SCOALA DE TELEVIZIUNE “TUDOR VORNICU”: NEWSLETTER PROIECTE SPECIALE

1iun 1Dragi cursanti, ne bucuram si va multumim ca ne-ati fost alaturi in acest an scolar si speram ca ati dobandit ingredientele necesare pentru a deveni adevarati oameni de televiziune – fie reporteri, redactori sau prezentatori, fie cameramani sau monteuri, producatori si make-up artists, sau oameni de publicitate in agentii. Va dorim o vacanta frumoasa si multa bafta in a va urma visurile si a deveni viitorii oameni de succes cu care ne putem mandri!

EVENIMENTE: La final de cursuri, va reamintim despre ultimele evenimente organizate de Scoala de Televiziune “Tudor Vornicu” in care ati fost direct implicati sau martori.

Mircea Geoana, in dialog cu studentii si absolventii Scolii de Televiziune “Tudor Vornicu”

In 28 mai, Scoala de Televiziune “Tudor Vornicu” a oferit cursantilor si absolventilor sai oportunitatea de a dialoga cu Domnul Senator PSD Mircea Geoana, candidat din partea PSD la Presedintia Romaniei in anul 2009, fost Ambasador al României în SUA și Ministru de Externe în Guvernul Năstase. Speech-ul Domnului Senator Mircea Geoana s-a axat pe viitorul economiei mondiale, al mobilitatii locurilor de munca in industria mass media si specific in televiziune.

A recomandat tinerilor sa se diversifice ca specializari, sa integreze in educatia lor sistemul de invatare pe tot parcursul vietii, accentuand faptul ca dinamica shimbarilor in profesie si educatie este o caracteristica a  vremurilor noastre. Oferind o radiografie realista a situatiei economice, politice, a contextului educational, Domnul Senator Mircea Geoana a raspuns cu amabilitate si obiectivitate tirului de intrebari ale participantilor la intalnire, neevitand intrebarile incomode.

Convorbiri mondene cu Adrian Artene la Scoala de Televiziune “Tudor Vornicu”

Tot in data de 28 mai, Adrian Artene, realizatorul si prezentatorul Cancan TV, a discutat amical cu studentii si absolventii Scolii de Televiziune “Tudor Vornicu”. Spre a-i ajuta pe cursanti sa isi faca o idee clara despre ce inseamna o cariera in jurnalism TV, Adrian a dezvaluit din experienta sa profesionala: cum a inceput  si  care au fost imprejurarile in care a evoluat pana in prezent. La fel ca si trainerii scolii, Adrian a subliniat importanta cursurilor, dar si a implicarii si dedicarii in profesie. Mai ales in industria TV, unde calitatea, audientele, divertismentul, bugetele  si  formatul sunt doar cateva din criteriile care influenteaza  durata  emisiunilor TV.

Scoala de Televiziune “Tudor Vornicu”indruma tinerii in alegerea unei cai profesionale pline de recompense

Pe 1 iunie 2013, cu ocazia Zilei Copilului, Scoala de Televiziune “Tudor Vornicu” a fost prezenta cu un stand propriu in Parcul Tineretului, la Tabara de creatie a micilor jurnalisti – targ organizat de catre Primaria Sectorului 4. Reprezentantii Scolii si voluntari entuziasti din randul cursantilor au impartit parintilor, bunicilor si copiilor prezenti, brosurile de prezentare a institutiei. Cei interesati au primit informatii despre ce inseamna o cariera jurnalistica in industria mass media si despre ingredientele necesare pentru a obtine performanta in acest domeniu. Cum orice vis implinit are la baza multa munca, copiii si tinerii au inteles ca mirajul televiziunii poate deveni realitate daca se dedica cu adevarat acestei meserii. Evenimentul a fost un bun exemplu practic si pentru cursantii Scolii care au realizat interviuri si materiale filmate cu vizitatorii targului, pe care le-au inclus in jurnalele de stiri de la proiectele ulterioare. Scoala de Televiziune “Tudor Vornicu” incurajeaza copiii si tinerii sa isi urmeze visurile si sa capete incredere in fortele proprii, insuflandu-le ideea ca nu exista obstacole atunci cand iti doresti sa obtii ceva cu adevarat.

