DELIR LA ANTENA 3. Cum au reacţionat salariaţii condamnatului Voiculescu când au aflat că Iohannis e preşedintele ales al românilor

Sursa: EVZ

Emisiunea Sinteza zilei din seara alegerilor. Ora 20.00. Gâdea îi îndeamnă pe oameni să meargă repede să voteze în ora care a mai rămas până la închiderea urnelor.

Mihai Gâdea: Disperarea este atât de mare astfel încât se recurge la încălcări de lege şi lucruri greu de înţeles pentru cineva care vrea să trăiască într-o democraţie. Se stabilesc mitinguri, sunt oamenii chemaţi în oraş, se pregăteşte să se dea foc la ţară pentru că unii pur şi simplu nu vor să plece de la putere. Vom difuza aceste imagini, toate pregătirile de încercări de a da foc la ţară. Întrebarea este: în această oră, veţi decide voi, cei care aţi trăit toate umilinţele din aceşti zece ani, ce se va întâmpla cu România de aici încolo? Sau vor decide oamenii regimului? Voi care aţi trăit tăieri de salarii, închideri de spitale, umilinţe inimaginabile, veţi avea, în seara asta, pentru cei care nu aţi votat încă, curajul de a merge să spuneţi ce vreţi să se întâmple cu ţara asta sau o vor face oamenii care au făcut-o timp de zece ani de zile prin toate manevrele cu putinţă?

S-au furat în România 7,4 milioane de voturi, s-au furat în România industrii cu totul, s-au furat atât de multe lucruri astfel încât ne întrebăm ce nu a rămas furat. Probabil că lucrurile care nu au rămas furate sunt puţine, dar, cu siguranţă, ceea ce se va încerca în această seară, este dacă se vor fura şi aceste alegeri pentru că există, în momentul de faţă, suspiciuni majore, vă difuzăm chiar acum fotografie cu un autocar cu numere de România prezent la alegerile, la secţia de votare din Grecia, din Atena. Ce să caute un autocar cu turişti tocmai în ziua alegerilor şi tocmai la secţia de votare din Atena? Întrebarea este ce veţi face dumneavoastră, veţi lăsa autocarele să voteze sau, în minutele rămase, indiferent cât de greu şi de complicat ar fi la acest moment, vă veţi ridica, veţi merge în cabina de vot, la momentul ăsta cabinele sunt goale, puteţi vota imediat, sunt atât de multe secţii de votare în Bucureşti şi în ţara întreagă. Mergeţi la vot în această seară şi spuneţi-vă punctul de vedere, este cel mai important drept pe care-l avem şi au fost oameni care şi-au promis că, orice ar fi, nu vor vota la aceste alegeri, cum este colegul şi prietenul nostru, Mircea Badea. Cu toate astea, în această seară, a mers la vot pentru că… pentru că ce, Mircea Badea?

Mircea Badea: Eu am mers la vot ca să-i anulez votul domnului Crin Antonescu, pe de o parte. Am înţeles că şi dânsul, care optase să nu meargă la vot şi dup-aia s-a răzgândit, nu mai ţin minte de ce, dar a zis că se duce. Şi atunci eu m-am dus să-i anulez votul. Mă interesează foarte mult domnul Crin Antonescu pentru că este cel care şi-a bătut, practic, joc de atâtea milioane de votanţi antibăsişti, pe de o parte. Pe de altă parte, am văzut în mediul virtual nişte valuri de înjurături la adresa mea alături de îndemnul: „mergeţi la vot” şi am înţeles că lumea mă înjură că nu mă duc la vot. Şi, atunci, am zis: „bine, atunci, dacă mă înjură că nu mă duc la vot, atunci să mă duc la vot”. Deci, vezi, mai multe… văzând atâtea valuri de înjurături şi văzându-l şi pe domnul Crin Antonescu, am zis: „domnule, gata, mergem la vot”. Asta este.

Adrian Ursu: O megadiversiune tipic băsistă, să someze guvernul, să dea ordonanţă, cu trei ore înainte de închiderea votului, prin care să prelungească programul secţiilor de votare viza doar guvernul cererea prezidenţială, nu şi BEC, singurul care putea să decidă eventual o astfel de situaţie, deşi, după cum bine ştim, legea nu permite nici măcar BEC-ului o astfel de prelungire de program. Ne-a spus-o biroul însuşi la turul întâi.

Mircea Badea: În unele locuri, unii, după ce votează, se aşează din nou la coadă şi fac scandal că nu apucă să voteze şi înjură.

