Viorel Sima – Scrisoare deschisa Boxului Romanesc

Sistemul ma amenință! Fuck the system! O sa ma lupt cu ei atâta timp cat voi avea langa mine oameni care vor binele boxului! Si care vor ca corectitudinea, regulamentele sa fie la putere! Ma amenință ca ,,ma vor face,,. Eu am plecat o data din FRB si o sa mai plec ca nu ma tine nimeni la FRB decat credința in potențialul boxul romanesc!

Am deranjat de cand am venit in box! Pentru ca nu sunt prost, pentru ca nu m-a avut nimeni la mana si pentru ca am spus doar ce gandesc si ce vad in ring. Sistemul a distrus boxul romanesc! A călcat pe cadavre pentru ca ,,boxerul ăla e de la clubul x sau de la antrenorul Y,,. De zeci de ani, sistemul a supraviețuit fiecărui presedinte fie ca s-a numit Rudel Obreja sau Leonard Doroftei. Sistemul si-a facut interesele mărunte si au determinat boxeri sa renunțe sau sa plece din tara la profesionism. In 2013 am inceput sa ma lupt cu sistemul.

In 2013 cand Bogdan Juratoni era dar afara din lot si aruncat ca o măsea stricata m-am bătut pentru prima oara cu sistemul. I-am invins. Apoi m-am luptat pentru Robert Jitaru. Prima bătălie am pierdut-o, dar războiul l-am castigat! Acum am deranjat iar sistemul. Prin ce am facut la Braila – unul dintre cele mai curate campionate in privința deciziilor – si prin simplul fapt ca am spus si am demonstrat care e regulamentul! Am fost amenințat! Te facem noi pi tine! Eu am plecat o data din FRB, mai plec inca o data, nu e nici o problema, daca nu se vrea corectitudine, transparentă, respectarea regulamentelor! Daca langa mine vor mai fi oameni care vor schimbarea, care vor o noua viziune asupra dezvoltarea boxului si promovarea boxerilor.

Cred in Vasile Citea, in Victor Leu, in Silviu Muresan, in Marius Lasar in Bogdan Marinescu si in alti oameni noi din Biroul Federal. Daca ei vor dori un MOMENT ZERO in care sa spunem adevarul sa nu ne mai mințim sa începem reconstrucția care nu va fi ușoară, voi lupta! Daca nu, voi face ce a facut Mihai Craiu: voi pleca si nu voi dori sa mai aud de box vreodată! Indiferent cat ma vor injura, cat ma vor denigra, o sa merg pe calea dreptății! Am un singur mesaj pentru system: Fuck the system! A fost mesajul unei generatii care s-a luptat cu sistemul in patria democrației! Este si mesajul meu adresat boxului romanesc! Poate ca nu am facut box, dar am dat tot ce am avut si tot ce am putut boxului romanesc!

Autor: Viorel Sima, Supervizor AIBA

Tagged , , , , , ,