Miculescu Ovidiu- comunist,criptozaur,incompetent…acest General Oprea – Plagiator al pozitiei de General Manager…De ce astepti sa te scoatem de urechi de pe fotoliul de la Radio Romania?Da-ti demisia !

Sursa: Reportervirtual

BNS şi sindicaliştii din ” SPMCR ” au trimis un mesaj către comisiile de cultură din Parlament prin care reclamă situaţia de la Radioul Public. 

Sindicaliştii reclamă „cenzura sui generis” dar şi „marginalizarea unor emisiuni” în cadrul Radioului Public. Comisiile de cultură din Parlament sunt alertate de către sindicalişti de faptul că „Radio România se află într-o situaţie foarte dificilă, vulnerabilităţile fiind mai numeroase ca niciodată”.

Iată comunicatul:

În atenţia Comisiilor de cultura ale Parlamentului României

Cu privire la  felul în care Socieatea Română de Radiodifuziune a reflectat recenta tragedie de la Clubul Colectiv, precum şi mişcările societăţii civile care i-au urmat, Blocul National Sindical şi Sindicatul Profesionistilor din Media şi Cultura Română (SPMCR) semnaleaza următoarele aspecte deosebit de grave:

Reflectarea cu întârziere a evenimentelor, deşi radioul naţional ar fi trebuit să fie principalul canal de informare. În noaptea tragediei programele au rămas neschimbate .

 Totodată tragem încă o dată un semnal de alarmă şi asupra felului în care administraţia Miculescu procedează la o cenzură sui generis, marginalizând emisiuni ale Radio România Actualităţi în care personalităţi ale vieţii culturale şi politice au luat atitudine cu privire la evenimentele actuale şi a iminenţei unei schimbări structurale a clasei politice.

Devine clar un fapt pe care SPMCR l-a semnalat ( presei şi forurilor responsabile) încă de la începutul acestui an, şi anume imposibilitatea Radio România de a face faţă  situaţiilor speciale, fiind implicit incapabilă să servească interesul public. Inexistenţa unui management al situaţiilor de criză precum şi a unor echipe care să se plieze pe evenimente, este dovada ineficacitaţii flagrante a radioului public în faţa unor provocări, dar şi o consecinţă a unui management dezastruos, care face abstracţie de  îndatoririle pe care le are o societate naţională publică.

Radio România şi TVR sunt în mod normal  SINGURELE  “unelte” pe care se pot baza autorităţile în comunicarea cu teritoriul în situaţii de criză sau de conflict, sistemele de securizare şi obligaţiile pe care le au conform legii , făcând din aceste două  instituţii  partenerii Sistemului National de Securitate. Şi cu toate acestea, administratia Miculescu ( incompatibilă, abuzivă, securistă, ilegală etc) a ignorat aceste responsabilităţi, preocupată fiind de a angaja şi proteja interese personale, de gaşcă, de profit, în acest demers fiind sprijinită de Sindicatul Liber al Lucratorilor din SRR ( SLLSRR), devenit o unealtă aservită actualei conduceri.

In concluzie  este evident faptul ca la ora actuală, Radio România se află într-o situaţie foarte dificilă, vulnerabilităţile fiind mai numeroase ca niciodată , instituţia fiind practic în imposibilitatea de a face faţă potenţialelor provocări sau situaţii de criză –  si deci incapabila sa-si faca datoria de radio public în coordonare cu celelealte structuri ale statului.

 

Presedinte BNS

Dumitru Costin

BEX SPMCR

Gabriel Basarabescu

Valentin Ciobanu

Michaela Platon

Adriana Varlam

Tagged , , , , , , , , , ,