Mugur Ciuvică: Este problema… este că acum, în momentul ăsta, băsiştii se străduiesc să nu plece.

Adrian Ursu: Da.

Mugur Ciuvică: Şi tot sistemul băsist se străduieşte, lucrează acum cu Ene, cu aia, cu aia, cu toţi, cu alţii care nu apar la televizor sau pe care nu-i cunoaştem că sunt ascunşi prin birouri, prin instituţii, se străduieşte să fure, încă o dată, practic, a treia oară, flagrant, voturile românilor. Se pregătesc să facă o combinaţie între ce au făcut în 2009 şi ce au făcut în 2012 la referendum. Adică să arunce la coş cumva voturile şi să rămână ei în forţă, la putere, pentru că de-aia sunt băsişti, băsismul vrea să rămână mult timp de acum încolo pentru că s-a creat, a fost creat în ăştia zece ani, nu pentru zece ani, ci pe termen nelimitat. Şi oamenii muncesc acum, se străduiesc să fure din nou voturile românilor, din punctul meu de vedere.

Argumentul gândacului de bucătărie

Răzvan Dumitrescu: Şi, Mihai Gâdea, încă un argument, dacă cei care ne privesc nu au fost încă la vot, au mai întâlnit situaţii în care gândacul de bucătărie să plece de la ei din apartament fără să dea cu spray? Aşa ceva nu se întâmplă niciodată, deci folosiţi această putere pentru că nu o aveţi în fiecare zi, doamnelor şi domnilor. O aveţi o dată la patru ani, dacă vorbim despre parlamentare, sau o dată la cinci ani când este vorba despre prezidenţiale. În rest, riscaţi să fiţi invadaţi de gândacii de bucătărie, care sunt aceiaşi, dar care fac şi pui. Aşadar, nu uitaţi, dacă aveţi insecticidul, doar în seara asta mai aveţi timp să-l folosiţi.

Mihai Gâdea: Da. Oana Stancu, ce le-ai spune oamenilor care, în aceste minute, stau, privesc, au votat sau cei care se gândesc: „nu mă duc eu să votez, cine ştie ce se va întâmpla”, ce le-ai spune?

Oana Stancu: Să încerce să dea la o parte intoxicările din această perioadă, şi mesajele fiecărei tabere, să se gândească doar la ceea ce au trăit în România din 2004 încoace, ba chiar din 89 încoace pentru că tot se face trimitere permanent la perioada dinainte de 89. România a avut de suferit în aceşti ani, a plătit cu propria piele ce s-a întâmplat la guvernare, în acest regim toxic, şi atunci fiecare are un motiv, din punctul meu de vedere, să iasă azi să spună: fără acest regim toxic.

Mihai Gâdea: Doamnelor şi domnilor, există, în momentul de faţă, sondajele de opinie vorbesc despre o mică diferenţă, este o foarte mică diferenţă ce o arată, este indicată de cel mai important exit-poll care va fi difuzat la ora 21. Însă, în momentul ăsta, este important ca fiecare om din România, fiecare votant să-şi exprime, în mod evident, opţiunea pentru a putea vedea, în mod clar, dacă avem un câştigător sau nu, motiv pentru care, încă o dată vă spun, este esenţial, vital să mergeţi să trimiteţi regimul lui Traian Băsescu înafara istoriei.

Răzvan Savaliuc: Eu cred că este important ca cei care nu au votat şi doresc să scape de regimul lui Traian Băsescu să iasă să voteze, chiar dacă intuiesc că diferenţa mică va fi în favoarea unui candidat, s-ar putea să aveţi surpriza ca, cu ajutorul unor voturi de afară, auzind că se plimbă autocare pe acolo, să se mărească artificial numărul de votanţi pe la secţiile din diaspora.

Mugur Ciuvică: Dacă ar fi numai voturile de afară nu ar fi o problemă că, până la urmă, ar fi voturi şi asta este viaţa. Problema este mişcarea asta subterană, nu voturile, că voturile…

Răzvan Savaliuc: Ştiu.

Mugur Ciuvică: Voturile sunt voturi. Problema este voturile furate. Problema este că se agită diverşi să nu recunoască.

Mircea Badea: Aşa este.

Mugur Ciuvică: Diferenţele respective.

Mircea Badea: Dacă ar fi voturi pe bune, ar fi… asta este.

Mugur Ciuvică: Ceea ce ar fi exact referendumul din 2012.

Mircea Badea: Asta este!

Mugur Ciuvică: Adică nu recunoaştem.

