Tepele lui Gelu Diaconu de la ANAF

Sursa: Turcescu.ro

Domnul Gelu Diaconu de la ANAF e aici? Doar o vorbă să-i mai spun şi să-i arăt nişte documente!

Se da urmatoarea speta: compania Romstrade, in portofoliul careia se afla si compania aviatica Blue Air, a intrat acum citiva ani in insolventa. Statul roman, prin ANAF, avea  de recuperat de la Romstrade vreo 42 de milioane de lei. Insolventa Romstrade era controlata de Casa de Insolventa Transilvania patronata de numitul Andrei Cionca. Ce face statul roman, care avea de recuperat, repet, 42 de milioane de lei de la Romstrade? Pai, statul roman, prin ANAF, sub semnatura directorului general al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, numitul Ionut Misa, aproba vinzarea Blue Air din portofoliul Romstrade.

Cine se ocupa de vinzarea Blue-Air? Teoretic, Casa de Insolventa Transilvania, practic insa, asa cum veti vedea din documentele de mai jos,vinzarea se va realiza printr-o firma numita „Consultanta Andrei & Andrei”. A cui e firma asta? Ei, acum incepe dansul: e firma domnului Andrei Cionca, adica acelasi Cionca ocupat si cu insolventa Romstrade- Blue Air! Omul e polivalent, veti zice, el centreaza, el suteaza. Da, asa zic si eu, ba, as mai adauga faptul ca domnul Cionca de la insolventa s-a plasat atit de bine pe teren incit a reusit sa si marcheze pentru domnul Cionca de la consultanta de aceasta data, un comision din vinzarea Blue Air de 500.000 de euro. Baiat destept, nu? Iata factura, ca sa n-avem vorbe:

Consultanta Andrei 1Consultanta Andrei 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oricum, pare-se ca Cionca a fost singurul care a iesit pe plus din afacerea vinzarii Blue Air. Sau, ma rog, or mai fi si altii, dar cu siguranta statul roman, prin ANAF, si-a luat o teapa de zile mari, nereusind sa recupereze niciun leu din multele zeci de milioane pe care ar fi trebui sa le aduca la buget. Si, in cazul asta, vorbim deja despre mai multi baieti destepti!

Intre timp, ANAF continua batalia cu vinzatorii de zarzavat si cu bacsisul care trebuie impozitat. Apropo, stie cineva daca prejudiciul de 60.000.000 de euro din cazul Voiculescu a fost recuperat? Dar despre dosarul cu rambursarea ilegală de TVA acordată societăţii Avicola Crevedia, societate aflată de asemenea sub administrarea Casei de Insolventa Transilvania, mai stie cineva ceva? Ca era vorba de un prejudiciu de „doar” 75.000.000 de lei! Cit a recuperat ANAF din aceasta suma?

Domnul Gelu Diaconu de ANAF e aici?

Tagged , , , , , , , , , , , , ,