Shit happens

Sursa: Gandul
O afacere de familie veche de 124 de ani a falimentat în două luni de zile, după ce funcţionarii au greşit o literă în documentele financiare guvernamentale.

Inginerii de la Taylor&Sons, o companie înfiinţată în 1875, au fost şocaţi să afle în 2009 că Registrul Companiilor, agenţia guvernamentală britanică responsabilă cu înregistrarea firmelor, a încadrat compania în rândul celor falimentare, scrie nypost.com.

Compania Taylor&Sons nu avea însă probleme, ci o alta, care se numea Taylor&Son. Greşeala a fost corectată trei zile mai târziu, dar s-a dovedit catastrofală pentru afacerea celor de la Taylor&Sons, care în acel moment obţinea câştiguri semnificative pe piaţă. Un fost proprietar al companiei Taylor&Sons a dat în judecată guvernul britanic, despre care spune că a distrus o afacere printr-o simplă greşeală de tehnoredactare.

Joi, Înalta Curte de Justiţie britanică a stabilit că guvernul trebuie să achite cheluieli judecătoreşti de 9 milioane lire sterline (13,6 milioane dolari). Chiar dacă greşeala a fost remediată, informaţia falsă a ajuns la alte companii şi creditori, care s-au dezis rapid de Taylor & Sons. „Ne-am pierdut întreaga credibilitate şi toţi furnizorii au crezut că suntem în faliment. A fost ca un Armageddon”, a declarat co-proprietarul firmei, Philip Davison-Sebry.

Compania le-a explicat clienţilor săi că totul a fost o greşeală, dar răul devenise deja ireparabil. Taylor&Sons a pierdut cel mai bun client, Tata Steel, cu care avea un contract lunar de 400.000 lire sterline, precum şi un contract potenţial cu Royal National Lifeboat Institute, în valoare de 3 milioane lire sterline. La momentul în care funcţionarii britanici au comis teribila greşeală de tehnoredactare, firma Taylor & Sons avea 250 de angajaţi. Două luni mai târziu, compania a intrat sub administraţie specială.

Tagged , , , , ,