Mircea Badea este extrem de prost……administrator al propriilor firme..

Sursa: Supervizor.ro

Pe vremea când erau prieteni, Mircea Radu BADEA (41 ani) şi Alexandru Oreste Scarlat TEODORESCU (40 ani) au înfiinţat M.B.&O. PRODUCTION SRL (CUI: 14486262), societate la care ambii deţineau cîte 50% din capitalul social şi aveau drepturi de administrator. Firma a raportat activitate doar pentru primii doi ani de funcţionare, în 2002 realizând o cifră de afaceri de 103.462 lei şi un profit net de 83.667 lei, pentru ca în 2003 să obţună un profit net de 25.159 lei, la o cifră de afaceri de 188.471 lei.

Lăsată de izbelişte, societatea a intrat în procedură de dizolvare, apoi de lichidare, iar recent s-a trecut la faliment. Deschiderea procedurii simplificate a falimentului M.B.&O. PRODUCTION SRL (Dosar 35283/3/2015, Tribunalul Bucureşti) a fost solicitată de lichidatorul POP ŞI ASOCIAŢII IPURL, numit în baza Legii nr. 31/1990, în urma dizolvării societăţii debitoare, care “a constatat cădebitoarea figurează în evidenţele AFP Sector 3 cu un debit în sumă de 71.497 lei, reprezentând obligaţii fiscale neachitate“.

Deşi este greu de crezut că ar putea să mai apară vreun creditor (chiar şi numai pentru faptul că o eventuală creanţă ar fi prescrisă), există un termen de înscriere la masa credală – 28 decembrie 2015, precum şi o dată stabilită pentru prima şedinţă a Adunării Creditorilor – 12 ianuarie 2016.

Pentru că aşa este regula, Fiscul va solicita atragerea răspunderii patrimoniale a celor doi administratori, realizatorul tv Mircea BADEA şi “paranormalul” Oreste TEODORESCU, şi nu e exclus să obţină o decizie (parţial) favorabilă, structura datoriilor (conform site-ului ANAF) indicând şi o componentă de stopaj la sursă… plus dobânzi de peste două ori mai mari faţă de debitul de bază.

Datorii-BADEA-si-ORESTE-w

În ceea ce îl priveşte pe actualul “taliban de la Antena 3″, acesta nu este la primul faliment, anteriorul fiind cel al societăţii NETWORK G&G SRL Bucureşti (CUI: 14348227), consemnat la finalul anului 2007 (Dosar 10057/3/2007). La această firmă, Mircea BADEA a fost asociat majoritar şi administrator, în timp ce Gheorghe BADEA (67 ani) a fost asociat minoritar.

Conform sentinţei de închidere, deschiderea procedurii de faliment s-a realizat la cererea creditorului ANTALIS SA, pentru o creanţă de 130.497,80 lei. În motivarea cererii, ANTALIS a precizat că “în baza unor relaţii comerciale derulate cu societatea debitoare, a livrat acesteia mărfuri în valoare de 130.482,12 lei, pentru care societatea debitoare a emis un bilet la ordinîn favoarea societăţii creditoare. Se menţionează că a încercat recuperarea debitului prin investirea biletului la ordin cu formulă executorie, încercându-se executarea silită prin B.E.J. Miloş Cristian, dar fără finalitate, întrucât dosarul de executare a fost finalizat prin încheierea procesului verbal de insolvabilitate din 26.01.2007, aducându-i-se la cunostinţă că societatea debitoare nu are conturi bancare deschise şi nu figurează înregistrată cu bunuri mobile si imobile urmăribile“.

Deşi nu a recuperat niciun leu, unicul creditor ANTALIS SA nu a formulat cerere de atragere a răspunderii patrimoniale, ori pentru a nu-şi pune în cap un realizator TV, ori pentru că a rezolvat problema pe cale amiabilă, în afara procedurii prevăzute de Legea 85/2006. În afară ANTALIS SA, şi fondul special de lichidare a “sponsorizat” NETWORK G&G SRL, cu 2.500 lei, sumă necesară acoperirii cheltuielilor generate de procedura de faliment.

Astfel, cu două falimente în portofoliu, Mircea BADEA concurează cu succes JURNALUL NAŢIONAL, cotidian care apare în continuare, deşi doi editori ai acestei publicaţii (EDITURA INTACT SRL şi INTACT PUBLISHING SRL) au ajuns în insolvenţă/faliment. Iar dacă nu ar fi josnic, ar putea fi considerat amuzant faptul că BADEA pomeneşte aproape în fiecare emisiune “În gura presei” de insolventul EVZ sau de insolventa REALITATEA TV, dar niciodată de dublul-insolvent din Trustul INTACT! (sursa foto: puterea.ro)

 

DOCUMENT ATAŞAT:
M.B.&O. PRODUCTION SRL – Încheiere de deschidere a procedurii falimentului în forma simplificată

Tagged , , , , , , , , , , , ,