Cocos acorda reduceri de 50% pentru spaga luata de la prieteni

Sursa: Curierul.ro

Două dosare explozive privind retrocedări ilegale, au instrumentat procurorii DNA în ultimele două luni. Cum anchetatorii nu pot face analize comparative decât în statistici și asta se face în general după trimiterea în judecată, ne-am gândit să facem noi comparația, dosarele fiind încă în plină urmărire penală. Așadar primul dosar explodat a fost cel instrumentat de DNA Brașov, al retrocedării ilegale a 43.227 de hectare de pădure. Hrebenciuc a cerut 12.000 hectare, partea lui, adică o șpagă de 27,7%. Al doilea dosar instrumentat de DNA central, are ca obiect acordarea de despăgubiri pentru o suprafață supraevaluată cu 62.548.113 euro din care Cocoș a cerut și a încasat aproximativ 10.000.000 euro adică în jur de 15-16%, șpagă. Având în vedere declarația din 2012 a lui Gigi Becali că șpaga lui Cocoș era de 30% ca să rezolve obținerea de acțiuni la Fondul Proprietatea prin Comisia de la ANRP din care a făcut parte și arestata Bica, înțelegem că pentru prieteni (celebrul deja, Gheorghe Stelian era prieten cu Dorin Cocoș) soțul – la momentul respectiv – al Elenei Udrea acorda un discount la șpagă.

Acum, ca la orice comparație să căutăm asemănări și deosebiri între cei doi șmecheri, Hrebenciuc și Cocoș. Asemănări:
-Amândoi își foloseau influența asupra unor funcționari ai statului în pixul cărora stătea câștigul imens pentru beneficiarii traficului de influență.
-Amândoi aveau comisionul în jur de 30%.
-Amândoi și-au folosit fiii în combinații.
-Amândoi sunt arestați preventiv.
Deosebiri:
-Cocoș acorda discount de 50% la șpaga pentru prieteni. Hrebenciuc nu acorda, pentru că nu avea prieteni.
-Hrebenciuc încasa șpaga cu documente(contracte pe firma fiului său), pe când Cocoș o lua „la negru”.
-Fiul lui Hrebenciuc e arestat, fiul lui Cocoș, nu.
-Hrebenciuc era el însuși deputat, Cocoș și-a făcut soția deputat.
-Becali a mărturisit numai despre Cocoș, despre Hrebenciuc niciun cuvințel.

Iată și mărturia lui Becali.
“Eu ştiu oameni cu care m-am confruntat, care m-au șantajat şi care au furat mai mult şi decât Vîntu şi Năstase la un loc. (…) Dacă era măcar o deşteptăciune. Mă, dar dacă Cocoş a ajuns gangsterul şef al României. Oameni care trebuie sa ia despăgubiri, trebuie să îi dea lui Oltean şi lui Cocos 30% că altfel nu iese nicio despăgubire? Aşa e cinstit? Bani, bani. Actiuni la Fondul Proprietatea pe care le vinzi imediat. Sute de milioane de euro. Care eşti cinstit sa le dai 30% lui Oltean si lui Cocoş?”. “Păi dacă a venit la mine, păi dacă mi-a trimis mie. Da, domnule, nu ia nimic, dacă nu dă. Alea de la Fondul Proprietatea, şi altele pe care până la urmă le-am dat. Le-am vândut lui Stelică Gheorghe, i-am vândut. M-a șantajat. Ia-le…”, povestea Becali.

Tagged , , , , , ,