Mircea Radu, “Din Dragoste” de televiziune

In 18 iunie, cursantii adunati in platoul 2 al Scolii de Televiziune “Tudor Vornicu”, l-au intampinat pe Mircea Radu cantand imnul emisiunii ‘’Din dragoste’’. Intr-un dialog prietenesc, raspunzand la intrebarile cursantilor, Mircea Radu a dezvaluit secrete din experienta lui pe micul ecran: emisiunile Din dragoste, In trecerea anilor, jurnale de stiri.

Mai intai, cand lucrezi in Televiziune, trebuie sa ai in permanenta in minte audientele, feedback-ul oricarei emisiuni e dat de audiente. De asemenea, calitatea unei emisiuni depinde de bugetul alocat productiei TV, precum si de bugetul alocat promovarii emisiunii si formatelor. Exista promovare foarte buna pentru productii TV de slaba calitate, precum si promovari neinspirate pentru productii TV foarte bune.

Au urmat discutii despre “Din dragoste”, cea mai longeviva emisiune de divertisment din istoria televiziunii romanesti, cu durata de 300 episoade, ce a insemnat emisiunea ca experienta profesionala, dar si ca experienta de viata. Apoi povesti despre momente amuzante, momente dificile, sau penibile din cadrul emisiunilor la care a participat.

Cateva sfaturi de la un profesionist: reteta reusitei unei cariere in televiziune contine ingrediente ca: entuziasm si pasiune, motivatie, un post TV care te sustine si te promoveaza. Totusi, a lucra in industria TV nu e simplu, nu e usor, trebuie sa fii pregatit sa lucrezi cu tenacitate, sa incepi de jos, sa rezisti obstacolelor, sa te integrezi in echipa.

Nopti de Sanziene in livada Muzeului de Arta Populara Dr. Nicolae Minovici

Scoala de Televiziune “Tudor Vornicu” a fost partenera media in 23 iunie la Cea de-a 6-a ediţie a Noptilor de Sanziene, in livada de poveste a Muzeului de Arta Populara Dr. Nicolae Minovici. Evenimentul cu zane, basme si artisti a adus impreuna artisti si designeri consacrati: actrita Maia Morgenstern, coregraful Valentin Rosca, formaţia de muzică veche romaneasca Trei parale, designerul Andra Andreescu, solistii Operei Romane Bianca Stoicheciu şi Valentin Stoica, Grupul Coral Sound condus de Voicu Popescu, artistii plastici Ioan Nemtoi şi Daniela Fainis si multi altii.

Intr-o livada de basm, cursantii Scolii de Televiziune “Tudor Vornicu” s-au intalnit cu zanele vesele ale belsugului, ale cantecului si dansului, au filmat si au luat interviuri personalitatilor prezente: Maia Morgenstern, Printul Paul de Romania si Printesa Lia, oameni de afaceri, arta si cultura.

Adelin Petrisor impartaseste cursantilor din viata de reporter pe “teren minat”

Onorandu-ne cu prezenta sa la Scoala de Televiziune “Tudor Vornicu”, Adelin Petrisor a povestit cursantilor despre corespondenta de razboi si relatarile de televiziune din zonele de conflict. Avand o experienta impresionanta in acest domeniu si fiind martorul direct al multor evenimente pe “muchie de cutit” (Operațiunea “Vulpea desertului”, Irak 1998; Campania NATO, Iugoslavia 1999; Corespondentul permanent al TVR in Israel si Teritoriile Palestiniene martie-septembrie 2002;  Afganistan 2002; Cisiordania și Gaza 2002; Libia 2005 – prima intalnire de dupa ridicarea sanctiunilor a unui oficial roman cu col. Muammar Gadaffi; Guantanamo, Cuba, 2006), Adelin Petrisor a fost cea mai in masura persoana sa ofere cursantilor sfaturi si reguli de conduita care trebuie respectate de un reporter pentru a nu isi pune viata in pericol, dar pentru a-si atinge totusi obiectivele, acelea de a informa o lume intreaga despre situatiile tensionate care se deruleaza. Recunoasterea muncii sale s-a reflectat prin numeroasele premii nationale si internationale obtinute, printre altele fiind declarat “Corespondentul anului” de catre MAE si CNA.

Pe langa relatarile din prisma reporterului, Adelin a impartasit cursantilor si din experienta sa de realizator emisiuni TV, de jurnalist TV de teren. La finalul intalnirii, Adelin a facut cateva recomandari cursantilor Scolii de Televiziune “Tudor Vornicu”, pentru a avea succes intr-o cariera in televiziune.