Politistul Peste si Judecatorul Client

Sursa: Evz.ro

Judecătorul Aurelian Nicolae Tomuș este cercetat în libertate FOTO: ADI PÎCLIȘAN

Un magistrat care apela la serviciile unor tinere prostituate era cunoscut de proxeneți ca fiind violent. Judecătorul se lăuda cu înregistrările fierbinți făcute în timpul partidelor de amor.

Interceptări halucinante în dosarul proxeneților care exploatau eleve de liceu pentru a organiza orgii pentru magistrați și oameni de afaceri bogați din Banat. Magistratul Aurelian Nicolae Tomuș de la Judecătoria Timișoara avea faimă de vio lent, potrivit interceptărilor. El dispunea de fete după bunul plac și se lăuda că avea poze compromițătoare cu acestea. „Domnul preşedinte să trăiască”, i se adresau cunoscuții.

Șantajul

Tomuş este cercetat sub control judiciar pentru șantaj după ce a amenințat o tânără că le va trimite părinților ei înregistrări din timpul partidelor de amor, dacă nu va mai fi păpușa lui sexuală. Într-o discuție cu polițistul Ovidiu Gîțan, Tomuș i se confesează: „Mie mi s-o tăiat de ea. Înțelegi ce vreau să zic? După aia o bat și ajung la alte chestii cu ea, știi? Și nici nu vreau să-i dau în freză sau din astea. Înțelegi? Dar pe Raluca aia mică dacă o prind o bat de se… pe ea. Deci, dacă o prind, o bat de o nenorocesc. Ce p… mea? Mă ia la 11 metri? O… de trei lei”.

FOTO: Ovidiu Gîțan a fost arestat preventiv săptămâna trecută într-un dosar de proxenetismÎntr-o altă interceptare telefonică, judecătorul se laudă unui bărbat despre cum noua sa cucerire îi respectă ordinele. „Eu am o iubițică nouă, mă rog. Tu știi la mine cum îi viața asta, nu-i stres. Păi când ești singur și vrei să te îmbeți, să vezi ce fac cu ea, cât de bine. Știi? Am niște poze. Așa de sus, i-o bag la 45 de grade, incredibil, deci nu vrei să știi. Deci bă, ești nebun. Sârboaică din aia, bă, n-am o treabă, când îi zic să stea drepți, stă drepți, când îi spun ia tocuri, ia tocuri. N-am niciun stres, știi? S-a împiedicat, frate, o dată, era să-și rupă gâtul, chiar mi s-a făcut milă de ea. Am pus-o să danseze, a căzut pe acolo, n-a spus nimic, repede s-a pus pe tocuri înapoi, a început să danseze în continuare. Zic: «Păi nu te doare?», nu știu ce. Ba. «Și dacă mă doare nu vreau să mă opresc, după aia te superi». Știi? Vai, mi s-a rupt sufletul”.

Arestații

În acest caz, patru persoane sunt arestate: Paul Mînzu, considerat capul rețelei de trafic de persoane (membru al lumii intelope și condamnat pentru devalizarea BRD Timișoara), Ovidiu Torj (fostul soț al lui Brigitte Năstase), Ovidiu Gîțan (agent de poliție) și Gheorghe Bală.

Ancheta mușamalizată: „M-au omorât în bătaie”

De mai bine de un an și jumătate zugravul Tudor Gavrilă așteaptă ca procurorii să îi facă dreptate. În octombrie 2013 el a văzut moartea cu ochii după ce a fost bătut de agentul de poliție Ovidiu Gîțan. Este vorba de același polițist care a fost arestat preventiv, săptămâna trecută, pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de minore și proxenetism. Agentul de poliție Ovidiu Gîțan era „loverboy”, adică cel de care se îndrăgosteau liceenele care erau exploatate de DJ Manzotti de la formația DJ Project – cercetat sub control judiciar sau judecătorul Nick Tomuș. Potrivit procurorilor DIICOT, rolul lui era de a racola fete de la liceele bune din Timișoara pe care mai apoi le „introducea” în lumea orgiilor sexuale cu cocaină la care participau bogații zilei, contra unui tarif de mii de euro.

„Cred că le dădea fete”

Din noiembrie 2013, Gîțan e cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare, loviri sau alte violențe. Victima lui, zugravul Tudor Gavrilă, crede că dosarul trenează pentru că, cel mai probabil, Gîțan le livra „fete” anchetatorilor. Deși infracțiunea a fost constatată de ancheta internă a Poliției, iar cauza a fost trimisă spre soluționare Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, nu s-a ajuns la niciun rezultat. Dosarul a fost mutat la Parchetul Militar, unde, în mai mult de un an, nu s-a dat nicio soluție.

