Poate invata si al nostru…

Poate-poate învață și al nostru Ponta ce înseamnă să fii om de stat si că demisia este o obligație, o obligație pentru a păstra intactă  credibilitatea instituției…
Bineînțeles, este o obligație într-o democrație funcțională și nu într-una disfuncțională, oligarhică.  Ceea ce nu se înțelege la București, este faptul că într-o lume civilizată partidul l-ar fi trimis de mult acasă… Cum spune si o vorba veche românească, pierzi-câștigi, negustor te numești.
Ce altceva să se întâmple ca să pleci daca nici să fii acuzat de-o faptă penală nu functioneaza ???  Primul Ministru nu recunoaște justiția țării pe care o conduce???
Unde s-a mai auzit asta ? Prin Africa poate – dar și acolo din ce în ce mai puțin… Unde s-a mai auzit ca în locul demisiei să vrei acuzarea președintelui de înaltă trădare.  Președinte care tocmai încearcă schimbarea de la oligarhie la democrație.  În cazul lordului Sewel, demisia a venit a doua zi după un articol în presa locală – a doua zi – și a demisionat din toate funcțiile politice – din absolut toate.
Revin, iar noi vrem să-l acuzăm pe Iohannis de înaltă trădare pentru că nu a semnat o lege.  Sau pentru că în 6 luni nu a adus tezaurul de la ruși.  Sau pentru că nu a discutat o datorie deja discutată cu Germania – că doar vă închipuiți că nu ar fi lăsat Băsescu atâtea miliarde pe masa nemților… Doar e un adevărat patriot – la asta mă refeream.  Sau pentru orice, numai acuzat să fie și el pentru aroganța lui de a se prezenta ca un președinte.  Săraca Nuți, cu așa dezinformări curente o să creadă că-i fecioară…  Deci, ai o demnitate publică, ai în primul rând obligații și mai apoi niscai drepturi… EnjoyLord Sewel quits after drugs claims

Lord Sewel is facing a police inquiry after quitting as House of Lords deputy speaker over a video allegedly showing him taking drugs with prostitutes.

Read more:
http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-33667676

Tagged , , , , , , ,