Moartea, mai rapidă decât Legea în Paris. La noi cum o fi?

În timp ce poliţia franceză goneşte după terorişti, serviciile de securitate fac arestare după arestare, radicalii islamişti continuă seria atacurilor brutale. După măcelul de ieri de la redacţia Charlie Hebdo, astăzi teroriştii şi-au îndreptat furia asupra moscheelor din Paris.Totul s- a transformat într- o cursă nebună a morţii unde nimeni nu mai controlează nimic.

În toată nebunia asta, nu poţi să nu te întrebi: pe noi, civilii fără veste antiglonţ, căşti şi arme cine ne protejează? Că pe sărmanii aia de ziarişti seceraţi de AKM- urile celor doi nebuni nu i- a apărat nimeni. Deşi au blurat cât au putut momentul în care unul dintre islamişti îi trage un glonţ în cap din alergare, atenţie! cu o armă de asalt ţinută într- o singură mână, poliţistului rănit în zona inferioară a corpului, chiar în timp ce omul legii cere îndurare, din această scenă a morţii lipseşte ceva: reacţia armată a omului legii împotriva ucigaşilor.

Se şţia că redactia publicaţiei satirice era vizată de islamişti, se ştia că radicalii musulmani vroiau capul directorului. Şi cu toate acestea statul francezi a trimis la faţa locului un echipaj de la poliţia municipală. Adică un fel de gardieni publici, care probabil că nu au tras în viaţa lor cu pistolul decât la antrenament. De aici şi lipsa de reacţie a omului legii, care nu a scos pistolul din toc, chiar şi rănit fiind.

Şi mă mai intreb dacă statul francez, puternic militar, puternic şi în serviciile secrete, puternic şi în forţe de elită (probabil toţi au auzit de  Légion étrangère- Legiunea Stăină şi zecile de poveşti despre pregătirea dură), dacă Doamne Fereşte, se îmtâmplă ceva şi la noi, în România, cine îi va opri pe terorişti? SRI- ul ne arată culoarea albastră- nivel precaut de alarmă teroristă, semn că nu avem probleme. Pe lângă asta mă mai linişteşte şi faptul că noi, românii, avem printre cele mai multe structuri armate speciale din lume- vreo 11 sau 12 (Brigada Antiteroristă, structurile speciale ale poliţiei, jandarmeriei, batalioane SOF ale armatei, grupul GNFOS al marinei militare, DIAS, SIAS, etc).

Dar tot nu poţi să nu te întrebi dacă se apucă vreun descreierat să tragă cu arma în locurile publice pe noi, românii de rând, cine ne salvează?

Tagged , , , , , , , , , , ,