Tiriac calcă pe urmele lui JR Ewing

Fostul tenisman a intrat puternic in afaceri cu combustibili si a ajuns la o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro. Tiriac vrea sa deschidă benzinării fără angajati, oferind un preț mai ieftin la pompa.

Oil Energy Trading, companie specializată în tradingul cu produse petroliere care face parte din Ţiriac Energy, divizia de energie a Ţiriac Holdings, entitatea care grupează afacerile fostului tenisman român, a terminat anul trecut cu afaceri de 226 de mi­lioane de lei (circa 50 de mi­lioa­ne de euro), în creştere cu 5% faţă de 2014. Totodată, firma a ter­minat anul cu un profit net de 1,5 milioane de lei.

Vrea sa fie lider de piata

Oil Energy Trading este un busi­ness demarat în 2012, pe site-ul com­paniei precizându-se că obiec­ti­vul este de a deveni până la finalul anului viitor unui dintre liderii pieţei de trading cu produse petroliere din România, pentru ca la finalul anului 2022 să ocu­pe o poziţie similară pe piaţa din Sud-Estul Europei. Tradingul cu produse petro­liere, adică livrările de car­buranţi, mai ales motorină către marii consumatori, este o pia­ţă care a suscitat atenţia multor antreprenori locali. Oscar Downstream sau Rottco Consult sunt doar câteva ditre fimele controlate de antreprenori locali care au ajuns de la zero la sute de milioane de euro alimentând creş­te­rea consumatorilor comerciali.

Benzinării fără angajati

Ţiriac vrea să se extindă pe piaţă benzinăriilor, prin deschiderea a două sute de staţii în întreaga ţară în următorii cinci ani. Asta în situaţia în care, în momentul de faţă, în România există doar 2.000 de benzinării. Însă aceste benzinării vor funcţiona fără personal, iar clienţii vor alimenta singuri şi vor plăti cu cardul direct la pompă. Fără operatori, fără casieri, deci și fără magazin. Per total, o asemenea benzinărie automatizată ar ocupa mai puţin spaţiu şi ar fi mai ieftin de construit şi de operat. Iar asta ar putea însemna şi un preț mai mic al carburantului. Conceptul nu este unul nou, el fiind deja aplicat de cele peste o sută de staţii Rompetrol Expres, însă acestea sunt plasate preponderent în zona rurală, în timp ce cei de la Ţiriac Energy vor să plaseze benzinării autonome şi în oraşe, mai ales în apropierea unor puncte de interes, precum supermarketurile.

Sursa: Sfin.ro

Tagged , , ,