Mircea Badea: Acum, domnule, dacă se numără pe bune voturile şi rezultă într-un fel… La revedere, asta este votul. Să nu se întâmple ceea ce s-a întâmplat în 2009, asta ar fi o problemă.

Răzvan Dumitrescu: Prin urmare, doamnelor şi domnilor, singura soluţie pentru a anihila sistemul acesta care, de multe ori, nu se vede, dar care doreşte să se substituie votului cetăţeanului, este să mergeţi la vot.

Mircea Badea: Da, şi facem un apel, nu, pentru cei care au plecat din România special ca să voteze în străinătate, că sunt mulţi astfel de oameni, facem un apel ca, după ce votează, să nu se mai aşeze din nou la coadă şi să urle că nu sunt lăsaţi să voteze, că se aglomerează treaba.

Mihai Gâdea: Arătăm fotografia cu autocarul la secţia de votare din Atena, este un autocar cu numere de Bucureşti. Ce să vezi, tocmai în ziua votului, un autocar a plecat dimineaţă din Bucureşti la Atena, cu nişte oameni care trebuiau să voteze. Ce să vedeţi, însă, doamnelor şi domnilor, nu era singurul autocar şi lucrul acesta se pare că s-a întâmplat şi în alte locuri.

Răzvan Dumitrescu: La ce foloseşte un autocar cu număr de România, care ajunge la o secţie…

Alessandra Stoicescu: De Bucureşti, chiar, Răzvan Dumitrescu. Este pus de o doamnă care locuieşte în Atena, a postat încă de mai dimineaţă, stând la coadă, a zis: domnule, sunt multe autocare. Femeia nu a pozat fiecare autocar în parte. Sunt autocare ce aduc mulţi, mulţi turişti. De exemplu, le putem adăuga şi pe doamna Monica Macovei la Londra şi pe doamna Elena Udrea la Paris, că ele nu au ales să voteze aici.

Răzvan Dumitrescu: Mai este foarte puţin până vom afişa aici, în faţa dumneavoastră, rezultatele pe care le avem de la acest exit-poll.

Mihai Gâdea: Ce vă oferim sunt rezultate care includ diaspora, toate secţiile de votare din România şi din străinătate.

Mircea Badea: Da, primesc informaţii că deja au început mişcările de stradă în România, acum când încă nu s-a terminat votul.

Răzvan Dumitrescu: Care este motivul?

Mircea Badea: Deci, în acest moment, sunt mişcări de stradă în Bucureşti.

Reacțiile de după aflarea rezultatelor

Adrian Ursu: Sunt apropiate şi fac corectura de ce sunt aproape 200.000 de voturi diferenţa dintre cei doi, dar aş remarca discursul domnului Klaus Iohannis care a fost lacrimă, dar lacrimă din discursul lui Băsescu Traian. E la dictare, nu mai încape nicio îndoială că e la dictare şi mai mult decât atât, conţine elementul cheie, ce ne spune domnul Klaus Iohannis, care mulţumeşte diasporei pentru că a venit la vot, că rezultatul va fi decis de Curtea Constituţională. Deci din nou rezultatul votului românilor nu contează. Ce contează, ne spune domnul Klaus Iohannis, moştenitorul lui Băsescu Traian, că… înţelegeţi de ce vă tot spuneam şi lumea zicea n-are cum, el e neamţul bun, el e ăla care altfel, e altfel decât ceilalţi, de ce vă spuneam că e prelungirea lui Băsescu Traian? Pentru că gândeşte şi acţionează la fel. Nu dăm doi bani pe votul românilor, contează manevra noastră din Curtea Constituţională.

Adrian Ursu: Dar trebuie să spunem că exit-poll-ul, de fiecare dată prefigurează, pe baza tendinţelor şi ce se va întâmpla în următoarele două ore în ţară şi în cazul ăsta şi în diaspora, nu sunt excluse de tot cele două ore.

Răzvan Dumitrescu: Numai că noi ştim foarte bine că de multe ori rezultatele se schimbă după închiderea urnelor.

Adrian Ursu: Vroiam să spun că aceste rezultate includ şi o estimare pentru cele două ore care nu sunt prinse în calculul de până acum.

Mihai Gâdea: Radu Tudor, cum apreciezi rezultatul şi mai ales ce se poate întâmpla de la acest moment?

Radu Tudor: Mi se pare că absenţa lui Victor Ponta de la declaraţiile orei 21, personajul principal atât de aşteptat sunt un semnal, televiziunea naţională îl dă pe Victor Ponta pe locul 2 şi cred că…

Mihai Gâdea: Televiziunea naţională condusă de liberali.

