Oprea. Gabriel Oprea

Sursa: Reporter Virtual

gabriel-oprea_victor-ponta

Ascensiunea incredibilă a lui Gabriel Oprea care a ajuns premier interimar cu şanse mari de a fi următorul prim-ministru putea fi oprită de un mic articol de presă.

În plină anchetă ANI care cerceta averea lui Gabriel Oprea precum şi diversele aspecte ale activităţii sale politice, pe site-ul lui Marius Tuca a fost publicat un articol numit Micile secrete din marea avere a lui Gabriel Oprea. 

Rostogolirea acestuia în presă ar fi pus sub semnul întrebării orice rezultat pozitiv al ANI iar ascensiunea lui Oprea până la fotoliul de premier nu ar mai fi avut loc.

Supriză, însă! După o scurtă perioadă în care a stat pe site, articolul a fost şters. Actul de cenzură nu a fost recunoscut de către Marius Tucă. „Sunt la Caracal”, a spus acesta iar redactorul-şef era plecat la Viena.

Ce este interesant este faptul că presa nu a preluat aceste informaţii care ar fi putut pune investigaţia ANI într-un alt context.

Scăpat de articolul rătăcit pe site-ul Tucă, cu o presă cel puţin neutră, pentru generalul Oprea, numit şi Interesul Naţional, începe o perioadă de afirmare politică incontestabilă. Apreciat atât în PSD cât şi de preşedintele Klaus Iohannis, Oprea pare a fi cureaua de legătură dintre majoritatea politică din Parlament pe care o gestionează cu abil şi celelate forţe din  stat.

 Unde sunt micile secrete?

marius tuca Site-ul luiMarius Tucă a publicat articolul „Micile secrete din marea avere a lui Gabriel Oprea” pe care urma să îl continue . Articolul a fost însă şters de pe site-ul său, ceea ce induce ideea unor presiuni pentru a face acest lucru.

Materialul semnala diferenţele din declaratiile de avere ale vicepremierului pe o perioadă de 10 ani, între 2004 şi 2014. Din aceste declaraţii  milioane de euro apăreau sau dispăreau după caz.

Ancheta începea cu subiectul Cum să devii un investitor imobiliar de succes, şi se referea la modul în care Oprea a gestionat diverse afaceri imobiliare.

„Declaratiile de avere ale ministrului de Interne, Gabriel Oprea, asa cum el insusi le-a completat, pe propria-i raspundere, din decembrie 2004 si pana in iunie 2014, spun povestea de succes a unui investitor imobiliar. Un magician care, fara sa dispuna la vedere de bani, a cumparat terenuri, a construit, a inchiriat si-a obtinut, in timp, sute de mii de euro. Sume ce azi nu se regasesc in niciunul dintre conturile declarat, spune autorul articolului.

oprea-tuca

Printre alte afaceri interesante, articolul se referă la un rest de 446.000 de euro care reiese că ar fi fost investit într-un autoturism Mercedes sau la contul de peste 1.000.000 de euro la ING Bank, alimentat de restituirea de către Ioan Rus a unui împrumut. Cea mai mare afacere a lui Oprea pare a fi vânzarea unor terenuri cu 2.5 milioane de euro în 2007. Articolul a fost recuperat şi publicat pe aktual24.ro, împreună cu capturi pe care vi le redăm de la această sursă.

Contactat de ReporterVirtual, Marius Tucă a declară că nu ştie exact despre ce este vorba:

Eu sunt la Caracal acum, trebuie să sun în redacţie. Redactorul-şef este la Viena, voi verifica ce s-a întâmplat, a declarat Tucă.

Tagged , , , , , , , , ,