Pana…noastra

Sursa: B1Tv

Un episod cel puţin suspect petrecut anul trecut la CNA, chiar în ziua în care Dan Voiculescu fusese condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, este relatat de către un angajat al instituţiei, în cadrul unei campanii a luptei împotriva presiunilor de orice tip.

Este vorba despre administratorul IT din CNA, Bogdan Roman, care a fost sancţionat după ce a încercat să remedieze problemele apărute în acea zi. (Detalii AICI)

Totul a pornit după ce în ziua sentinţei lui Dan Voiculescu, postul Antena 3 s-a dezlănţuit la adresa justiţiei şi a cerut indirect oamenilor să iasă la o aşa-zisă „plimbare” la Cotroceni. Chiar atunci, departamentul de monitorizare al Consiliului a rămas fără curent electric.

Aparatura instituţiei nu ar fi înregistrat nimic nici în timpul weekend-ului, dacă Bogdan Roman, nu ar fi venit din proprie iniţiativă să pornească aparatele, după ce a pornit curentul. Gestul său nu a fost văzut, însă, cu ochi buni de conducerea CNA.

„Momentul culminant a fost acela în care, după condamnarea lui Voiculescu la închisoare, posturile sale de televiziune au încercat să scoată lumea în stradă. Atunci mi-am dat seama că trebuie să fiu foarte atent, cu toate materialele video pe care le aveam de gestionat – să fie înregistrate, să fie stocate. Exact în acea seară am constatat că a existat o pană de curent și mi s-a părut normal să aștept să văd ce se întâmplă, pentru că altfel înregistrările s-ar fi pierdut și noi am fi avut nevoie cu siguranță de acele emisiuni”, povesteşte Bogdan Roman, într-un interviu acordat pentru campania „Singur împotriva tuturor”, inițiată de echipa filmului „De ce eu?”, Expert Forum și HotNews.

Era vineri, ora 17.00, urma să plec acasă și chiar atunci am constatat că e pana de curent. Știam ce se poate întâmpla, să se piardă înregistrările. Am mai rămas peste program, pentru că pana aceea mi s-a părut suspectă și am zis că e ceva suspect aici. A doua zi am zis că nu pot să las lucrurile așa și am venit la birou, sâmbătă dimineața (…) Doamna președinte Laura Georgescu a pus să mi se ia cheile de la sala de servere, care erau pe inventarul meu. Mi s-a întocmit un proces-verbal de predare a cheii. Iar consecințele ulterioare ar fi fost chemarea mea la Comisia de disciplină (…) Nici în ziua de azi nu mai am acces”, mai spune Bogdan Roman.

Tagged , , , , , , , ,