CASA PANCIU – EVALUATĂ ȘI PREMIATĂ CU DISTINCȚII INTERNAȚIONALE DE CĂTRE SPECIALIȘTI OENOLOGI, ÎN CADRUL CONCURSULUI INTERNAȚIONAL DECANTER WORLD WINE AWARDS

Certificate_WINE114797_CEE_RO_DWWA2015Certificate_WINE114798_CEE_RO_DWWA2015

În urma participării la renumitul concurs internațional Decanter World Wine Awards , Casa Panciu a primit  binemeritate premii și  aprecieri  pentru Muscat Ottonel Dulce , vin produs în 2014 și medalia de bronz pentru Domeniile Panciu, Brut 2012.

Aflat  déjà la a 12-a ediție, Decanter World Wine Awards (DWWA) este cel mai mare și cel mai influent concurs de vinuri din lume.  Concursul este jurizat de 200 experți oenologi internaționali  de top din întreaga lume, ceea ce conferă  “greutate” premiilor acordate  și  încredere pe plan internațional pentru procesul de jurizare riguros.

CASA PANCIU se află în mijlocul podgoriei domnești din Codrii Sârbilor și este mostenitoarea tradițiilor seculare ale podgorenilor din Dealul Sârbilor, care l-au determinat prin vinurile lor, pe domnitorul Gheorghe Duca să așeze vița de vie pe sigiliul Moldovei și au oferit, iubitorilor de șampanie, strugurii pentru prima “șampanie” românească.

Nu întâmplator, din aceste vii a fost produs, la Panciu, în anii ’70, primul vin spumant românesc.

Pentru a exploata din plin calitatea strugurilor,Casa Panciu a achiziționat cele mai performante echipamente de la TMCI PADOVAN S.p.a.- Italia, DIEMME- Italia, Favrin- Italia, Jaklic- Slovenia, iar strugurii sunt culesi și tratați cu cea mai mare atenție, în condiții de igienă maximă.

Vinuri sunt obținute cu grijă în fiecare an, din toate soiurile podgoriei: Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Neagră, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Băbească Neagră.

Tagged , , , , , , , , , , , ,