Cum se mai cer spagile in ziua de azi…

Sursa: Jurnalistii.ro

Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Național – Sala Polivalentă din București, a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce îi cerea unui om de afaceri bani și o mașină, în schimbul cărora ar fi avut intenția să renunțe la un proces civil și să prelungească contractul de închiriere pentru un teren. Miercuri seara, Tribunalul București a hotărât arestarea sa preventivă, însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termenul legal de 48 de ore, potrivit realitatea.net.

Interceptări:

„Interlocutor: Ăăă..? Io, stau foarte bine, vrei să fac plata aicea? Mă gândeam să fac şi aicea, oricum trebuie să plătesc, măcar alea care sunt…

Bitu Octavian: Vreau acum… vreau acum!

Interlocutor: Vrei? Cât…5.000? Da, îţi dau şi mai mult!

Bitu Octavian: Cât îmi dai?

Interlocutor: Ăă?

Bitu Octavian: Cât îmi dai?

Interlocutor: Îmi spui când îi vrei şi…! Deci am acum, pot să-ţi dau până la 20.000 de euro fără probleme, deci fără probleme. Merg pă-ncredere, fără nicio hârtie, n-o fac…!

Bitu Octavian: Vreau maşină, mă!

Interlocutor: Bă… deci nu, nu fac hârtii şi astea, că mă (neinteligibil). Nu! Deci îmi spui când şi…!

Bitu Octavian: Azi!

Interlocutor: Eh! Nu îi am azi!

Bitu Octavian: Da’ când îi ai?

Interlocutor: Trebuie să ajung la Constanţa, fac o vorbă şi în maxim o săptămână îi am.

Bitu Octavian: Îs ai tăi, mă?

Interlocutor: Da, mă! Îi am eu, ce ai? Bă, deci îi am eu!

Bitu Octavian: (neinteligibil)

Interlocutor: Îi vrei acuma? Ţi-i aduc în 4 ore, na’,…dus, întors!

Bitu Octavian: De ce la Constanţa?

Interlocutor: Că acolo-i am, ce vrei să-i ţin aicea? Unde să-i ţin aicea? Acolo am seif. Eu ce dracu îţi spun,…îi am acasă.

Bitu Octavian: Păi haide!

Interlocutor: Da? Hai! Cât, 10 sau 5?

Bitu Octavian: (neinteligibil)…10!”

Potrivit site-ului PSD sector 4, Octavian Bitu deține funcția de vicepreședinte al acestei filiale, iar presa centrală relatează că el este finul ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Conform unui comunicat postat pe site-ul DNA, în perioada aprilie — august 2015, Octavian Bitu, în calitate de director al Complexului Sportiv Național — Sala Polivalentă din București, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în dosar) suma de 10.000 euro și foloase materiale constând în cedarea construcției deținute de firma omului de afaceri către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Octavian Bitu, în vederea valorificării construcției în activități comerciale.

Despre valoarea construcției, din care Octavian Bitu a solicitat practic jumătate pentru derularea de activități comerciale, denunțătorul a afirmat că este de minim 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei.

În schimbul banilor și foloaselor materiale pretinse, Octavian Bitu l-a asigurat pe omul de afaceri că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă și firma acestuia și va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se afla construcția firmei.

Octavian Bitu s-a angajat ca, în schimbul banilor și foloaselor pretinse, la viitoarea licitație pentru închirierea terenurilor, câștigătoarea să fie o firmă la care denunțătorul și un apropiat al lui Bitu să fie asociați.

DNA mai arată că, pe terenurile pe care le închiriase de la Sala Polivalentă, firma denunțătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant.

În aceste condiții, în luna aprilie 2013, Octavian Bitu a amenințat o denunțătoare că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunța la contractul de închiriere a construcției, astfel încât construcția să fie închiriată unei firme indicate de Bitu.

În săptămâna ulterioară primei amenințări și în luna mai 2013, Octavian Bitu a reiterat amenințările și a înștiințat-o pe denunțătoare că, dacă nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea.

Procurorii anticorupție l-au prins marți în flagrant pe Octavian Bitu, în momentul în care acesta a primit de la denunțător suma de 10.000 lei.

 

Tagged , , , , ,