Radu Tudor: Atâta timp cât inclusiv PSD creditează această diferenţă foarte mică şi acest număr de voturi obţinute de Klaus Iohannis, eu ca jurnalist, nu pot să spun că patru sondaje de opinie nu indică un lucru corect. E o diferenţă atât de mică, încât e imposibil până mâine la prânz cel puţin să spunem dacă 10.000 sau 20.000 de voturi îl depărtează pe Iohannis de Ponta sau invers.

Mugur Ciuvică: E totuşi o mirare că 25% din cei care l-au votat pe Tăriceanu nu l-ar mai fi vrut pe Tăriceanu prim-ministru, cumva. Asta mi se pare o mirare. Cum e o mirare, e pentru mine o mirare şi aş fi foarte interesat să aflu cum se întâmplă chestia asta. Totuşi foarte mulţi oameni l-au votat pe individul ăla pe care l-am văzut la televizor marţi şi miercuri. Nu au votat altceva. Pe ăla l-au votat.

Răzvan Dumitrescu: Li s-o fi făcut milă.

Mugur Ciuvică: Poate să apară într-adevăr votul de milă sau de ruşinea candidatului.

Răzvan Dumitrescu: Cum ţi se pare milă câteodată de un cerşetor în tramvai şi scoţi leul, cam aşa se poate întâmpla când omul pozează în victimă, foarte accentuat. Este prins la toate capitolele ţi se face chiar milă. Există această inversare, se poate întâmpla. Elena Udrea, foarte interesant. 13% totuşi din electoratul Elenei Udrea votează cu Ponta.

Mihai Gâdea: Cu Iohannis 86%. E normal, fac parte din aceeaşi familie, familia băsistă.

Adrian Ursu: Dar nu ne mai fierbeţi, daţi-ne Macovei.

Răzvan Dumitrescu: La cererea lui Adrian Ursu, iat-o pe Monica Macovei. 6% votează cu Ponta şi…

Mihai Gâdea: 93% cu Klaus Iohannis.

Adrian Ursu: Vă daţi seama că la ora asta Monica Macovei umblă cu barda prin oraş să-i caute pe ăia 6%?

Mircea Badea: Ăia 6% îţi explic de ce. Pentru că au înţeles că Ponta a propus-o pe Kovesi pe post de…

Adrian Ursu: Şi că o şi păstrează, că a anunţat că o păstrează.

Mircea Badea: Domnul Dan intră la nehotărâţi.

Adrian Ursu: Domnul Dan aţi văzut că astăzi le-a transmis alegătorilor săi că au trei opţiuni: să pună pe unul, pe altul sau pe amândoi. Ăsta a fost mesajul de la urne al domnului Dan Diaconescu.

Răzvan Savaliuc: Aici au contat mult mesajele taberei băsiste care au trâmbiţat autonomia, că viitorul regim va da autonomie maghiarilor.

Alessandra Stoicescu: Erau încolonaţi în spatele lui Iohannis şi Tokes şi ai lui.

Mircea Badea: Crede-mă, dacă iese Băsescu pe următorii 5 ani, e ultima problemă asta.

Răzvan Savaliuc: Şi s-ar putea să avem din nou aceeaşi problemă, că minoritatea asta maghiară decide politica în România.

Mircea Badea: Ca de obicei.

Spălarea pe creier s-a făcut prin internet

Răzvan Dumitrescu: Mai avem urban 55% pentru Iohannis şi în rural 40,4%. Sunt şi astea date care ajută la înţelegerea votului. Desigur că până la urmă tot numărarea este cea care ne va scoate din situaţia asta estimativă.

Adrian Ursu: Ele confirmă într-un fel că ceea ce s-a întâmplat în perioada asta pe Internet, a fost o propagandă extrem de eficientă, că PSD a pierdut bătălia asta de multă vreme şi nu e în stare s-o recâştige şi mai confirmă cât de uşor e să manipulezi în acest mediu, cât de uşor e să arunci o temă şi să ţi se rostogolească pe urmă, fără să mai gândeşti. A fost o spălare de creier pe internet cum nu s-a mai văzut până acum. Nimeni n-a gândit pasul doi. S-a spus de pildă la un moment dat, vai ce ticăloasă măsura aia de a trimite pe studenţi în vacanţă. Ticăloasă că ce? I-a împiedicat cineva să voteze? Dacă se duc acasă, ei au dreptul să voteze.

Mihai Gâdea: Avem ceva, e un breaking news. Sunt protestatari care merg spre sediul PSD. Rezultatele sunt cele pe care le vedeţi, însă avem protestatari şi vom difuza aceste imagini în direct, vedeţi chiar acum.

