Cum lucrează anticorupţia: procurorul șef DIICOT, la braţ cu Elena Udrea prin Paris

Elena Udrea la cumparaturi in paris cu DIICOT

Elena Udrea la brat cu DIICOT in Paris

Pe site-ul joscenzura2014.wordpress.com au apărut mai multe fotografii cu Elena Udrea și Alină Bica, procurorul șef DIICOT. Informaţia a fost preluată de HotNews. „Textul care însoțește aceste imagini susține că Udrea și Bica au fost suprinse în februarie 2014, la Paris, într-o vizită privată. Alături de cele două apare încă o figură prezentată drept Ana Măria Topoliceanu, fostă șefa a Companiei Naționale de Investiții. Udrea și Bica nu au putut fi contactate în ciudă insistențelor. Nu au răspuns nici la telefoane, nici la mesajele SMS”, arată HotNews. „Fețele s-au distrat foarte bine și au spart câteva zeci de mii de euro. O apropiere între un om politic controversat, Elena Udrea, o fostă seja de instituție de stat cu buget dirijat discreționar și o procuroare-șefa pusă politic care ar trebui să lupte împotrivă corupției politice și a crimei organizate. Aceste imagini zac în mai multe redacții din București. Au fost ținute la sertar în urmă unor presiuni de neimaginat”, mai scrie site-ul joscenzura.

Elena udrea in Paris la cumparaturi inainte de alegerile prezidentiale

„De notat că în februarie 2014, Elena Udrea era membru PMP, încă nu ajunsese la șefia partidului și nici nu era clar dacă va candida la președinția României. Alină Bica ocupă, în schimb, funcția de prorcuror șef DIICOT din primăvară lui 2012. Nu există nici un indiciu că pozele au fost realizate într-adevăr în februarie 2014 și nu în perioadă când cele două erau colege în Guvern. Totuși, site -ul prezintă documente de cazare din care rezultă că Elena Udrea a fost cazată la Hotel Le Bistro Paris în perioadă 13-16 februarie 2014, iar Alină Bica în perioadă 14-16 februarie 2014. HotNews.ro a publicat încă din luna mai 2013 informația că Alină Bica a fost numită la șefia DIICOT grație prieteniei sale cu Elena Udrea. Această prietenie datează încă din timpul guvernării Boc, când Udrea era ministru la dezvoltare regională și turism, iar Alină Bica ocupă postul de secretar de stat la Ministerul Justiției”,mai arată agenţia.

HotNews.ro a criticat atunci trocul dintre președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta pe numirea procurorilor șefi și promovarea unor procurori în funcții cheie, ca Alin Bica la DIICOT, grație susținerilor politice. „Să zicem că, luând prin surprindere pe toată lumea, doamnă Udrea dorește să fie achetata gruparea Bittner-Petrache, despre care actualul președinte Traian Băsescu zicea în campania din 2004 (ce vremuri) că face parte din mafia personală a lui Adrian Năstase. Ce-ar trebui să facă doamnă Bica, nouă șefa de la crimă organizată? Să se execute pe loc? Chiar dacă merge cu doamnă Udrea la fitness, împart același coafor și sunt bune prietene, chiar dacă îi datorează saltul în carieră, credeți că rolul unui procuror șef este să îndeplinească fanteziile politicienilor?” (Mic raport pentru uzul unor ambasade, mai 2013 ).

Udrea și acuzațiile la adresa SIE

„De menționat că Elena Udrea a fost acum două zile protagonistă unui alt scandal. Elena Udrea, candidată PMP la prezidențiale, a declarat miercuri seară, într-o conferința de presă, că nu are nicio implicare în dosarul Microsoft și că, de asemenea, este “exclus” că numele sau fie implicat în afacerea EADS, întrucât nu era oficial la momentul respectiv, ea denunțând un “atac concertat” la adresă să în această campanie. Mai mult, ea a afirmat că în favoarea principalilor doi candidați s-au implicat în campanie și reprezentanți ai serviciilor secrete, susținând astfel un articol postat miercuri pe blog de Ion Cristoiu, intitulat- SIE îi plătește lui Traian Băsescu îndrăzneală de a-l fi criticat?”, mai arată HotNews.
sursa HotNews

Tagged , , , , , ,