VIITOR INCERT pentru DACIA. Renault mută în Algeria o parte din producţia de la Mioveni.

LOVITURĂ DURĂ la adresa producţiei de la Mioveni: Renault face al doilea transfer în Africa şi mută modelul Symbol de la Mioveni în Algeria.

La mai puţin de un an de când Renault a decis mutarea a trei sferturi din producţia modelului Dacia Sandero de la Mioveni la Tanger în Maroc, francezii au în plan şi relocarea unei capacităţi de producţie de 25.000 de maşini Renault Symbol din România, la noua uzină din Oran, Algeria, deschisă la începutul acestei săptămâni, scrie Ziarul Financiar.
„Uzina din Algeria va produce Renault Symbol pentru a răspunde cererii pieţei locale. Aceasta va însemna că producţia de Symbol pentru piaţa algeriană va trece treptat de la Mioveni la uzina din Oran. Uzina de la Mioveni va continua să livreze modelul Dacia Logan pentru piaţa algeriană. În România, la Mioveni se va produce în continuare modelul Renault Symbol pentru piaţa turcă”, au declarat reprezentanţii Direcţiei de Comunicare Renault România.
Spre deosebire de uzinele din Maroc şi România aflate în proprietatea Renault, în Algeria grupul francez are numai 49% din acţiuni, restul de 51% fiind deţinute de statul algerian.

– See more at: http://rnews.ro/viitor-incert-pentru-dacia-renault-muta-in-algeria-o-parte-din-productia-de-la-mioveni_142239.html#sthash.ENNEUO2D.dpuf

Tagged , , , , ,