Lionel Messi-frauda de 4 mil euro la Barcelona

Sursa: B1.ro

Instanța din Barcelona a respins apelul avocaților lui Leo Messi, acesta fiind nevoit să vină în fața judecătorilor pentru a da explicații în legătura cu posibila fraudă de 4,1 milioane de euro, scrie GSP.

Înalta Curte din Barcelona, care susține că are probe care îl încriminează pe Messi, îl acuză pe acesta că ar fi beneficiat de de pe urma acțiunilor unei rețele de companii care lucrau pentru a frauda statul.

Chiar dacă Messi știe sau nu cu ce se ocupau acele companii, acesta este obligat să vorbească cu magistrații. Decizia atrage continuarea investigațiilor în ceea ce-i privește pe Messi și pe tatăl său pentru infracțiuni de fraudă produse în anii 2007, 2008 și 2009.

El Pais a publicat niște date prin care Messi ar fi creat firme care s-ar fi ocupat de drepturile de imagine ale sale. Astfel, această rețea i-ar fi permis să plătească taxe mult mai mici decît ar fi fost cazul pentru contracte mari.

Deși Avocatul Poporului a cerut ca Messi să fie achitat, Fiscul spaniol a insistat pentru ca această anchetă să continue, Mesi riscând 5 ani de închisoare, potrivit presei din Spania.

Tagged , , , , , , , ,