Martin Bouygues, proprietarul grupului Bouygues, gasit mort in resedinta sa din La Roche Mabile

Sursa: Wallstreet.ro

Martin Bouygues avea 62 de ani. Pompierii au intervenit in La Roche Mabile pentru un deces, fara a identifica victima. Primarul comunei vecine a declarat insa ca cel decedat este omul de afaceri. “Il cunosteam bine, familia sotiei sale era foarte implicata in viata comunei”, a spus primarul, potrivit Le Figaro.

Grupul Bouygues are afaceri in imobiliare, constructii, media si telecom, detinand inclusiv grupul media TF1, care detine printre altele Eurosport. Din concernul Bouygues face parte si grupul Colas, care detine in Romania mai multe societati printre care Colas, Sorocam, Ancorad, SSCF Iasi si ISAF SA Bucuresti. Constructorul Bouygues a construit in Bucuresti hotelurile Pullman si Novotel. La inceputul acestui an, Boygues a anuntat ca vrea sa reia activitatea de constructii in Romania, dupa ce in anii crize a pus in stand-by activitatea pe plan local.

Grupul Colas, detinut tot de Bouygues, a fost potrivit unei analize a Consiliului Concurentei una din firmele de top in perioada crizei, la nivel de marje de profit. “Printre jucatorii care s-au mentinut in top, cu de peste 5%, institutia mentioneaza grupul francez Colas (Colas Drumuri, Colas SA Franta Sucursala Romania, Colas Romania, SCCF Iasi – Grup Colas, Sorocam Bucuresti, ADP Timisoara si ADP Constanta) – in perioada 2007 – 2010”, se mentioneaza intr-un raport al Consiliului Concurentei din 2013.

Martin Bouygues conducea gigantul francez din 1989

Compania Bouygues a fost fondata in 1952 de Francis Bouygues si din 1989 a fost condusa de Martin Bouygues, fiul fondatorului. Grupul Bouygues a inregistrat in 2014 vanzari totale de 33 mld. euro, in timp ce profitul net a depasit 800 mil. euro ( incluzand incasari exceptionale). Bouygues Constructii a inregistrat in 2014 comenzi de 11,6 mld. euro, in scadere usoara. Businessul imobiliar a insemnat rezervari de 2,5 mld. euro anul trecut in timp ce Colas a inregistrat comenzi de 7,2 mld. euro. Vanzarile in businessul de constructii au depasit 26,5 mld. euro in 2014, inregistrant o crestere de 10% pe pietele internationala si un declin de 4% in Franta.

TF1 a inregistrat vanzari de 2,2 mld. euro, in scadere cu 9% fata de 2013. Bouygues Telecom a inregistrat vanzari de 4,4 mld euro si vanzari din retea de 3,6 mld. euro.

Tagged , , , , , , , ,