Bila neagra pentru ANAF de la SRI

Sursa: Stiripesurse.ro

Raportul de activitate al SRI pe 2014 critica proliferarea coruptiei si deficientele in activitatea ANAF care afecteaza bugetul statului si au potentat disfunctionalitatile socio-economice.

“In sectorul financiar provocarea majora a fost – similar perioadei anterioare – asigurarea sustenabilitatii bugetului general consolidat al statului, fiind obtinute rezultate pozitive in special in zona fiscala. Cu toate acestea, nivelul veniturilor bugetare a fost afectat de practicile specifice economiei subterane, o contributuie relevanta la mentinerea nivelului ridicat al acestui fenomen revenind deficientelor in activitatea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

(…)

Disfunctiile socio-economice inregistrate pe fondul constrangerilor bugetare au fost potentate de proliferarea actelor de coruptie derulate se persoane / grupuri de interese, cu prejudicii semnificative asupra bugetului public, drepturilor cetatenesti, si intereselor nationale de politica externa” se arata in raportul SRI prezentat de Antena 3.

content-image

Tagged , , , , , ,