Șapte pași pentru a-ţi îmbunătăți situaţia financiară

Sursa: Sfin.ro

Anul 2017 reprezintă un moment potrivit pentru a arunca o privire asupra propriei situaţii financiare. Vă oferim șapte pași de urmat, pentru a avea succes.

  1. Trebuie să vă cunoaşte-ţi scorul (rating-ul) de credit

Scorul (rating-ul) de credit, nu vă afectează numai în situaţia în care doriţi să obţineţi un viitor credit. Acesta poate fi un factor important în calculul taxelor datorate pentru creditele în derulare, pentru cardurile de credit și pentru calcularea valorii polițelor de asigurare. Ţineţi strict evidența scorului de credit care vă poate ajuta în pregătirea planului general de îmbunătățire a situaţiei financiare. Scorurile de credit variază, de obicei, între 300 şi 850. Cu cât mai mare, cu atât mai bine.

  1. Scăpaţi de comisioanele mari

Dacă aveți împrumuturi angajate cu comisioane ridicate, luaţi în considerare consolidarea datoriei într-un singur împrumut, cu comision mai mic. În acest fel plăţile lunare pot merge direct spre scăderea şoldului. Efectuaţi un transfer de echilibru al soldurilor de pe cardurile purtătoare de mari comisioane, către un card care oferă 0% taxa anuală de promovare. Căutaţi un card pentru care nu se percepe taxă de transfer de echilibru și încercaţi să achitaţi datoria până la momentul în care perioada promoțională se încheie.

  1. Deschide un nou cont de verificare

Băncile importante din SUA percepe taxe lunare de aproximativ 10-12 dolari chiar și pentru cele mai simple conturi de verificare. Dacă plătiți o sumă similară către banca dvs., încercați să treceți pe un nou cont de verificare, care nu are taxă lunară, sau care este ușor de suportat. Ar fi ca şi cum v-aţi oferi un bonus anual între 120 şi 144 dolari.

  1. Măriţi-vă rata de economisire

Aveţi banii într-un cont de economii care vă oferă o dobândă care abia trece peste o jumătate de procent? Există conturi de economii cu randament mai mare unde se poate câștiga de două ori mai mult, în jur de 1% procent anual sau mai mult, dar în alte condiţii şi pe termene mai  îndelungate. În cazul în care ratele dobânzilor vor creşte în acest an, datorită majorării ratei Fed, aceste conturi vor fi cu atat mai atractive.

  1. Automatizaţi-vă fluxul de plăţi

Cel mai bine este ca în 2017 să vă creaţi un sistem automat al transferurilor regulate din conturile de economii către cele de investiții, precum și automatizarea plăților pentru cheltuielile fixe. Odată ce elementele mari vor fi acoperite, va fi mult mai ușor să vă ocupaţi și sa țineți sub control cheltuielile mai mici.

  1. Căutaţi opţiuni alternative

În cazul în care aveți nevoie să vă creşteţi veniturile, luați în considerare găsirea unui loc de muncă part-time, sau deveniţi unul dintre cei 55 de milioane de americani care muncesc pe cont propriu. Începeţi prin a identifica un hobby sau calificarea pe care o aveți şi dacă alții sunt dispuși să plătească pentru aceasta, după care începeţi să vă promovați.

  1. Planuri pe termen lung

Gândiți pe termen lung, până la vârsta de pensionare. Cu cât economisiţi mai mulți bani, mai devreme, cu atât mai bine. Acest lucru este valabil chiar dacă economisiţi câte puţin în fiecare lună. Luați din timp măsuri pentru a vă construi liniştea de mai târziu.

Tagged , , , , , , ,