Invitatie – „Platforma de Teatru Politic”

Sursa: Sfin.ro

Vă așteptăm vineri, 18 martie, la ora 19.00, la spectacolul „Pentru că Meriți” și sâmbătă, 19 martie, tot de la ora 19.00, la spectacolul „Ce-am fi dac-am ști. Feere politică protestatară”.  Evenimentele au loc la Centrul de Teatru Educațional REPLIKA (Str. Lânăriei nr. 93-95, București) și sunt prezentate în cadrul Platformei de Teatru Politic.
Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare. Contact rezervări:0729743952.Pentru că Meriți – proiect observațional de artă activă
Echipa: Sever Andrei, Irina Gâdiuță, Bogdan Georgescu, Vlad Georgescu, Andrei Ioniță, Sînziana Nicola, Mihaela Sîrbu.

„Pentru că Meriți” propune analiza prin teatru a condiției, abuzurilor şi presiunilor la care sunt supuse femeile în România. „Pentru că Meriți” pune accentul în mod deosebit pe acele abuzuri legate de puterea de decizie a femeilor asupra propriului lor corp. Propunerea legislativă privind înființarea, funcționarea și organizarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcină, interzicerea avorturilor și raportarea bărbaților români la conceptul de emancipare a femeii în anul 2015 sunt subiecte explorate în spectacol printr-un proces creativ de artă activă atât observațional cât și ficțional.

Ce-am fi dac-am ști. Feerie politică protestatară
Echipa: Mădălina Brândușe, Paul Dunca, Adela Iacoban, Mihaela Michailov, Monica Marine
scu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Cătălin Rulea, David Schwartz, Ionuț Sociu, Andrei Șerban, Marius Bogdan Tudor.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=OOydoejc0tA„Ce-am fi dac-am ști” este un proiect teatral de documentare și ficționalizare a istoriei mișcărilor muncitorești de rezistență din România, din 1918 până în 2000. Este o feerie politică în care dimensiunea utopică a istoriei și cea profund realistă se întrepătrund într-un demers de cercetare performativă a acțiunilor contestatare de revoltă împotriva nerespectării unor drepturi fundamentale, împotriva delegitimării unor clase sociale care, prin acțiunile lor radicale, au marcat secolul XX. „Ce-am fi dac-am ști” analizează teatral evenimente de protest și rezistență din anii ‘20, ’30-’40, ’70-’80 și încheind cu cazul lui Virgil Săhleanu, construind o istorie de coliziune cu istoria oficială, subjugată de clișeele ideologiei dominante, și, totodată, o istorie de protest împotriva felului în care clasele sociale oprimate au fost percepute și reprezentate în discursul public din România. „Ce-am fi dac-am ști” este o istorie a protestelor vulnerabililor care-și iau revanșa politic prin reprezentarea poveștilor lor.

Platforma de Teatru Politic este un proiect teatral și educațional care își propune să arhiveze, să documenteze și să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru și ateliere, istorii marginalizate și ignorate adesea de sisteme care își produc propriile narațiuni de legitimare, pentru a-și justifica pactul cu „istoria convenabilă”.

Intrarea la toate spectacolele și evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic va fi gratuită și toate evenimentele vor include discuții cu publicul.

Platforma de Teatru Politic este un proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României (www.eeagrants.orgwww.fonduri-diversitate.rowww.artapolitica.ro/platforma2015).

Parteneri: Noproductions, Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, Teatrul LUNI de la Green Hours, Centrul de Teatru Educațonal REPLIKA, FCER-DASM – Căminul „Amalia și Șef Rabin dr. Moses Rosen”, Gazeta de Artă Politică, MNAC.

Parteneri media: Şapte Seri, Observator cultural, SUB25, CriticAtac, Think Outside the Box, Veioza Arte, Liternet, Scena.ro, Green Report, Pandora’s.

Website: http://www.artapolitica.ro/platforma2015/

CeAmFiDacAmStiPentruCaMeriti2fotoAdiBulboaca
Tagged , , , , , , , , , , , , ,