Proiectul European este astazi…pe coji de nuca | Saptamana Financiara

Pot spune cu certitudine că Dr. Kissinger nu vorbește și nu scrie așa.  Astea-s bazaconii de la cei ce se cred sclavii de facto al unei așa zise noi ordini mondiale suprastatale.  Desigur că o nouă ordine mondială se dorește de multă vreme – dar este o ordine de altă natură.  Cât despre idea că Statele Unite – astăzi, pot face singure cărțile războiului pe pământul nostru – am un singur cuvânt pentru asta: garbage.

L-am citit și l-am întâlnit pe Dr. Kissinger, am avut acest privilegiu.  Cele descrise aici nu reprezintă nici gândirea și nici atitudinea acestui distins diplomat și om de stat.  În ce privește Israelul, Dr. Kissinger nu va vorbi niciodată așa – iar eu unul sunt chiar îngrijorat – și nicidecum încurajat, de perspectiva unui conflict acolo.  Iranul este și va rămâne o forța principală în regiune – mai ales după ce a fost lăsat să meargă înainte – cu toată opoziția furibundă a lui Netanyahu.  Sau vorbim aici de lucruri diferite – adică cineva uită că actualul gir dat Iranului reprezintă de fapt girul pentru refacerea armatei și-a instituțiilor de informații – care-au suferit enorm în timpul embargoului.

Hm?  Și mai ales Iranul este puternic alături de „partenerul” care l-a adus până aici.  Adică Rusia.  Dacă Rusiei lui Putin îi reușește gambitul strâmtorilor cu Turcia, atunci adio la orice – pentru că cine controlează Mediterana controlează lumea noastră și-a lor – împreună.  Iar UE și NATO – în acest scenariu, nu vor mai fi.  Sau în cel mai fericit caz, vor juca catch-up cu Rusia, Turcia și China.  India și Commonwealth-ul vor sta în expectativă dacă nu trimite nimeni un V1 sau V2 ca să-i „mobilizeze”.  Sunt multe de spus… iar proiectul European și Alianța sunt astăzi pe coji de ou…Enjoy :))

„Dacă nu auziți tobele războiului, inseamnă că sunteți surzi”

Henry Kissinger fostul secretar de stat din era Nixon, dezvăluie ceea ce se întâmplă în acest moment în lume și în special în Orientul Mijlociu. Omul de stat, care a implinit in mai varsta de 89 de ani, a facut o analiza predictiva din punctul sau de vedere, a situației actuale geopolitice și economice in lume.

„Statele Unite le-a momit pana acum pe China și Rusia, iar ultimul cui în sicriu va fi Iranul, care este, desigur, principala țintă a Israelului”.

„Am permis Chinei sa-si mareasca puterea militară și Rusiei sa se recuperezedupa sovietizare, pentru a le da un sentiment fals de bravadă, acest lucru va duce la un deces foarte rapid al ambelor state. Suntem ca tintasul istet, provocandu-ul pe neiscusit sa ridice arma și, atunci când încearcă, Bang Bang.

Războiul care vine va fi atât de grav, încât o singura superputere poate câștiga, și aceea suntem noi. Acesta este motivul pentru care UE este într-o asa mare grabă pentru a forma un superstat, pentru că ei știu ce se apropie, iar pentru a supraviețui, Europa va trebui să fie un singurstat întreg si unit. Aceasta grabire a lucrurilor mi-a aratat că ei știu foarte bine că ceea ce urmeaza este foarte aproape. O, cât de mult am visat la acest moment încântător”.

Cine controleaza petrolul, controleaza națiunile. Cine controleaza mancarea, controleaza oamenii. Dl. Kissinger a adăugat apoi:

„Dacă sunteti persoane obișnuite atunci puteți să vă pregătiți pentru război prin mutarea la țară și construirea unor ferme, dar trebuie să va luati armele cu voi, ca hoardele infometate nu va vor da pace. De asemenea, chiar dacă elitele vor avea paradisurile lor sigure și adăposturi specializate, acestea trebuie să fie la fel de atente în timpul războiului ca civilii de rând, pentru că adăposturile lor pot fi compromise.

