Costurile la tine,veniturile la mine

Sursa: Reportervirtual

După ce a publicat contractul lui Moise Guran cu TVR, stârnind reacția vehementă a acestuia, jurnalistul Stelian Negrea nu se lasă și revine astăzi cu cifrele contabile ale firmei lui Moise Guran în ultimii doi ani. 

Potrivit lui Negrea, realizatorul care a avut contract pe firmă cu televiziunea publică ar fi făcut„profit de 50% pe spatele unei companii de stat falimentare (TVR – N.R)”. Fără contractul cu TVR – afirmă sursa citată – „ SRL-ul lui Moise Guran n-ar fi inregistrat profit”.

Iată textul publicat astăzi de Stelian Negrea pe contul său de facebook, ca o continuare la documentele făcute publice săptămâna trecută:

Cum sa faci o rata a profitului de 50% pe spatele unei companii de stat falimentare si cu datorii uriase la stat?

Stelian Negrea

Conform datelor Ministerului Finantelor Publice, Biziday Consulting SRL a avut in 2014 si 2013 o cifra de afaceri de 2.704. 780 (608.554 Euro) respectiv 1.760.313 lei (398.350 Euro) si un profit aferent celor doi ani de 1.054.057 lei (237.154 Euro) respectiv 775.277 lei (175441 Euro). Totul cu numai 10 angajati.

Biziday Consulting SRL detinuta 100% de Moise Guran a avut rate ale profitului de aproape 50% in ultimii doi ani dupa ce acesta a incheiat un contract de “coproductie” cu TVR prin care majoritatea covarsitoare a costurilor era trecuta in contul televiziunii publice in timp ce SRL-ul analistului economic vindea publicitate pentru a-si produce emisiunea si nu dadea televiziunii de stat decat o suma infima.

Conform unor documente pe care le-am facut publice recent si pe care puteti accesa pe voxpublica.net , Gabriel Gheorghescu, coordonator TVR 1, sustine intr-o nota de fundamentare pentru incheierea unui nou contracte intre Biziday Consulting SRL si TVR1 ca “TVR contribuie la realizarea emisiunii (n.r. Biziday) cu servicii si personal de 1531 Euro/aparitie” dar incaseaza numai 15.000 de Euro anual dintr-un contract cu SRL-ul analistului economic si in plus ii ofera acestuia o expunere de 1500 Euro/aparitie adica publicitate pe care acesta poate sa o vanda pentru a-si finanta emisiunea. Practic TVR i-a pus la dispozitie lui Moise Guran servicii si personal de 293.952 Euro anual ( circa 1.306.499 lei) si, in plus, ii mai si oferea posibilitatea sa isi vanda prin SRL-ul acestuia publicitate de inca 288.000 Euro (circa 1.281.485 lei).

Moise Guran

Fara subventiile primite de la TVR, SRL-ul lui Moise Guran n-ar fi inregistrat profit iar cifrele de afaceri n-ar fi atat de mari pentru un SRL de apartament.

In tot acest timp TVR s-a inglodat in permanenta in datorii – 700 milioane de lei adica vreo 200 milioane de euro – iar ieri sindicalistii, divizia simpatizanta cu Victor Ponta, fac apel catre Parlament sa ia masuri pentru salvarea televiziunii publice dar a asistat si asista cu degetelul in gura la toata capusaraia TVR cum este si cea practicata cu deosebit de mare profit pentru propriul buzunar de catre Moise Guran.

Si uite asa ieri Alina Mungiu Pippidi zicea ca Victor Ponta e urmarit de DNA ca ar fi pro-occidental – inca ma amuz – iar azi Moise Guran, care si-a tras un profit urias din afacerile cu statul, zice ca relaxarea fiscala promisa de acelasi Victor Ponta e buna (…)”

Tagged , , , , ,