Rezultatele BRD-Societe Generale- un simplu joc de imagine…Care este adevarul domnule Lhotte?

Sursa: Saptamana-Financiara.ro

De curand BRD a dat publicitatii niste informatii in care isi afirma un rezultat operational care indica un profit de peste 400 milioane de RON.

Evident, dupa scandalurile legate de furturile de miliarde de euro din partea traderilor bancii, dupa inconsecventa in anchetarea interna a directorilor filialei BRD Primaverii care au excelat in a face business cu Locic,Truica si Crestin, dupa evaluari false facute la comanda directorilor de sucursale…urmeaza praful in ochi.

De fapt BRD e zguduita de rezultate proaste. De fapt Societe Generale NU a fost chemata la DNA ci numai directorii romani. De parca francezii nu exista.

DECIZIA E LA FRANCEZI

Si daca lucrurile stau asa…de ce nu sunt chemati sa-si explice deciziile?
De ce numai directorii romani sunt terfeliti la DNA iar corporatistii care APROBA si controleaza tot, care dispun orice decizie… De fapt totul este doar un joc de imagine.

Pe BRD o intereseaza sa-si potoleasca actionarii si sa-si tempereze raidul bursier al actiunilor si atat.

In rest…too big to fail. Din Romania au scos pana acum peste 2 miliarde de euro. Bun deal…Deci sa para ca avem profit…

Evolutia bancii este de fapt in scadere. Exista diferente uriase intre rezultatele anuntate la Bucuresti si cele anuntate la Paris.

Datele, prezentate eliptic de BRD si profesionist de Societe Generale, arata o evolutie modesta a bancii pe fondul unui climat macroeconomic favorabil.

Banca isi etaleaza rezultatele „bune” prin prisma integrarii provizioanelor si nicidecum printr-o evolutie pozitiva acesteia.

O analiza detaliata a activitatii BRD releva o performanta negativa a bancii. Veniturile la sfarsitul lui 2015 sunt in scadere puternica fata de 2014 (minus 12%) iar rezultatul operational scade cu peste 10% fata de 2014.

Cresterea portofoliului cu doar 14.000 clienti activi fata de anul 2014 este echivalenta cu numarul clientilor din cateva agentii de marime medie din BRD. Aceasta cifra poate fi o simpla manevra pe hartie a bancii dar si asa ea este extrem de modesta (chiar inexistenta) pentru talia BRD.

Comunicatul oficial al BRD contine elemente grave de neconcordanța, banca anuntand 2 cifre diferite pentru clientii activi: unul 2,1 milioane, in headline, si altul 2,2 milioane, in finalul comunicatului (vezi comunicatul oficial mai jos). Care este cifra reala, domnule Lhotte?

Evolutia si rezultatele BRD anuntate la Paris sunt total diferite de campania pompoasa din Romania.

Comunicat oficial BRD

Tagged , , , , , , ,