După o pauză de câteva minute, facuta pentru a-si aduna gândurile, domnul Kissinger, a continuat: Am spus armatei ca trebuie sa cucereasca in jur de șapte țări din Orientul Mijlociu pentru a le exploata resursele și aproape ca si-au încheiat treaba. Știti cu toții ce parere buna am despre armata noastra, dar trebuie să spun ca de data aceasta au ascultat ordinele superficial.

Am ajuns la ultima piatra de temelie, adică Iranul, care într-adevăr va înclina balanța. Cât timp mai pot China și Rusia sa stea deopate sa se uite cum America curata totul? Marele URS rusesc și Secera chineză se vor trezi din somnul lor, moment in care Israelul va trebui să lupte cu toată puterea și cu toate armele sale .

Tinerii nostri au fost instruiți bine in ultimul deceniu, iar jocurile de razboi jucate pe calculator au ajutat foarte mult in modul lor de gandire, de exemplujocul Call of Duty Modern Warfare 3, reflecta exact ceea ce va urma în viitorul apropiat, este o programare predictivă.Tinerii nostrii, în SUA și Occident, sunt pregătiti pentru că au fost programati pentru a fi soldați buni, carne de tun, iar atunci când acestora li se va comanda să iasă în stradă și să lupte cu acesti chinezi nebuni și russkies, vor asculta ordinele.

Din cenușa vom construi o societate nouă, o nouă ordine mondială; va fi doar o singura superputere ramasa și un singur guvern globalcare câștigă.

Nu uita, Statele Unite ale Americii are cele maibune arme, avem tehnologie pe care nici un alt popor nu o are și vom scoate aceste arme, atunci când este momentul potrivit.” dailysquib.co.uk

Mai de curand a izbucnit un scandal privitor la „exportul”a 27/28 de tone de aur.A nu se uita totusi ca rezervele in aur ale Romaniei erau (mai sunt?) de peste 100 de tone.Unde or fi celelelte? In contextul prospectivei de mai sus, Kissinger fiind considerat ca unul dintre cei mai bine informati politicieni de pe aceasta planeta,evident, interesul superior al Romaniei este sa poata dispuna, „oricand, oriunde”de rezervele sale monetare.Si aurul dar si cele peste 30 de miliarde de euro plus dolari.pe care ,tot plecand de la predictiile gurului Kissinger, sa le duca unde ?pai la superputerea ce considera si de fapt este considerata ca fiind …castigaotoarea.

Incheiam retoric intrebandu va daca la citirea celor de mai sus „simtiti” futilitatea bataliior interne de pe pe malurile Dambovotei..

Cu stima

P.S Textul de mai jos se adreseaza cu precadere adeptilor lui Epicuresi, evident, nu are nici o legatura cu cele de mai sus….: Legi ale moralei și ale politicii – Pitagora. Viaţa cumpătată, în slujba binelui şi a dreptăţii, trebuie să stea şi la baza alcătuirii politice a unui stat. Nu încerca să vindeci un popor mare şi corupt: cangrena nu se poate vindeca.

Nu încerca să schimbi orânduirea unei mari naţiuni. Un popor numeros e ca o dihanie hâdă; e ceva împotriva firii. Dintre toate soiurile de dobitoace cea mai rea e speţa umană ce se cheamă „popor”.

Nu răspândiţi vestea unei fapte rele! Faceţi în aşa fel încât să-i dispară cât mai curând şi cele mai mici urme. Lăsaţi răul să moară!

Să crezi doar pe jumătate pe cei ce vin să pîrască fapte rele. Nu năzui la himera unei democraţii pure; egalitatea perfectă există numai la morţi.

Legiuitorule! Nu lăsa oamenilor de stat timpul să se deprindă cu puterea şi onorurile! Legiuitorule! Nu uni credinţa cu morala. Roadele acestei legături nepotrivite nu pot fi decât nişte monştri.