În acest timp victima a rămas cu sechele și fără loc de muncă. Bărbatul de 64 de ani a stat în spital o lună. În urma bătăii aplicate de Gîțan, el a suferit două fracturi de maxilar, a pierdut șase măsele, piciorul drept i-a fost fracturat, șase coaste i-au fost rupte, a rămas cu fisuri craniene și o pată pe ficat. A fost operat de mai multe ori și a rămas cu sechele. „Mă doare capul îngrozitor, la maxilar am fost operat deja de două ori, iar piciorul rupt a rămas umflat, nu prea pot călca pe el și nu rezist să stau în picioare. Din cauza asta de atunci nu mai pot lucra, nimeni nu ia la lucru un om bolnav”, povestește bărbatul. Polițistul nu a fost sancționat, ba mai mult, la cerere, s-a mutat de la Secția 3 la Secția 1.


FOTO: Tudor Gavrilă își caută dreptatea de aproape doi ani de zilePe 11 octombrie 2013, între Gîțan, pe atunci polițist la Secția 3, și Gavrilă a izbucnit un scandal care s-a terminat prost, doar pentru victimă. Motivul? Omul i-a cerut polițistului, care la vremea respectivă curta pe fiica unui vecin, să nu își mai lase câinele liber pe strada Lămâiței, deoarece acesta omorâse găinile și pisicile mamei lui.

Soția, amenințată

„Cu câteva zile înainte, la 2 noaptea, a țipat la nevastămea: «Te duc în pădure, te leg și te…”», i-a spus vorbe grele. Pe 11 octombrie, la ora 16,30 – 17,00, a venit la mine, eram în poarta casei mamei mele, și a început să mă înjure, apoi mi-a dat doi pumni. Nu departe de casă erau doi polițiști cu mașina de serviciu și o grupă de jandarmi cu o dubă. Am intrat în curte, Gîțan a venit după mine, m-a lovit cu picioarele, am căzut, el m-a lovit în cap. Era în civil. Când am reușit să mă ridic au venit colegii lui, mi-au dat cu spray paralizant, am căzut iar, mi-au pus cătușele cu mâinile la spate și m-au omorât în bătaie. Jumătate de oră au dat în mine încontinuu, 10 oameni”, își amintește Gavrilă.


Magistratul Aurelian Nicolae Tomuș este cercetat, în acest caz fără precedent, pentru șantaj. Colegii săi au respins propunerea de arestare preventivă.


Acuzații: „Le dădea fete și se drogau, toată lumea spune asta!”

Tudor Gavrilă își aduce aminte cu durere de chinurile îndurate. Povestește că a fost încătușat și dus pe un câmp, cu mașina jandarmilor, unde a fost lovit în zona capului, până când i-au rupt maxilarul și i-au spart măselele. „Am pierdut șase măsele atunci. De pe câmp, m-au dus la Secția 3, unde am fost legat de calorifer și bătut. De cel puțin patru ori m-au dezlegat și m-au târât afară, ca să arunce cu apă rece pe mine, să îmi revin. Asta povestesc oamenii din blocul de vizavi, care au văzut toată scena. Am fost bătut trei ore încontinuu”, povestește Gavrilă.


FOTO: Ovidiu GîțanCe crede victima

Gavrilă e convins că Ovidiu Gîțan (foto) îi avea cumva, la mână, pe colegii și superiorii lui, dar și pe medici și anchetatori. „Poate se droga cu ei, sau le dădea fete. Toată lumea spune asta, că face numai ce vrea el, omul are spate. Când am fost prea insistent cu dosarul meu mi s-a spus: «Nu te poți pune cu poliția». Acum s-a dovedit cu ce se ocupa el”, crede zugravul.

Toată lumea spunea că se droga și probabil era drogat când m-a bătut, căci altel nu-mi explic cum un om poate bate un alt om trei ore, fără să obosească. Eu am adus 15 martori în anchetă și nu au fost audiați decât câțiva”, explică victima.

Abandonat pe o targă

Așa se face, își mai amintește Gavrilă, că după ce a fost dus de SMURD la Spitalul Județean, a fost abandonat în curte pe o targă, deoarece soția lui a refuzat să semneze un document din care reieșea că nu are nimic. „Gîțan a rezolvat și la IML, să nu mi se dea toate zilele de îngrijiri, ci numai 33”, oftează Gavrilă.

Plângerea, tergiversată

Plângerea penală depusă la Parchet împotriva lui Gîțan, este, de un an și jumătate nesoluționată. Chiar și Poliția, după o anchetă internă, a constatat că agentul se face vinovat și a notificat Parchetul.

„La momentul respectiv a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș cu privire la săvârșirea unor fapte de natură penală”, a spus Ancuța Morariu, ofițerul de presă al Poliției Timiș.

Procurorii au deschis un dosar pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și lovire sau alte violențe, care, după patru luni, a fost declinat spre Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, unde, deși a trecut mai mult de un an, nu a fost soluționat.

Disperat, ca să tragă un semnal de alarmă, Gavrilă a vrut să -și de a foc, în ziua alegerilor prezidențiale.

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,