Inside job

Sursa: Stiripesurse.ro

Problema defrișărilor a iscat de curând și o mare dezbatere și chiar conflict între palate după ce președintele Klaus Iohannis a retrimis spre rediscutare Parlamentului o lege care aducea amendamente serioase la Codul Silvic. Președintele a fost acuzat de legături nepotrivite cu firma austriacă Holzindustrie Schweighofer.

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer rupe tot ce mișcă pe piața defrișărilor din România, iar în conducere au luat un om care cunoaște tot ce mișcă pe zona reglementărilor pe Consiliul Concurenței.

Avocatul Georgeta Gavriloiu, care a fost timp de 18 ani director în Consiliul Concurenței, este acum avocatul firmei Holzindustrie Schweighofer.

Gavriloiu a găsit soluțiile prin care să dea șah Consiliului Concurenței:

– Legea romaneasca nu interzice si nu condamna pozitia dominanta, ci abuzul de pozitie dominanta.

– Abuzul de pozitie dominanta poate fi invocat doar in urma unei investigatii, in cazul in care se dovedeste. Nu poate fi oprita o investitie invocandu-se faptul ca o companie va face ( in viitor) abuz de pozitie dominanta.

– Aparitia unei concentrari economice este sanctionata de legea romaneasca doar in cazul in care se realizeaza prin achizitia sau fuziunea intre companii diferite, nu in cazul cresterii organice ale unei companii.

– Limitarea la 30 % afecteaza dezvoltarea companiei si afecteaza mediul concurential, informează Holz.

În data de 27 aprilie, Senatul a respins cererea de re-examinare pe care președintele Klaus Iohannis a transmis-o Parlamentului cu privire la legea care modifică Codul Silvic, adoptând astfel propunerea legislativă în forma trimisă spre promulgare.

Tagged , , , , , , , , ,