Cel mai mare faliment din Spania

Sursa: Zf.ro

Dezvoltatorul imobiliar spaniol Martinsa-Fadesa, unul dintre principalii jucători de pe piaţa locală de profil, nu şi-a mai revenit din şocul imploziei bulei imobiliare din 2008 şi ar putea anunţa una dintre cele mai mari lichidări judiciare din ultimii ani din Europa, scrie Le Figaro.

Martinsa-Fadesa, căruia în România criza i-a spulberat planurile de a construi peste 7.000 de locuinţe în apropierea Bucureştiului, a anunţat pentru luni convocarea unui consiliu de administraţie extraordinar pentru studierea posibilităţii unei lichidări judiciare. Pasivul companiei ajunge la 6,5 miliarde de euro, iar activele la 2,4 miliarde de euro, potrivit presei spaniole.

Grupul, unul dintre liderii sectorului de imobiliare din Spania şi simbolul exceselor care au dus la implozia bulei imobiliare, a fost declarat ca fiind în incapacitate de plată în vara anului 2008. Însă în martie 2011 Martinsa-Fadesa anunţa că a ajuns la un acord cu creditorii pentru refinanţarea datoriilor.

Potrivit presei, dezvoltatorul nu şi-a putut onora obligaţiile, i-ar creditorii şi-au pierdut răbdarea.

Spargerea bulei imobiliare a aruncat economia spaniolă într-o recesiune severă care a împins rata şomajului la cote record. Aproape unul din patru spanioli este şomer.

 

Tagged , , , , , ,