Desființarea BNR ?! Cine ar fi crezut că mai există totusi liberali…? | Saptamana Financiara

Partidul Oamenilor Liberi a dat publicității rezultatele unui sondaj intern, pe o serie de chestiuni controversate. Absolut lăudabilă încercarea acestui partid de a aborda frontal probleme sociale sensibile, când ar putea foarte bine să bată apa în piuă, ca multe alte formațiuni politice.

Din spectrul de probleme menționate, am selectat câteva.

1. 28% dintre membrii POL care au răspuns la chestionar sunt de acord cu desființarea BNR. Poate îi conving și pe cei 52% nehotărâți și, mai ales, pe marea masă a românilor. Uite, bulgarii n-au bancă centrală cu atribute discreționare cum avem noi. O serie de alte țări din vecinătate s-au lipsit de independența politicii monetare. De ce? Pur și simplu fiindcă și-au dat seama că politica monetară (precum POLITICA în general) este coruptă și este în beneficiul societății să renunți la ea. Chiar așa, ce avantaje are România că avem o instituție monopolistă în construcția de drumuri?! Vi se pare că avem multe autostrăzi sau măcar unele ieftine? Nici vorbă. Exact așa stau lucrurile și cu producția de bani, chit că aici lipsa de educație economică îi face pe cei mai mulți să se ferească să dea vreun verdict: subiectul producției de bani li se pare excesiv de misterios.

Desfiintarea BNR

Încă ceva: alături de BNR ar fi bine să fie desființate toate comițiile și comitetele (publice) care se fac că analizează, calculează, măsoară și fac predicții. Sunt fantastic de inutile.

2. 48% sunt de acord cu legalizarea drogurilor ușoare. Poate îi conving și pe restul căProhibiția nu face decât să-i îmbogățească pe producători, să sporească criminalitatea și să ducă la cheltuieli publice stupide. (ar trebui să citiți și acest superb articol). Un mare număr de economiști celebri s-au pronunțat în favoarea legalizării drogurilor.

legalizarea drogurilor

3. 84% dintre membrii POL sunt de acord cu eliminarea finanțării publice pentru Biserici. Într-adevăr, calea de urmat în chestiunea cultelor nu este impozitarea Bisericii, așa cum vor unii liberali împăiați, ci separarea lor de bugetul public. Stimați membrii POL, transmiteți-le celor cu care vă vedeți și discutați că în Cehia s-a făcut reforma Bisericii și că aceasta a constat în luarea a două măsuri:

  • retrocedarea tuturor proprietăților + plata de despăgubiri acolo unde nu s-a mai putut retroceda. Dacă îmi amintesc bine, despăgubirile sunt eșalonate pe 15 ani. Această măsură este absolut logică și necesară.
  • scoaterea preoților din rândul bugetarilor, eșalonat, pe parcursul unui deceniu.

Finantarea cultelor

Source: Desființarea BNR ?! Cine ar fi crezut că mai există totusi liberali…? | Saptamana Financiara

Tagged , , , , , ,