Voiculescu senjor il invata pe Dan Voiculescu cum se face traficul de influenta: reteaua generalilor capuse la Electrica

Sursa: EVZ.ro

Cătălin Voicu este în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o condamnare de 7 ani pentru corupție

Un dosar de corupție la una din cele mai controversate companii de stat, Electrica SA, dezvăluie modul în care să face trafic de influență la cel mai înalt nivel. O firmă aparent modestă din Târgu-Jiu, Tech Safety, a primit contracte de la companii de stat sau autorități locale. Martorii au explicat că în spatele ei sunt de fapt alte persoane. Potrivit DNA, creierul afacerii ar fi fostul parlamentar Cătălin Voicu (PSD)

Mai mulţi directori din cadrul Electrica au denunțat la DNA cum foști generali ai unor servicii secrete au făcut presiuni la compania de stat pentru a da contracte unor firme apropiate. Detalii inedite apar în cel de-al doilea dosar în care fostul senator Cătălin Voicu (PSD) a fost trimis în judecată, în urmă cu o lună, pentru complicitate la abuz în serviciu. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor. „Evenimentul Zilei” publică cele mai interesante declarații. Ancheta DNA este despre achizițiile supraevaluate, făcute de companiile din subordinea Electrica, iar prejudiciul este de 1.391.339 de euro.

Alţi acuzaţi din acest dosar: Nicolae Coroiu (director general Electrica), Petru Andronache (director comercial Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Moldova), afaceriştii Radu- Dan Floarea şi Ion Dumitru Măruţă (acţionarii Tech Safety, firma care primea contractele umflate).

Totul s-a întâmplat în 2003- 2004, atunci când Voicu avea funcția de consilier în cadrul Administrației Prezidențiale – Departamentul Securității Naționale. Martorii au povestit la DNA cum Cătălin Voicu (general SPP în rezervă) venea la Electrica însoţit de Dumitru Ciobanu (fost şef al Direcţiei de Contrainformaţii din SIE), alți generali, și de tatăl președintelui fondator PC, Dan Voiculescu senior.

În martie 2013, Voicu l-a vizitat pe Coroiu, la sediul Electrica, pentru a discuta despre o achiziție de echipamente de protecţia muncii. „Cătălin Voicu în acea împrejurare a făcut un lobby pentru promovarea firmelor românești însă nu-mi aduc aminte cu exactitate dacă acesta a făcut referire punctuală la firma Tech Safety,” a explicat Coroiu. Ulterior, au urmat mai multe întâlniri Coroiu-Voicu, iar SISE Moldova a achiziționat mai multe produse de la Tech Safety.

Tagged , , , , ,