine si desfasura calendarul intern si international care a mai ramas si… mai sunt multe campionate anul acesta.

Puteti citi postarea integral pe pagina de Facebook

Tagged , , , , , , , , ,