Petrol,bogatie,coruptie

Sursa: Hotnews

Directorul si alti membri ai conducerii companiei Petrobras au demisionat miercuri pe fondul unui rasunator scandal de coruptie, in speranta ca inlocuitorii lor vor reusi sa restabileasca increderea investitorilor in compania petroliera de stat din Brazilia, anunta Reuters. Consiliul de Administratie al companiei urmeaza sa aleaga vineri o noua echipa de conducere pentru a-l inlocui pe directorul Maria das Gracas Foster si alti 5 directori.

Scandalul de coruptie de la Petrobras a izbucnit cu putin timp inainte de realegerea, in octombrie anul trecut, a presedintei Dilma Rousseff. Ancheta Politiei intitulata “Lava Jato” (Spalare rapida) a aratat ca reteaua de coruptie a spalat aproape 4 miliarde de dolari in 10 ani. Ancheta vizeaza antreprenori care suprafacturau contracte cu Petrobras pentru a plati mita unor directori.

Maria das Gracas Foster, directorul demisionar al Petrobras, a negat orice legatura cu reteaua de coruptie si a sustinut ca nu a fost la curent cu acest lucru.

In luna noiembrie, presedinta Braziliei, Dilma Rousseff, afirma ca ancheta privind scandalul de coruptie din cadrul Petrobras ar putea ”schimba Brazilia pentru totdeauna” punand capat impunitatii. ”Cred ca problema Petrobras este una simbolica pentru Brazilia. Este prima ancheta concreta privind coruptia in Brazilia, care inglobeaza sectoarele private si publice”, a subliniat Dilma Rousseff.

Tagged , , , ,