Dupa ce falimenteaza eMAG -pe banii lor- Stanciu investeste in Atelierele Pegas – un viitor posibil faliment…

Sursa: Startupcafe.ro

Distribuitorul electro- IT, Network One Distribution (NOD), controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu, a cumparat pachetul majoritar de actiuni (51,67%) al producatorului roman de biciclete Atelierele Pegas.

Compania Atelierele Pegas, lansata pe piata in 2011 de Andrei Botescu, produce in prezent 2.500 de biciclete anual si estimeaza, in urmatorii trei ani, o crestere de zece ori a volumului de productie, pana la 25.000 de biciclete anual si o cifra de afaceri de 5 milioane de euro.

Prin noul parteneriat, NOD devine actionarul majoritar la Atelierele Pegas, cu 51,67% din titluri. Andrei Botescu, fondatorul Atelierelor Pegas, detine un pachet de 31,67% din actiuni si continua dezvoltarea companiei din pozitia de director general.

Restul de 16,66% dintre actiuni sunt detinute de Ciprian Frunzeanu (5%), Andrei Marius Alin (5%), Adrian Teasa (3,33%) si Alexandru Manda (3,33%).

“Am decis sa infiintam divizia de Branduri Proprii pentru ca am vrut sa diferentiem business-ul de distributie de business-ul de brand. Pe langa dezvoltarea portofoliului actual, noua divizie condusa de Andrei Militaru (director de dezvoltare NOD) va oferi servicii de outsourcing in dezvoltarea de produs – sourcing, operatiuni, logistica, distributie, branding si acum si R&D prin parteneriatul pe care l-am incheiat cu Atelierele Pegas”, declara Razvan Ziemba, director general NOD.

Network One Distribution, companie detinuta integral de Iulian Stanciu, desfasoara operatiuni pe pietele din Europa de Est are o retea de peste 3000 de clienti, potrivit datelor transmite de companie. Compania de distributie a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 200 de milioane de euro si un profit de 2,3 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

Omul de afaceri Iulian Stanciu detine peste 25% si din actionariatul retailerului online eMAG.

“De cand am inceput afacerea, am vrut sa fac din Pegas bicicleta preferata a romanilor. Mi-am dat seama ca este nevoie de un efort investitional mare si de un partener cu experienta. Impreuna cu NOD vom extinde atat gama de biciclete pentru toate palierele de varsta si categoriile de produse, cat si prezenta brandului la nivel national si international, asa cum ne-am dorit. Telul meu pe urmatorii cinci ani este sa dezvoltam o facilitate de productie integrata in tara noastra cu ajutorul careia sa putem produce cel putin 100 de mii de biciclete pe an”, declara Andrei Botescu, director general si fondator Atelierele Pegas.

 

 

Tagged , , , , , , ,