Dinozaurul comunist de la Radio Romania – Demisia

Sursa: Reporter Virtual

Situaţia din Radioul Public a ieşit de sub control. Angajaţii spun că sunt terorizaţi efectiv de preşedintele Ovidiu Miculescu. 

Prin ce se traduce această situaţie de panică şi tensiune din Radio? Surse din interior spun că atât managerii cât şi angajaţii sunt supuşi unui şantaj prin care le este ameninţat locul de muncă. Concursuri trucate, şedinţe în care se jigneşte, contracte prelungite din săptămână în săptămână – unde s-a mai auzit aşa ceva la o instituţie serioasă – plus ceva absolut halucinant, demisii în alb solicitate la angajare, pentru a avea oamenii la mână!

Şefii de la Actualităţi, contracte săptămânale

Unul dintre abuzurile care i-au revoltat pe jurnaliştii din Radioul Public este „inventarea” contractelor săptămânale. Şefii de la Actualităţi, Nicu Popescu şi Emilian Blânda au avut, la ordinul lui Miculescu, contracte făcute pe săptămână, lucru care a creat o presiune incredibilă pe cei doi. „Lui Nicu Popescu şi Emilian Blânda li se prelungea contractul din săptămână în săptămână, acum nu s-a mai prelungit deloc”, a spus sursa din Radio.

Managerii au semnat demisii în alb la angajare

O practică venită parcă din vremurile tulburi ale FSN-ului.  Angajaţii Radioului spun că managerii au fost obligaţi ca la semnarea contractelor de muncă să semneze şi DEMISII ÎN ALB!!!!!!!!!!

„Se pare că toţi managerii din Radio au semnat demisia în alb”, a spus sursa. Dacă este adevărată această informaţie atunci practica este ilegală.

Dictatură asiatică

„Miculescu conduce Radioul pe modelul unei dictaturi asiatice”, spune sursa. Preşedintele Radioului Public se bazează pe câţiva oameni de încredere iar restul, de la jurnalişti la manageri sunt supuşi presiunilor. „Flavia Voinea şefa de la Bucureşti a şi plâns la un moment dat după o discuţie”, spune sursa.

O altă problemă ce ar putea erupe în aceste zile este problema concursurilor trucate. Mai mulţi oameni din conducerea Radioului spun că li s-ar fi cerut să angajeze pe posturi importante anumiţi oameni. Chestiunea se pare că a ajuns la Procuratura Generală.

Audienţele scad. Reclamaţie la Parlamentul European

Oamenii din Radio spun că situaţia echilibrată a instituţiei din punct de vedere financiar se datorează directorului economic, nu metodelor lui Miculescu.

„Avem un director economic de excepţie, un adevărat profesionist, lui i se datorează revenirea Radioului  „, spune sursa. În schimb, dacă balanţa financiară este una pozitivă, audienţele au scăzut. Un motiv îl constituie modul în care sunt realizate programele în condiţiile tăierii unor sporuri, a menţinerii unei grile mai mult de un an şi a atmosferei de presiune permanentă. Cu oameni terorizaţi de conducere, care se tem pentru locul de muncă, nu poţi face performanţă.

Radioul Public funcţionează pe grila de vară de anul trecut. Inclusiv în iarnă tot grila de vară a mers. Conducerea a dat un răspuns sec: Se schimbă doar la cererea publicului.

Situaţia a ajuns atât de departe încât se pare că un membru al CA, jurnalista  Ruxandra Săraru, ar fi vrut să reclame situaţia la Parlamentul European, la comisiile de specialitate. De altfel, Ruxandra Săraru a şi fost plecată în această săptămână la Strasbourg, lucru care confirmă această informaţie.

Sindicatele în vizorul lui Miculescu

Cel mai mare sindicat, cel puţin pe hârtie, este condus de Nicoleta Balaci, omul lui Miculescu. „Ea nu este aleasă ci numită”, spune sursa care indică faptul că preşedintele Miculescu vrea să controleze şi sindicatele.

Alte sindicate sunt cel al lui Valentin Moisă, SUS România, care protestează împotriva acestor abuzuri, şi SPMCR, Sindicatul Profesioniştilor din Media şi Cultura Română. Cei care contestă dictatura din Radio spun că sunt supuşi la presiuni de către conducere.

Tagged , , , , , , , , , ,