Răzvan Savaliuc: Seamănă Mihai cu 2004, în Piaţa Universităţii, când nu era foarte clar ce s-a întâmplat la vot, tot aşa se numărau, era strâns şi a fost scoasă lumea în stradă.

Alessandra Stoicescu: Şi când sloganul reinventat acum era Nu puteţi voi fura, cât putem noi vota. Pe care l-a reinventat, îl clama şi Udrea, îl strigau toţi. Aici i-aş da dreptate lui Adi. E surprinzător cât de uşor manipulabili sunt nişte oameni tineri şi educaţi.

Mircea Badea: Nu e aşa de surprinzător.

Oana Stancu: Educaţi în ce sens?

Alessandra Stoicescu: Educaţi, cu studii superioare. Dacă sunt cu studii superioare, trebuie să-i tratezi ca pe nişte oameni educaţi.

Oana Stancu: E ceva diferit. Pentru că sunt oameni care se informează zero sau o dată la 4 ani, de pe Facebook şi atunci e o problemă.

Alessandra Stoicescu: Da, Oana, dar tot ce vei citi ca tratat de sociologie, că un om mai puţin educat este, teoretic, un om mai uşor manipulabil, un om mai educat, adică cu studii mai avansate ar trebui să fie, teoretic, mai greu manipulabil. Pentru că îşi mai pune o întrebare, a mai citit o carte. Cam asta era întotdeauna discuţia. Şi mă întreb în continuare, poate îmi daţi voi o explicaţie cum poţi să vii în 2014 în România cu tema comunismului? Cu corupţia o înţeleg şi aici o putem discuta la nesfârşit. Dar să vii cu tema comunismului şi să mai prindă la nişte oameni care ai pretenţia că au citit o carte măcar, este totuşi surprinzător pentru mine.

Oana Stancu: Adaug că lider al acestei mişcări de ”Jos comuniştii” să fie fost procuror comunist Monica Macovei. Asta ca să punem sare pe rană definitiv.

Despre ieșirea în stradă a bucureștenilor ”pro-Iohannis”

Oana Stancu: Faptul că aceşti oameni sunt gata pregătiţi ca la ora 21 să ia direcţia Palatului Victoria, sediului PSD, faptul că erau invitaţi în acelaşi mediu virtual de reprezentanţii de soi ai propagandei băsiste să iasă pe Arena Naţională…

Adrian Ursu: S-o ocupe, că altfel cum?

Oana Stancu: S-o ocupe, că de închiriat bănuiesc că nu. Asta arată că teza cu anulat alegerile pe ideea de furt este atent pregătită, pentru că oamenii ăştia ştia că nu pot câştiga alegerile după o diferenţă de 10% decât cu astfel de mijloace.

Răzvan Dumitrescu: Ştii, cum era lozinca aceea, dacă doriţi să revedeţi secvenţe din programul de Revelion. Ei bine, dacă doriţi să revedeţi secvenţe de la alegerile din 2004, din 2009 şi de la referendum, uitaţi-vă acum ce se întâmplă în Bucureşti.

Dana Grecu: Înţeleg că n-au acceptat referendumul pentru că nu au ieşit 7,4 milioane de oameni în stradă, deci aveau nevoie de presiune.

Mircea Badea: Absolut că da. Dacă ieşeam atunci după ce s-a furat votul, eu am ieşit, m-am plimbat de mai multe ori în jurul Cotroceniului…

Dana Grecu: Tu, domnul Ghişe.

Mircea Badea: Sigur, la iniţiativa domnului Ghişe. Maximum 1000 de protestatari am fost atunci. Dacă am fi ieşit 100.000 nu mai vorbeam în seara asta despre Traian Băsescu.

Alessandra Stoicescu: Întrebarea este dacă numărătoare votului, numărarea bob cu bob o să fie în favoarea lor, domnul Iohannis se mai duce la Curtea Constituţională? Îl mai macină dreptul la vot a celor din diaspora?

Răzvan Dumitrescu: În niciun caz. Dar şi-a lăsat această poartă deschisă prin declaraţie şi pentru această eventualitate.

Radu Tudor: Legea spune că rezultatul alegerilor, indiferent care este acesta e validat de Curtea Constituţională.

