Gheorghe Stelian primeste din nou ilegal de la ANRP 52 de milioane de euro

Sursa: Curentul

Celebrul Gheorghe Stelian are la activ deja o inculpare dispusă de procurorii DNA pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (în jur de 12 ani de închisoare) și împotriva sa s-a dispus măsura controlului judiciar pe toată perioada desfășurării urmăririi penale. Prejudiciul în dosarul în care fosta șefă DIICOT, fosta șefă ANRP și un fost vicepreședinte ANAF au fost arestați preventiv, depășește 60 milioane de Euro.

O altă despăgubire ilegală oferită acestui „om de afaceri” apropiat al cuplului Udrea-Cocoș s-a acordat de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP în luna august 2010. Este vorba de 225.500.000 lei pentru 15 hectare de teren aflat în Sectorul 1, București. Suma a fost repartizată astfel: 30% Gheorghe Stelian și 70% părinții acestuia, Nicolae și Alexandrina Gheorghe. De această dată, ilegalitatea constă în aceea că deși terenul se afla în Sectorul 1, în dosarul depus la ANRP se afla decizia de soluționare a retrocedării emise de Comisia de fond funciar Ilfov deși competența de soluționare aparținea Comisiei de fond funciar a Consiliului Municipiului București. Pentru a adormi vigilența vreunui membru al Comisiei ANRP care ar fi putut ridica această obiecție, Anton Ionel, mandatar al lui Gheorghe Stelian în acest caz, a falsificat un răspuns oficial al Prefecturii Ilfov obținut la o solicitare a sa. Acesta întrebase la Prefectura Ilfov ce comisie teritorială ar fi fost competentă să soluționeze dosarul referitor la această suprafață din Sectorul 1 și a falsificat răspunsul obținut în sensul că această competență ar fi revenit Comisiei Ilfov. Este evident că niciun răspuns al unei autorități la o petiție nu poate adăuga sau contrzice o lege.
Această fraudă de 52 milioane de Euro s-a făcut cu sprijinul lui DIACOMATU SERGIU IONUŢ, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P. și care la momentul respectiv era Vicepreședinte ANRP și coordona Secția de fond funciar din cadrul ARP.

DIACOMATU SERGIU IONUŢ este inculpat și el în dosarul Alinei Bica pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și este pus sub control judiciar. Apropiat al Elenei Udrea, acesta a candidat la alegerile europarlamentare din mai pe lista PMP.

Tagged , , , , , , ,