Bancile au vandut catre recuperatori cu aprobarea BNR credite care aveau atasate garantii imobiliare. Unde e supravegherea bancara ?

Sursa: Sfin.ro

In plina dezbatere privind legea darii in plata, mai multi angajati BNR (in nume propriu sau in cel al institutiei) au sustinut ca bancile pe care le supravegheaza BNR nu au vandut catre firmele de recuperatori credite care sa aiba atasate garantii imobiliare.

Dupa cum scriam aici (http://lucianisar.com/banking-at-large/cea-mai-buna-tranzactie-a-anului-2015-vanzarea-de-portofolii-bancare/) vanzarea de credite la recuperatori a reprezentat maniera de imbogatire predilecta a anului 2014 si 2015. Portofolii de valori mari au fost vandute pe nimic catre recuperarori sub privirea indestulata a supravegherii BNR, spre deliciul vanzatorilor si al cumparatorilor.

Hotnews prezinta declaratia unuia dintre cei mai mari recuperarori

“compania de management al creantelor KRUK Romania S.R.L., membra a Grupului international KRUK cu sediul in Polonia, a decis sa suspende actiunile de colectare amiabila pentru cazurile care intrunesc conditiile de aplicare a legii darii in plata”

Link aici http://m.hotnews.ro/stire/21032593

Cum au ajuns garantiile imobiliare de la banci la Kruk fara ca supravegherea BNR sa stie?

Supravegherea BNR stie foarte bine dar eludeaza adevarul in comunicarea publica.

Tagged , , , , , , ,