Ursu cheama la manifestații

Adrian Ursu: N-ar fi bine să se facă nişte manifestaţii şi în faţa instituţiilor ăstora care de ani de zile decid de trebuie să fie de ţara asta, dincolo de ce hotărăsc oamenii ei? Adică, totuşi aceste instituţii, cărora văd că toate guvernele care vin le măresc bugetele, le fac tot felul de favoruri, le umflu schema de personal şi le dau puteri peste puteri, n-ar trebui să fie ele reduse la ceea ce este rolul lor, printr-un acelaşi tip de presiune publică? Văd că nu este niciun fel de problemă să instigi lumea să vină în stradă. Eu am constatat că nu e nicio problemă să chemi oamenii în stradă, din moment ce o face preşedintele, o fac lideri de partid, o fac lideri de opinie, o fac aşa-zişi ziarişti şi nimeni nu protestează când ăia îi cheamă în stradă, pentru că este pentru scopul nobil, pentru oamenii frumoşi din piaţă. Atunci nu e absolut nicio problemă, nu se sesizează CNA, nu se sesizează SRI, nu se sesizează NATO. Ia să facem noi acelaşi apel ca toţi cei care simt că ţara asta a fost furată de-a lungul timpului de Curtea Constituţională, de serviciile de informaţii, de toate CSM-urile şi alte instituţii să mergem şi noi să ne spunem acelor instituţii ajunge, ne-aţi furat destul, v-aţi bătut joc de noi destul.

Răzvan Dumitrescu: Luaţi o pauză măcar.

Adrian Ursu: O nu voi lua o pauză, pentru simplul motiv că-mi dau seama în clipa de faţă că ceea ce am spus de-a lungul timpului în această campanie, înaintea campaniei se dovedeşte acum, până la virgulă că este adevărat. Când domnul Klaus Iohannis vine şi spune Curtea Constituţională va decide care e de fapt rezultatul acestui vot, nu cetăţenii înşişi, înseamnă că suntem din nou în faţa unei manevre.

Mircea Badea: Vreau să spun o treabă cât se poate de obiectivă. Pentru o gândire calmă şi logică asta este o treabă obiectivă ce vă spun. Să zicem că ar fi 3 milioane de români în străinătate. Să presupune că absolut toţi s-ar prezenta la vot în străinătate. Ar putea 3 milioane de români să voteze în străinătate. Niciodată. De ce. Că nu ai cum să organizezi în afara ţării alegeri ca în România, nu ai cum. Câtă vreme există acest sistem de vot, posibilităţile fizice, concrete de vot sunt extrem de limitate.

Mircea Badea: Sigur că este foarte simplu cum spune domnul Iohannis, domnule, chiar dacă un cetăţean nu reuşeşte să voteze e o problemă. Sigur, în abstract aşa, e o problemă, dar în concret ce faci? Altfel decât schimbând sistemul de vot.

Răzvan Dumitrescu: Ştii Mircea ce nedumerire am eu. De ce nimeni nu vorbeşte aplicat. Să ia legislaţia din Anglia şi să vadă la cât timp după ce te-ai stabilit în altă parte decât în Marea Britanie nu mai deloc dreptul să votezi. Nu cumva la 5 ani? Deci dacă eşti plecat după un număr de ani, de tot, din ţară, automat nu mai ai dreptul să votezi. Nu spun că e normal să fie aşa. Spun că există ţări, date ca drept exemplu ca sistem democratic…

Cine și de ce au steaguri acasă?

Mihai Gâdea: Vedem deja în imagini protestatari cu steaguri, nu ştiu câţi dintre dumneavoastră au steaguri de acea dimensiune acasă sau de fapt informaţiile pe care noi le avem nu au decât dovada. Şi anume că sunt membrii de partid, PDL, PNL şi alte persoane capacitate de aceşti membri de partid care protestează în această seară pentru motive ce sunt încă necunoscute. Întrebarea este. E cineva într-atât de iresponsabil în această seară încât să dea foc la România pentru simplul fapt că rezultatele au fost pierdute de cel pe care îl susţin?

Mircea Badea: Răspuns, da, în mod evident, da.

Răzvan Dumitrescu: Eu mă aştept şi la provocări foarte mari.

Răzvan Dumitrescu: Mitingul acesta de la PSD s-ar putea să aibă un mobil bine determinat. Să-i bulverseze toată noaptea asta, pentru că dacă se vor fura voturi, acum se fură, la numărătoarea care are loc până dimineaţă. Şi trebuie să-i agite organizatorii ca să nu se concentreze pe număratul votului.

Răzvan Dumitrescu: Atenţie, s-a mai întâmplat ceva între ora 19-21, vă rog să remarcaţi că de la 58% am ajuns la 61,9% aproape 62 de procente prezenţă la vot.

