De Ziua Indragostitilor poti castiga un weekend romantic pe Coasta de Azur

adv

Surprinde-ti persoana iubita cu cel mai frumos cadou – trimite o comanda de minimum 3 produse si myFragrance.ro te insoteste intr-o vizita parfumata la fabrica Galimard din capitala mondiala a parfumurilor, Grasse.
De ce Grasse? Ce are acest oras atat de special incat chiar si o singura vizita iti poate schimba perceptia asupra parfumurilor si iti influenteaza decizia de cum, cand si unde trebuie sa porti o aroma sau alta?

FESTIVALURI SI CONCURSURI

Grasse reprezinta cel mai mare producator de mirodenii si flori. Iasomia, unul dintre principalele ingrediente a multor parfumuri, este recoltata anual din Grasse, intr-o cantitate impresionanta – 27 de tone de flori sunt culese de pe campurile si dealurile orasului. Exista chiar si un festival anual denumit “Festivalul Iasomiei” sau “Iasomiada”, la inceputul lunii august cand, carele alegorice decorate se plimba prin oras, din ele fiind aruncate flori catre privitori. Festivalul dateaza inca din anul 1946. De asemenea, tot aici este organizata an de an o expozitie internationala de trandafiri. 

Obtinand doua premii la Concursul oraselor si satelor inflorite, Grasse si-a castigat renumele de Orasul Artei si al Istoriei. “Capitala parfumurilor” isi pastreaza si isi promoveaza de sute de ani patrimoniul international de arome, incurajand totodata modalitatea unica de a purta pe piele un parfum, o caracteristica importanta a atitudinii frantuzesti.

ISTORIA PARFUMULUI PE COASTA DE AZUR

In Evul Mediu, Grasse s-a specializat in productia de piele tabacita. Insa pielea mirosea urat, un aspect pe care nobilimea purtatoare de manusi de piele nu l-a agreat. Acela a fost momentul in care, Galimard, un tanar tabacar din Grasse a venit cu ideea unor manusi de piele parfumate. El i-a oferit Catherinei de Medici o pereche de astfel de manusi si odata cu incantarea acesteia, produsul s-a raspandit atat in intreaga Curte Regala, cat si in inalta societate, fapt care i-a adus orasului Grasse o recunoastere mondiala.
Cele mai importante fabrici de esente recunoscute pe plan mondial in lumea eleganta de nisa a miresmelor sunt gazduite in acest oras incredibil. In randul breslei, Galimard este un nume de exceptie, este cea mai veche casa de parfumuri, fiind infiintata inainte de Fragonard si Molinard. Intemeietorul casei a fost primul parfumier al Curtii Regale, iar formula esentelor compuse de el a fost pastrata de secole intregi pana in zilele noastre, creata acum nu mai putin de 260 de ani. De fapt, Galimard este a 3-a cea mai veche parfumerie din lume, dupa Farina gegenuber si Floris of London. Interesant de remarcat este faptul ca orasul Grasse a fost si locul in care Edith Piaf si-a petrecut ultimele clipe din viata, ea fiind adusa aici pentru o perioada de covalescenta. Coincidenta sau nu, orasul reprezinta definitia perfecta de “la vie en rose”, un loc de relaxare si imbogatire culturala.
Echipa myFragrance.ro crede ca oricine merita o excursie in Franta la fabrica Galimard, macar o data in viata. Achizitionand un numar de minim 3 produse la alegere de pe myFragrance.ro, intri in tragerea la sorti de pe data de 14 februarie 2014.
Pentru Coasta de Azur, Monaco, Nissa sau Cannes reprezinta doar “vitrina”. Orasele mici dar imbibate de istorie, cultura si inovativitate reprezinta adevarata riviera franceza. Grasse, locatia care contine nu mai putin de 25 de fabrici de parfum este locul unde ti se intareste convingerea ca “Eleganta este imposibila fara parfum! El este accesoriul invizibil, ultimul si cel care nu poate fi uitat niciodata!”
Promotia se adreseaza tuturor celor care se inscriu in perioada 14.01.2014-13.02.2014 ora 24.00 si cumpara 3 produse de pe myfragrance.ro pe aceeasi comanda. Participantii vor avea varsta de peste 18 ani si cetatenia romana.
Toate persoanele care plaseaza o comanda de minimum 3 produse in aceasta perioada sunt inscrise automat in concurs.
Extragerea va avea loc vineri, 14 Februarie ora 09.00 iar castigatorul va fi anuntat pe site-ul www.myFragrance.ro la ora 12.00
Premiul cel mare – un weekend pe Coasta de Azur, pentru 2 persoane si o vizita la fabrica Galimard din Grasse.

Tagged , , , , ,