Obreja plus Udrea=KO

Sursa: EVZ

Rudel Obreja

Un contract de publicitate încheiat între firma lui Rudel Obreja și o companie care avea contracte cu statul în valoare de 45 milioane de lei a fost descoperit de inspectorii fiscali din Hunedoara. Contractul nu a fost denunțat la DNA deoarece inspectorul șef a fost mituit de afacerist.

Potrivit unor surse judiciare, Gărdean Adrian controlează S.C. Termogaz Company S.A. care este o societate specializată în lucrări de construcţii, care a încheiat în perioada 2010 – 2011 mai multe contracte de achiziţie publică finanţate din fondurile M.D.R.T., ( având ca obiect realizarea domeniilor schiabile în zonele turistice Parâng, Cavnic, Borsec şi Straja) veniturile societăţii în această perioadă fiind reprezentate aproape exclusiv din plăţile efectuate în baza acestor contracte – aproximativ 45 milioane de lei.

Transferul

S.C. Termogaz Company SA a transferat în contul S.C. Europlus Computers S.R.L (firma lui Rudel Obreja) sumele de 900.000 RON la 28.12.2011 şi 2.100.000 RON la 29.12.2011. Pentru a justifica aceste plăţi, între cele două societăţi comerciale s-a încheiat un contract de publicitate având ca obiect prestarea de servicii cu ocazia galelor de box ce urmau să fie organizate de Obreja Rudel. Suma astfel obţinută de S.C. Europlus Computers S.R.L. (luând în considerare impozitele aferente tranzacţiei) a fost folosită pentru achitarea integrală a creditului bancar la 29.12.2011 si 08.02.2012. În acest sens, există indicii că această operaţiune a avut caracter fictiv, iar plăţile către societatea administrată de Obreja Rudel au fost efectuate la cererea reprezentanţilor MDRT şi au natura unui folos obţinut în schimbul atribuirii contractelor de achiziţie publică, având în vedere că Europlus Computers nu avea personal de specialitate şi nu avea experienţă în domeniul publicităţii.

Tagged , , , , , , ,