Dana Grecu: Lăsând la o parte cifrele astea, care oricum sunt în mişcare şi apreciez faptul că şi unii şi alţii, Iohannis mai puţin că a ieşit el, la Ponta au ieşit cei din staff-ul lui în frunte cu Dragnea, trebuie răbdare şi prudenţă în a spune da sau nu pentru unul dintre candidaţi. Eu vreau să spun că mişcările de stradă sunt o expresie a democraţiei, oricum am lua-o. Că sunt chemaţi oamenii de partide politice, că sunt chemaţi de un candidat, că sunt chemaţi din interese financiare, e greu de spus, greu de controlat, ne întrebăm acum de ce nu au ieşit 7,4 milioane de oameni în stradă să atace o decizie absolut aberantă atunci în legătură cu menţinerea lui Băsescu la Palatul Cotroceni, în ciuda votului lor. Păi, foarte simplu. Pentru că oamenii care au organizat şi care au iniţiat acel referendum erau tocmai cei care organizau şi picau la pace cu cei contestaţi. Acuma, de ce nu ies şi alţi oameni decât cei care susţin candidatul Iohannis…

Mircea Badea: Eu zic că e bine că nu ies. Asta ne-ar mai lipsi.

Dana Grecu: E ca şi cum ei ar contesta organizarea alegerilor de către actualul guvern. Ori oamenii probabil că îşi pun speranţa că alegerile sunt corecte, că numărătoarea va fi corectă.

Adina Anghelescu: Şi atunci de ce ies în stradă? Ce motivaţie au să iasă înainte?

Dana Grecu: Am spus de ce nu ies ceilalţi în stradă.

Băsiștii, Udrea și votul din străinătate

Mircea Badea: Trebuie să mai remarcăm ceva. În spaţiul public, că e vorba de televiziuni, că e vorba de Internet, lumea vorbeşte în genere despre Ponta, despre Băsescu, despre băsişti, despre anti-băsişti, pro-băsişti. Aproape nimeni nu vorbeşte despre Iohannis.

Răzvan Dumitrescu: A vorbit el despre el însuşi de două ori şi s-a văzut cum.

Răzvan Dumitrescu: E foarte interesant această sincronizare. Pe de o parte, pe şoseaua Kiseleff în faţa PSD-ului, unde nu s-a reuşit o confruntare cu jandarmii, pe de altă parte în Franţa unde, iată, se reuşeşte o confruntare cu jandarmii.

Mugur Ciuvică: Şi înţeleg că au reuşit şi la Torino. Tot la fel, să se bată cu carabinierii care sunt jandarmii italieni. Acum ce rost mai are, totuşi ideea să te baţi cu jandarmul francez sau cu carabinierul italian, cam care e chestia, singura explicaţie e că vor cât mai mult scandal pe tema asta ca să poată să mătrăşească ei alegerile.

Mircea Badea: E şi doamna Udrea acolo la înfruntări, la Paris sau?

Raluca Lazăr: Am văzut-o în şiruri de aşteptare, dar nu cred că, nu ştiu să vă spun, nu cred că mi se pare un subiect esenţial.

Mihai Gâdea: Sunt anumite informaţii că doamna Udrea dădea cu geantă, dar nu ştim dacă în jandarmi sau în…

Alessandra Stoicescu: Sau de pământ ca să o poată schimba.

Oana Stancu: Încă un element în drumul către demersul acesta al lor, în legătură cu rezultatul alegerilor. Au dat către presa lor rezultate după numărarea paralelă a 12% din secţii. Cei de la PDL spun că ar avea Iohannis 58% şi Ponta 42%. Asta pentru a acoperi ce vor să spună. Au fraudat alegerile… HotNews citează numărătoarea paralelă a PDL. Asta fac acum domnul Videanu şi domnul Blaga în sediul din Modrogan.

Mihai Gâdea: Doamnelor şi domnilor. Vor fi manipulări îngrozitoare aşa cum am văzut de-a lungul timpului. Aşa cum băsiştii sunt obişnuiţi să facă şi cum s-au specializat în aceşti ani de zile. Noi vom da inclusiv momentele de manipulare groasă pentru a vă arăta ce fac aceşti oameni, de ce sunt capabili. În momentul ce este vital, ce este esenţial sunt, de fapt, voturile dumneavoastră, sunt modul în care v-aţi exprimat votul şi…

Mircea Badea: S-a întâmplat şi în 2009 din cauza sistemului de vot care este unul cât se poate de fizic, de concret, s-a întâmplat şi în 2009, dar atunci nu s-a făcut atâta tevatură pe tema asta. Dar iată, vă interesează ce spune Cristian Tudor Popescu?

