Dan Constantin s a prins ca Dan Voiculescu este ilegal… imoral si cam gras

Sursa: Gandul

Susţinut în urmă cu cinci ani de Dan Voiculescu să preia conducerea oficială a PC, Daniel Constantin spune acum că este „într-o situaţie ireconciliabilă” cu fondatorul conservatorilor, chiar dacă îi datorează acestuia poziţia de lider al partidului.

Video

Căzut în digraţia lui Dan Voiculescu, Daniel Constantin a declarat, la GÂNDUL LIVE, că relaţia sa cu fondatorul PC este ireconciliabilă, iar atacurile acestuia nu fac decât rău partidului care trebuie să meargă mai departe prin actualii săi lideri.

„E un conflict care exista de mai mult timp. Cred că astăzi, din păcate, suntem  într-o situaţie ireconciliabilă, eu şi Dan Voiculescu. Nu mi-am dorit acest lucru, nu am înţeles de ce acele reacţii. Cert este că după ce s-a întâmplat această condamnare şi după alegerile prezidenţiale s-a început un atac, am devenit o ţintă principală, a început o campanie de presă”, a declarat Daniel Constantin, la GÂNDUL LIVE.

Liderul PC a evitat să spună clar care sunt motivele conflictului, precizând doar că nu mai există vreo cale de împăcare cu Dan Voiculescu deoarece „s-a ajuns prea departe”.

„Dincolo de campania de presă care este evidentă şi care se poate întâmpla oricând,  în plan personal s-a ajuns la situaţii de pe care nu mi le imaginam, despre care nu vreau să vorbesc foarte mult şi care m-au făcut să trag acestă concluzie că situaţia nu mai poate fi conciliată”, a spus Constantin.

El a admis că îi datorează poziţia de şef al PC lui Dan Voiculescu, însă, în acest moment, partidul trebuie să meargă mai departe prin liderii săi.

„Dincolo de faptul că domnul Voiculescu l-a fondat, cred că partidul trebuie să meargă mai departe. (…) Dan Voiculescu a avut un rol extraordinar în PC, în evoluţia sa a avut un rol important. Cred că sunt mulţi colegi care îi acordă respectul. Acum, PC trebuie să trăiască prin liderii pe care îi are. Sunt destui vectori: Bogdan Ciucă, Cristian Popescu Piedone, Sorin Câmpeanu”, a spus el, evitând să dea un răspuns la întrebarea dacă Dan Voiculescu este în acest moment un avantaj sau un dezavantaj pentru PC.

Constantin a apreciat că încerercarea lui Dan Voiculescu de a forţa schimbarea sa din fruntea PC nu face decât rău partidului. „Am stat să mă întreb şi eu de ce această campanie. De ce cineva care a creat un partid vrea să distrugă partidul”, a comentat şeful conservatorilor.

Video

„Piedone poate fi un preşedinte de partid foarte  bun, dar cred că nu-şi doreşte”

De altfel, pe seama acestei campanii a pus şi scenariul preluării partidului de către Cristian Popescu Piedone.

„Domnul Piedone este un primar de succes. Cred că poate fi un preşedinte de partid foarte  bun, dar cred că nu-şi doreşte. Cred că a fost şi o campanie din exterior, a fost un vector folosit în încercarea de a destabiliza partidul”, a mai spus el.

„Blonda lui Constantin – o mizerie dintr-un lung şir de mizerii”

Liderul PC a pus în aceeaşi notă şi scandalul din jurul Alinei Cazanacli, numită secretar de stat la Ministerul Dezvoltării şi care a fost prezentată drept „blonda lui Constantin”.

„E o altă mizerie dintr-un lung şir de mizerii iniţiat de cineva care conduce trustul de presă. Există o persoană care a pornit această campanie. Doamna e preşedinta Tineretului PC, a ocupat o funcţie publică şi la Ministerul Tineretului. Este o doamnă adusă în PC de Dan Voiculescu şi nimeni nu a zis că e blonda lui Dan Voiculescu”, a explicat Constantin.

Relaţie sinceră cu Ponta, dar în alegeri cu Tăriceanu

Daniel Constantin a spus că a discutat cu premierul Victor Ponta despre relaţia tensionată cu Dan Voiculescu. „Am avut o discuţie, nu numai una. Nu am cerut asigurări. Am primit o certitudine, avem o relaţie politică corectă şi sinceră şi va continua în beneficiul ambelor părţi”, a spus el.

Pe de altă parte, liderul PC a declarat că, în două săptămâni, conservatorii vor decide în privinţa fuziunii cu  partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. În cazul în care aceasta va avea lic, a precizat el, noua formaţiune va participa singură în alegerile locale şi parlamentare din 2016.

„Nu cred că putem avea în 2016 doar două partide mari – PNL şi PSD. Cred că vor exista cetăţeni care vor altceva. Cred că putem fi al treilea partid”, a comentat Constantin.

Tagged , , , , , , , , , , , , ,