Honda şi Volvo, câştigătorii anului 2016 la Salonul Internaţional Auto de la Detroit

Sursa: Saptamana-Financiara.ro

2016-honda-civicVOLVO-XC90
Cincizeci și trei de jurnalişti, specializaţi în domeniul auto, din Canada și Statele Unite ale Americii au votat Honda Civic, „Maşina Anului 2016 în America de Nord” şi noul Volvo XC90, „SUV-ul Anului 2016 în America de Nord”.

În anii anteriori, ambele vehicule au mai fost desemnate câștigătoare, Honda Civic în 2006 și Volvo XC90 în 2003.

Competiţia aflată acum la ediţia cu numărul 23, este unică pentru că anul acesta, titlurile au fost acordate de către un grup independent de jurnaliști auto, din Statele Unite şi Canada, reprezentanţi ai publicaţiilor de profil, ziare şi reviste, ai posturilor de televiziune, de radio și ai site-urilor web.

Titlurile acordate reprezintă recunoaşterea celor mai remarcabile vehicule ale anului, Honda Civic şi noul Volvo XC90 fiind adevărate repere pe segmentele lor, din punctul de vedere al inovării, confortului, design-ului, siguranței, manevrabilităţii şi nu în ultimul rând, al satisfacţiei primite de către posesor pentru suma investită.

La categoria „Maşina Anului 2016 în America de Nord”, titlul a fost decis intre Chevrolet Malibu, Honda Civic și Mazda MX-5 Miata. Honda Civic a obţinut 203 puncte, Chevrolet Malibu 181 puncte și Mazda MX-5 Miata 146puncte.

La categoria „SUV-ul Anului 2016 în America de Nord”, in finală,  au fost Volvo XC90, Honda Pilot si Nissan Titan XD. Volvo XC90 a obţinut 310 puncte, Honda Pilot, 111 puncte și Titan XD, 109 puncte.

În ultimii 23 de ani, producătorii americani au câștigat douăsprezece titluri „Maşina Anului în America de Nord” iar producătorii străini unsprezece, acestea din urmă fiind împărţite astfel: producătorii japonezi patru victorii, cei europeni cinci victorii iar coreenii de la Hyundai, două victorii.

La categoria „SUV-ul Anului 2016 în America de Nord” producătorii americanii au câștigat 15 titluri iar străinii, opt, patru revenind producătorilor japonezi şi patru celor europeni.

Anul trecut, „Maşina Anului în America de Nord” a fost Volkswagen Golf în timp ce „SUV-ul Anului în America de Nord” a fost Ford F-150.

Tagged , , , , ,