Mihai Gâdea: Nu.

Monstruozitatea lui Badea

Mircea Badea: Dar dacă asta este şi foarte posibil să fie, habar nu am, explicaţia acestei monstruozităţi, repet, ea rămâne o monstruozitate şi dacă Ponta este preşedinte pentru că scorul mare a lui Iohannis mi se pare… a lui Iohannis, a lui Băsescu mi se pare o monstruozitate. Dacă acesta este motivul şi anume faptul că unii au avut senzaţia că cineva încearcă să… dreptul la vot. Păi atunci avem o problemă mult mai mare în ţara asta decât aveam senzaţia, de fapt, problema e mult mai mare, pentru că adevărul, informaţia obiectivă este că întotdeauna în străinătate conform sistemului actual, conform legilor actuale, care erau şi atunci, întotdeauna au rămas oameni care nu au votat. Deşi, repet, asta în condiţiile în care voturile au fost mult mai puţin numeroase decât acum. Deci acum s-a votat monstruos mai mult decât în alte dăţi când au rămas oameni care nu au votat şi cu toate astea atunci nu a mai ieşit nici un scandal. nu s-a mai stârnit…

Mircea Badea: Dacă va câştiga Iohannis eu nu am nici o îndoială că va fi Băsescu prim-ministru.

Oana Stancu: Iar eu ţin să îţi reamintesc că am avut o ofertă de slujbă de la doamna Kovesi şi am refuzat-o. Exact, doamna Kovesi m-a ofertat împreună cu actualul ministru al Justiţiei.

Mugur Ciuvică: Aţi ratat acum aproape zece ani, aţi ratat puteaţi să deveniţi de atunci şi de dreapta şi capitalist angajat la DNA.

Săpuneala lui Ponta fiindcă s-a recunoscut învins

Mihai Gâdea: Doamnelor şi domnilor, Victor Ponta a recunoscut că ar fi câştigat Klaus Iohannis în condiţiile în care voturile nu au fost numărate.

Radu Tudor: Ba da, au fost numărate de PSD, aceste rezultate comunicate de Victor Ponta sunt în urma numărătorii paralele pe care Liviu Dragnea i-a oferit lui Victor Ponta.

Adina Anghelescu: Atunci de ce mai avem nevoie de o numărătoare care să fie validată de CCR, a BEC-ului. De când până când te declari, e foarte straniu aşa mod de a te declara învins, Viorică nu mai era acolo. Este aşa o… Cum adică să te declari învins când lupta nu s-a încheiat încă. În America încă se votează.

Alessandra Stoicescu: E acelaşi lucru pe care îl vezi într-o ţară fundamental democratică aşa cum este Statele Unite ale Americii, cum sunt Statele Unite ale Americii.

Adina Anghelescu: Nu s-a terminat votarea în Statele Unite ale Americii, mai au trei, patru ore.

Adrian Ursu: Încearcă să faci exerciţiul acesta de imaginaţie. Traian Băsescu dacă mai avea o strapontină, o bară de tramvai, o ţeavă mică de conductă, s-ar fi ţinut de ea şi ar fi spus: E a mea, e ţeava mea, fac ce vreau, de aici conduc România. Aici e marea diferenţa, ştii, dacă abandonezi lupta.

Radu Tudor: A câta oară constatăm că Băsescu ştie să folosească foarte bine toate beţele, toate strapontinele şi Ponta nu ştie să folosească efectul celui mai mare partid din România.

Dana Grecu: Dar poate i-au cerut cei de la partid să facă mişcarea asta lui Ponta. Că îmi e greu să cred că altfel ai putea să o faci. Pe de altă parte, când spun că România nu are oameni de stat, toată lumea îmi sare în cap. Deci nu avem oameni de stat. Domnul Antonescu s-a sucit, când era lumea mai dragă s-a sucit şi suceală a fost şi a dat peste cap toată povestea asta că acum era preşedintele României. pot să garantez băgând…Ponta se suceşte după cum vrea, odată cu coabitarea, acum vrea să plece şi din Guvern, probabil că e presat de partid.

Adrian Ursu: Nu, această informaţie este… este manipulată, dar repet, dacă ea ar fi adevărată şi ar exista această intenţie eu cred că ar fi o mare greşeală faţă de cele 5,6 milioane de oameni care şi-au pus încrederea că băsismul nu va fi reinstaurat în România.

Tagged , , , , , ,