Legiuitorule, bagă de seamă să nu te înşeli!

Drepturile omului nu sunt la fel cu ale popoarelor din cauză că oamenii deveniţi „popor” încetează a mai fi oameni. Un Senat de 100 de capete e mult prea mult! Puţini legiuitori, dar înţelepţi! Puţini războinici, dar viteji! Puţin „popor”, dar multi cetăţeni!

Dă legi poporului taur şi boabe poporului bou. Supune-te legilor chiar dacă sînt proaste! Nu te supune oamenilor dacă nu sunt mai buni ca tine. Taie unghiile poporului, dar nu-i spăla capul cu propria-i urină; pedepseşte-l, fără să îl înjoseşti. Nu chemaţi în magistraturi decât bărbaţi ce sunt în săptămâna mare a vieţii lor.

Magistraţi! Fiti precum în Sparta! La intrarea în tribunale: ridicaţi un altar al Fricii, frica de a fi pedepsit înspăimântă poporul şi copii. Magistratule! Legea îţi e soţie legitimă; desparte-te de ea mai bine decât să o faci să devină o femeie trândavă şi care se învoieşte cu orice.
Magistraţi ai poporului! Nu urmaţi pilda pescarilor de pe Nil care aruncă cu noroi în ochii crocodilului ca să-l poată stăpîni. Să nu fii legiuitorul ori magistratul unui popor care se lauda cu mintea sa luminată. Urmand pilda locuitorilor din Creta, la fiecare 9 ani, legile sa fie citite si indreptate de un intelept.

Când magistratul vorbeşte, preotul să tacă!

Scutiţi-vă magistraţii de jurământ atunci când intră în funcţie, dar nu-i scutiţi să dea socoteală când o părăsesc. Poporule ! Cîntăreşte-ţi legile! Numără-ţi magistraţii! Poporule! Dacă îţi doreşti o bună rînduială în ceea ce priveşte politica, fereşte-te de o organizaţie fără vlagă, o administraţie fără putere şi de luxul ospeţelor. Acestea trei dau întotdeauna naştere vrajbei în viaţa civilă şi în gospodării şi au ca urmare năruirea statului şi a familiei.

Nu tulbura o apă stătătoare ori un popor în sclavie. Fugi de poporul căruia îi place eşafodul. Nu te aştepta să ţi se mulţumească atunci când faci un bine poporului: dintre toate dobitoacele, el este cel mai nerecunoscător. Lucrul cel mai ruşinos al unei stăpâniri este pândirea şi iscodirea oamenilor. Nu urma pilda omizii: nu primi să te târăşti la picioarele prinţului sau în faţa poporului pentru ca într-o zi să porţi aripi. Toţi sîntem egali! Să nu credeţi însă că neghiobul este egalul înţeleptului. În fiecare an să aveţi o zi de sărbătoare numită „pacea familiei”. În această zi, soţul şi soţia, la prânz, în mijlocul familiei, îşi vor da mâna şi îşi vor ierta unul altuia greşelile făcute de-a lungul anului.

Învaţă să vezi mai departe decât pot ajunge privirile tale. Lebăda tace toată viaţa ca să poată cânta desăvârşit o singură dată. Omule de geniu! Rămâi în umbră şi păstrează tăcerea până în clipa în care vei putea să apari cu toată strălucirea unei faime pe care nimeni nu o mai poate tăgădui.  Nu admira nimic! Zeii s-au născut din admiraţia oamenilor. Să nu ai alt Zeu în afară de propria conştiinţă. Fii cetăţean al lumii întregi pînă cînd vei întîlni un popor înţelept şi cu legi drepte.

Din scrierile lui PITAGORA (Pythagoras din Samos, 570 B.C. – 495 B.C.)

Source: Proiectul European este astazi…pe coji de nuca | Saptamana Financiara

Tagged , , , ,