Banca Transilvania devine partenerul principal al Federației Române de Baschet

Banca Transilvania devine partenerul principal al Federației Române de Baschet şi va susține activitatea şi planurile competiționale ale acesteia. Parteneriatul a fost făcut public astăzi, în Bucureşti, în cadrul unei conferințe de presă, de către Ömer Tetik – Directorul General al Băncii Transilvania şi de Horia Păun – Preşedintele Federației Române de Baschet.

Prin acest parteneriat, BT va fi sponsor al EuroBasket 2017; sponsor principal a Echipei Naționale de Baschet Masculin în sezonul competițional 2016-2017; va susține principalele turnee şi activități ale echipelor naționale de baschet masculin şi feminin U20, U18, U16, respectiv va fi sponsor principal al Echipei Naționale de Baschet Feminin Senioare în sezonul competițional 2016-2017.

Federația Română de Baschet are 275 de cluburi afiliate şi peste 21.000 de sportivi legitimați în competițiile interne.

„Ne bucurăm că Banca Transilvania devine, prin acest parteneriat, principalul susținător al baschetului românesc. Investind în valorile autohtone, investim în mândria națională, baschetul fiind un sport foarte iubit şi practicat în țara noastră de jucători de toate vârstele. Sperăm în rezultate cât mai bune ale echipei naționale şi ale echipelor de club. Banca Transilvania este prieten al baschetului românesc”, declară Ömer Tetik, Directorul General al Băncii Transilvania.

“Federația Română de Baschet este onorată să anunțe oficial extinderea parteneriatului cu Banca Transilvania. După ce anul trecut BT a devenit Sponsorul Oficial al echipei naționale feminine de baschet a României, fiind un partener esențial pentru calificarea la Eurobasket Women 2017, sunt bucuros să anunț că ne-am decis să extindem colaborarea, dorind să o transformăm într-un parteneriat solid, de lungă durată, care vizează atât performanțele sportive, cât şi dezvoltarea şi promovarea baschetului în rândul copiilor şi tinerilor.  Parteneriatul cu Banca Transilvania ne va ajuta, cu siguranță, să obținem performanțe pe măsura încrederii în acest sport”. – afirmă Horia Păun, Preşedintele Federației Române de Baschet.

Banca Transilvania, prieten al baschetului românesc

Banca este, de asemenea, finanțator principal al Clubului Sportiv U-BT Cluj-Napoca, iar din decembrie 2015 a devenit sponsorul oficial al Echipei Naționale de Baschet Feminin în Campania de Calificare la Eurobasket 2017. De asemenea, BT contribuie la creşterea viitoarelor generații de baschetbalişti, aşa încât este de câțiva ani partenerul programului „Ghiță Mureşan Summer Camp”, iar în acest an va susține Campionatul Național de Baby şi Mini Baschet, destinat copiilor între 7 şi 12 ani. Banca Transilvania şi Federația Română de Baschet au realizat împreună un record european de audiența în preliminariile Eurobasket Women din 2017: aproape 7.000 de spectatori la jocul România-Turcia, care a avut loc în Cluj-Napoca.

Baschetul în România

  • România se numără printre cele 8 țări care în 1932 au fondat Federația Internațională de Baschet Amator (FIBA), alături de Argentina, Cehoslovacia, Elveția, Grecia, Italia, Letonia și Portugalia. Practic, inclusiv România a pus bazele baschetului modern;
  • Ghiță Mureșan a fost primul român care a jucat în NBA. Acesta şi-a început cariera de jucător de baschet în Cluj-Napoca, la CS Universitatea Mobitelco, actuala echipă U-Banca Transilvania, sponsorizată de Banca Transilvania;
  • Campionatul European de Baschet (Eurobasket 2017) va fi găzduit în premieră în România; țara noastră a participat de 17 ori la aceasta competiție.

Banca Transilvania & Federația Română de Baschet | Comunicare şi Relații Publice

Despre Banca Transilvania:

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcţie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 7.300 de angajaţi, 550 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC – Banca Mondială.

Despre Federația Română de Baschet

Federația Română de Baschet (FRB) a fost fondată în 1931 și este membru fondator al Federației Internaționale de Baschet (FIBA) începând cu anul 1932. FRB organizează, conduce și dezvoltă activitatea baschetbalistică din România, promovând intern și internațional acest sport. Este formată din structuri sportive cu secții de baschet și asociații în județele țării și în București.

Detalii presă: Banca Transilvania: Laura Petrehuş, Director Adj. Comunicare & PR,[email protected], [email protected], 0724.567.364; Federația Română de Baschet: Tiberiu Rist, Comunicare & Media; [email protected], 0737.524.050

Tagged , , ,