100 de milioane pentru Mihai Tanjala…

Sursa: Comisarul.ro

Mihai Tanjala, fost deputat PDSR si fondator al serviciului secret ‘Doi si-un sfert’, a fost retinunt in insulele Cayman. Justitia din Cayman se va pronunta marti, 29 decembrie, asupra extradarii fostului deputat PDSR Mihai Tanjala, unul dintre dintre fondatorii serviciului secret “Doi si-un sfert”, care a fugit din Romania dupa ce a fost condamnat la cinci ani de inchisoare.

Autoritatile din insulele Cayman au fost alertate dupa ce au aflat ca Jamaica a refuzat intrarea pe teritoriul sau a cetateanului roman, deoarece pe numele sau era emis un mandat international de arestare.

“Am primit informatia ca unui cetatean roman i-a fost refuzata intrarea in Jamaica si ca a fost trimis inapoi in Cayman si ca eu trebuie sa merg pe aeroportul international Owen Roberts. Pe numele sau era un mandat Interpol de arestare”, a povestit ofiterul de imigratie Brian Ebanks, citat de presa din Cayman, care a difuzat si imagini cu Tanjala mergand spre sala de judecata.

Instanta a aflat ca Tanjala a solicitat azil politic, dar cererea i-a fost refuzata.

“Condamnarea pronuntata in Romania nu a fost pentru ceva ce am facut, ci din motive politice”, a spus acesta, cu ajutorul unui translator.

Tanjala a spus ca se teme pentru viata sa in cazul in care va fi extradat in Romania. Sentinta a fost amanata pentru 29 decembrie.

Cine e Mihai Tanjala:

Mihai Tanjala, ofiter de contrainformatii inainte de 1989.
Dupa Revolutie, a fost  fondator al celebrei UM 0215 (mai cunoscuta ca Doi si-un sfert), deputat PDSR, om de afaceri controversat si pretendent al unor despagubiri cu titluri de proprietate avind o valoare care bate spre 100.000.000 de euro a fost condamnat la cinci ani cu executare in Romania.
De la momentul pronuntarii sentintei, in decembrie 2011, a fugit in SUA si acum este proprietarul unui aerodrom in Florida. N-a facut nicio zi de inchisoare.
Acesta afirma anul trecut, intr-un interviu pe care l-a acordat lui Robert Turcescu, ca a revendicat proprietati de 100 de milioane de euro de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), dar s-a lovit de piedici din partea fostei presedinte a ANRP, Crinuta Dumitrean, urmarita penal in dosarul in care a fost arestata si Alina Bica, fost procuror-sef al DIICOT.

“Paminturi, case, despagubiri in bani, pentru ca unele dintre ele nu mai erau, au fost vindute de statul roman, era vorba de niste drepturi globale care se ridicau la niste sume importante, mult peste 100.000.000 de euro”, enumera Tanjala proprietatile pe care le-ar fi avut de luat.

Cine i-a pus lui Tanjala bete in roate? “Crinuta Dumitrean impreuna cu Mihai Priboi, nepotul lui Ristea Priboi, nu Priboi care a fost la SIE, ci baiatu’ lu’ frat-su, dar care era tot ofiter acoperit. Am facut greseala sa-l deconspir, chiar am scris in niste documente ca e ofiter acoperit si-au trebui sa-l ia de acolo. (…) Era chiar seful comisiei de acordare a despagubirilor. Crinuta Dumitrean ii cerea voie, nu putea sa miste de el, sa-si faca joburile ei, ca trebuia sa le faca pe ale lui SIE, prin Priboi Mihai”, sustine el.

Galerie foto


 

Tagged , , , , , , , , ,